به گزارش پارس به نقل از مهر، رکود بازار خودرو همچنان پا برجا است. قدرت خرید مردم کم شده و کمتر کسی به سراغ خرید خودرو در بازار می‌رود، فعالان بازار خودرو هم که پیش‌بینی کرده بودند امسال خزان خرید و فروش خودرو، حتی با نزدیک شدن به ایام پایان سال و رونق مسافرت‌های نوروزی، بهار نمی‌شود. کم کم بازار دارد یخ می‌زند و خرید و فروش‌ها به سختی در بازار صورت می‌گیرد. یک خودرو باید روزهای متمادی، تابلوی «فروشی» را بالای سر خود نگه دارد تا بلکه مشتری پیدا شود و او را از آن خود کند.

بازار خودروهای وارداتی هم دست کمی از این شرایط ندارد. خرید و فروش وارداتی‌ها نیز سخت‌تر از قبل انجام می‌شود. اگر قرار باشد فروشنده باشید، روزهای متمادی را باید صبر کنید تا اینکه خودروی شما مشتری پیدا کند و به فروش رسد، اگر هم خریدار باشید که باید حواستان جمع باشد که با رکودی که در بازار به چشم می‌خورد، خودرو را به اصطلاح بازاری‌ها «به قیمت» خریداری کنید. اما در عین حال، به نظر نمی‌رسد بازار خودروها حداقل طی هفته‌های آینده تکانی بخورد.

در این میان، سیگنال‌های منفی اماراتی‌ها برای کار اقتصادی با ایران و افزایش مجدد نرخ دلار، سایه سنگینی بر بازار خودروهای وارداتی انداخته و نرخ‌ها را بالا برده است، به خصوص در خودروهای ۲۰۱۶ آنگونه که برخی فعالان بازار خودرو می‌گویند، عده ای خاص به دلیل تنشی که در روابط اقتصادی و سیاسی امارات و ایران به وجود آمده است، خودروهای مدل ۲۰۱۶ را گران کرده اند و ترجیح داده‌اند که در بازار این خودروها، گرانفروشی کنند.

یکی از فعالان بازار خودرو در این رابطه می‌گوید: بازار خودروهای وارداتی همچنان راکد است اما به هرحال هر زمان که سال نو میلادی می‌آید، عده‌ای ترجیح می‌دهند خودروهای خود را نو کنند و به جای داشتن خودروهایی با مدل پایین‌تر، خودروهای سال و به روز را جایگزین کنند، بنابراین به طول معمول، بازار این خودروها دستخوش تغییر شده و تقاضا برای خرید مدل‌های تازه‌وارد بیشتر می‌شود.  

وی می‌افزاید: از چند روز پیش که روابط سیاسی ایران با امارات دچار تنش شده، بازار خودروهای وارداتی را به هم ریخته است، چرا که بخش عمده واردات خودروهای خارجی با توجه به اینکه نماینده رسمی واردات در ایران ندارند، از کشور امارات وارد ایران می‌شود اما به دلیل همین مسائل و مشکلاتی که به وجود آمده، شنیده می‌شود کنترل‌های شدیدی از سوی امارات صورت می گیرد و همین امر باعث شده که واردات اندکی با مشکل مواجه شود، البته هنوز هم می توان گفت که واردات خودرو از امارات کاملا رونق دارد.

او می‌گوید: اکنون آن دسته از نمایشگاهداران خودرو یا واردکنندگانی که تا پیش از این بروز این تنش، اقدام به واردات کرده بودند، از این موضوع سوءاستفاده کرده و خودروهای وارداتی را گران می‌فروشند و بهانه‌شان هم این است که واردات خودرو از امارات مشکل شده است.  

در کنار این اظهارنظر مبنی بر بروز برخی مشکلات در بازار خودروهای وارداتی، برخی دیگر نیز افزایش مجدد نرخ دلار در بازار آزاد را عامل اصلی گران شدن خودروهای وارداتی بیان می‌کنند. یک فعال بازار خودرو در این رابطه می‌گوید: قیمت خودروهای وارداتی در این مدت متاثر از نرخ ارز و حقوق گمرکی تغییراتی داشته به طوری که به نظر می‌رسد این موضوع بر قیمت خودروهای وارداتی‌ تاثیرگذار بوده است.

همچنین غلامحسین قاسمیان، نایب رئیس اتحادیه فروشندگان خودرو می‌گوید: خودروهای وارداتی به دلیل تغییر مدل از ۲۰۱۵ به ۲۰۱۶، افزایش قیمت داشته اند، البته اندکی هم افزایش نرخ دلار موثر بوده است. او می افزاید: قیمت تابعی از عوامل مختلف است که عرضه و تقاضا، نرخ دلار، تقاضا برای خودروهای مدل جدید و مواردی از این دست عوامل اصلی تغییر قیمت آن به شمار می‌روند.

قیمت انواع خودروهای وارداتی در بازار

گشت و گذاری در بازار خودروهای وارداتی حکایت از این دارد که هر دستگاه خودروی ولستر دو ایربگ ۱۰۳ میلیون تومان، ولستر ۶ ایربگ ۲۰۱۶ معادل ۱۱۵ میلیون تومان، اکسنت نیمه فول ۸۷ میلیون تومان، هیوندایی آی۲۰ تیپ ۵ معادل ۷۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، هیوندایی آی ۳۰ معادل ۱۱۷ میلیون تومان و سوناتا ال اف ۱۴۰ میلیون تومان است.

قیمت هر دستگاه هیوندای سانتافه آی‌ایکس ۴۵ دو ایربگ ۲ دیفرانسیل نیز با افزایش ۲ میلیون تومانی به ۱۶۷ میلیون تومان رسید، ضمن اینکه هیوندای توسان آی ایکس ۲۵ فول ۱۰ ایربگ نیز از ۱۴۲ میلیون تومان به ۱۴۴ میلیون تومان تغییر قیمت داد. خودروی هیوندای آی ۴۰ صندوقدار نیز با تجربه افزایش ۵ میلیون تومانی به ۱۵۷میلیون تومان رسید. کیا اپتیما فول ۲۰۱۶ نیز با افزایش ۳ میلیون تومانی به ۱۶۴ میلیون تومان تغییر قیمت یافت. خودروی کیا اسپرتیج فول ۲۰۱۶ نیز افزایش یک میلیون تومانی قیمت را تجربه کرد و به ۱۶۳ میلیون تومان تغییر قیمت داد.

 خودروی پیکانتو ۲۰۱۶ نیز با گذشتن از ۷۰ میلیون تومان، با افزایش ۸۰۰ هزار تومانی به ۷۰ میلیون و ۸۰۰ تومان تغییر قیمت داد. یاریس هاچ‌بک نیز از دیگر خودروهای وارداتی بود که تنها افزایش یک میلیون تومانی را تجربه کرد و به ۱۰۷ میلیون تومان رسید.

قیمت هر دستگاه کرولا XLI . نیمه فول ۱۱۰ میلیون تومان،  راو ۴ تیپ ۴ دو دیفرانسیل ۲۰۱۵ معادل ۲۱۰ میلیون تومان،  هایلوکس ۲۰۱۶ دنده‌ای اتاق جدید ۱۶۹ میلیون تومان، کمری GLX اس اسپشیال ۲۰۱۶ معادل ۱۹۳ میلیون تومان، مرسدس بنز E۲۵۰ فول مدل ۲۰۱۶ معادل ۴۱۵ میلیون تومان و مرسدس بنز E۲۵۰ کوپه معادل ۵۲۰ میلیون تومان است.

قیمت هر دستگاه پورشه پانامرا ۶ سیلندر ۹۵۰ میلیون تومان، بی ام و ۴۲۸ کابریو مدل ۲۰۱۶ معادل ۴۳۰ میلیون تومان، بی ام و ۵۲۸ تیپ ۱ مدل ۲۰۱۶ معادل ۴۱۰ میلیون تومان و قیمت هر دستگاه بی ام و X۳ تیپ ۲۸ مدل ۲۰۱۶ نیز معادل ۴۰۰ میلیون تومان است.  

قیمت هر دستگاه  ام جی GS مدل ۲۰۱۶ معادل ۱۵۲ میلیون تومان، رنو اسکالا ۲۰۰۰ تیپ E۲ مدل ۲۰۱۶ معادل ۱۱۴ میلیون تومان، رنو اسکالا ۲۰۰۰ تیپ E۴ مدل ۲۰۱۶ معادل ۱۱۶ میلیون تومان، رنو فلوئنس نیمه‌فول ۲۰۱۶ معادل ۱۱۴ میلیون تومان و آلفا رومئوجولیتا. فول ۲۰۱۶ نیز ۱۶۹ میلیون تومان است.