درآمد ۴۰ میلیارد دلاری با راهاندازی ۹ ابر پروژه قرارگاه خاتم
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) با اشاره به ۹ ابر پروژه ای که دست قرارگاه است، گفت: این طرحها تا یک سال آینده تکمیل می شود که ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد خواهد داشت.
به گزارش پارس به نقل از مهر، سردار عبادالله عبداللهی با حضور در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر اظهارداشت: ۱۲۵ میلیون نفر ساعت بدون حادثه بر روی این فازها کار کردند.
وی با بیان اینکه با راه اندازی این فازها حدود ۵۳ میلیون متر مکعب گاز به شبکه سراسری تزریق می شود، گفت: از زمان راه اندازی تا امروز این فازها حدود ۱۶.۵ میلیارد متر مکعب گاز را وارد مدارکرد.
در ادامه شعبان پور مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس هم با حضور در این برنامه گفت : یکی از ویژگی های این طرح، استفاده از فرصت تحریم بود و موجب شد به روشهای راه اندازی نوین دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه در اجرای این طرح کار گروهی خوبی انجام شد، افزود: برآورد هزینه اولیه اجرای این طرح ۲ میلیارد و ۹۹۰ میلیون دلار بود و سپس با بازنگری به ۵.۵ میلیارد دلار و در مجموع ۶ میلیارد دلار قرارداد بسته شد.
شعبان پور اضافه کرد: افزایش هزینه ها در بخش خرید و تامین کالا و همچنین تحریمها موجب شد که هزینه ها از برآورد اولیه بیشتر شود.
در ادامه فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) با اشاره به اینکه برای بدست آوردن دانش فنی باید هزینه کنیم، گفت: تحریمها و همچنین تورم ناگهانی، هزینه های اجرای این طرح را افزایش داد.
وی تاکید کرد: تحریم و اینکه از مهندسان ایرانی استفاده کردیم و برخی کارهای پیش بینی نشده موجب شد طرح با تاخیر به بهره برداری برسد.
در ادامه شعبانپور با اشاره به سختی کار در دریا، گفت: میدانهای مشترک در طرحهای پارس جنوبی در دریا قراردارد و فاصله آن تا خشکی از ۱۰۵ تا ۱۳۵ کیلومتر است.
وی با اشاره به اینکه برای یک سکو، ۱۱ حلقه چاه و ۴۶ کیلومتر حفاری شده است، گفت: برای هر چاه حدود ۳۱۰۰ متر حفاری عمودی و حدود ۲ کیلومتر حفری افقی انجام می شود و هر جکت (چهارپایه) ۳۱۰۰ تن وزن دارد و ۱۱۵ کیلومتر طول خط لوله گاز داریم که در بستر دریا در عمق ۷۰ متری قرار دارد.
در ادامه فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) تاکید کرد: طراحی، اجرا و ساخت فاز های ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی بهدست مهندسان ایرانی انجام شد اما حدود ۷۱ درصد تجهیزات در داخل کشور و ۲۹ درصد مربوط به ۱۴ کشور دیگر بود.
سردار عبداللهی افزود: در زمان اجرای طرح حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر و در زمان راه اندازی ۵۵۰۰ نفر اشتغال ایجاد شد و به صورت غیر مستقیم تا ۵ برابر این میزان مشغول به کار شدند.
وی اضافه کرد: حدود ۶ هزار کیلومتر کابل کشی و ۴۰ هزار تن ساخت تجهیزات انجام شد.
در ادامه مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: ۱۶۷ هکتار مساحت پالایشگاه است و حدود ۱۳۰ هزار تن وزن کل تجهیزات آن است.
شعبانپور با بیان اینکه در کل طرح، ۱۴۹ میلیون نفر ساعت کار کرده اند، افزود: میانگین ۴ تا ۵ هزار نفر در هر سال بر روی این طرح کار کرده اند.
وی اضافه کرد: با احتساب نرخهای امروز و با توجه به اینکه از این دو فاز ۵۰ میلیون متر مکعب گاز و ۷۵ هزار بشکه نفت در روز استخراج میشود، سالی ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار درآمدزایی برای کشور دارد که معادل یک درصد تولید ناخالص ملی است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) گفت: تحریمها تاثیرات مثبت هم داشت و موجب شد از توانمندی و ظرفیت داخلی استفاده کنیم و بتوانیم پالایشگاه ایرانی بسازیم.
سردار عبدالهی افزود: اکنون قرارگاه خاتم الانبیا (ص) ۹ ابرپروژه را در دست اجرا دارد که از این تعداد، ۴ طرح در حوزه وزارت نفت قرار دارد.
وی ادامه داد: ارزش این طرحها یعنی آنچه که تاکنون هزینه شده ۲۵ میلیارد دلار است و ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی و برای تکمیل آن حدود ۲.۵ میلیارد دلار نیاز داریم.
سردار عبداللهی تاکید کرد: تعهد می کنیم در مدت یکسال و نیم این طرحها را تکمیل و راه اندازی کنیم و ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار در سال عاید کشور شود.
وی گفت : فازهای ۲۲، ۲۴ و ۱۳ پارس جنوبی اکنون پیشرفت ۸۵ درصدی دارد که در صورت راه اندازی آنها ۱۱۵ تا ۱۱۷ میلیون متر مکعب به تولیدات روزانه گاز اضافه می شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) افزود: اکنون ایران حدود ۴۲۰ میلیون متر مکعب گاز و قطر ۶۵۰ میلیون متر مکعب در روز از میدانهای مشترک برداشت می کنند که این شایسته کشور ما نیست و باید میزان برداشت خود را افزایش دهیم.
سردار عبداللهی ادامه داد: طرح پالایشگاه ستاره خلیج فارس در زمینی به مساحت ۷۰۰ هکتار در دست ساخت است که ۳۶۰ هزار بشکه میعانات گازی تولید خواهد کرد.
وی افزود: این طرح از نظر اندازه در خاورمیانه اول و ۸۶ درصد پیشرفت دارد. سردار عبداللهی با اشاره به اینکه این پالایشگاه ۶۰ میلیون لیتر فرآورده دارد، گفت: به زودی مرحله اول آن راه اندازی میشود و تولید بنزین، گازوئیل و سوخت جت خواهد داشت.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص) گفت: در حوزه صنعت و معدن دو طرح و در حوزه راه سه طرح را دست اجرا داریم که اگر تامین مالی شود، حدود ۴۰ میلیارد دلار یعنی ۱۵۰ هزار میلیارد تومان در سال برای کشور عایدی خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه نباید در مقابل تحریمها تسلیم شویم، گفت: تحریمها تاثیر داشت اما موجب توقف کار ما نشد.
ارسال نظر