سایه سنگین نفت بر بورس تهران
معاملات روز یکشنبه بازار سهام در حالی در نخستین روز از هفته معاملاتی جدید به پایان رسید که شاخص کل افت 99 واحدی را تجربه کرد. شاخص کل هموزن (این شاخص میانگینی از قیمت سهمهای مختلف بوده و ارزش بازاری سهام در آن لحاظ نمی شود) نیز در این روز با افت 14 واحدی همراه شد.
به گزارش پارس،ببه نقل از مشرقمعاملات روز یکشنبه بازار سهام در حالی در نخستین روز از هفته معاملاتی جدید به پایان رسید که شاخص کل افت 99 واحدی را تجربه کرد. شاخص کل هموزن (این شاخص میانگینی از قیمت سهمهای مختلف بوده و ارزش بازاری سهام در آن لحاظ نمیشود) نیز در این روز با افت 14 واحدی همراه شد.
سایه افت قابل ملاحظه قیمت جهانی نفت با تاثیری که بر سایر بازارهای مرتبط مانند فلزات پایه، فرآوردههای پالایشی و ... دارد؛ کماکان بر بورس تهران سنگینی کرده و به رغم انتشار اخبار مثبت از لغو تحریمهای مرتبط با برنامهای هستهای ایران از هفتههای آتی، موجب نزول فرسایشی این بازار شده است.
در جریان معاملات امروز بورس تهران، نماد معاملاتی سه شرکت پالایش نفت بندرعباس با 52 واحد، پالایش نفت اصفهان با 43 واحد و فولاد مبارکه با 12 واحد بالاترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس به جا گذاشتند. این در حالی است که نماد معاملاتی شرکتهای سرمایهگذاری غدیر با 53 واحد، پتروشیمی مبین و گسترش نفت و گاز پارسیان هرکدام به میزان 3 واحد، بیشترین تاثیر مثبت بر محاسبه شاخص این بازار داشتند.
طی معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت سیمان شرف بازگشایی و در مقابل نماد شرکتهای تامین ماسه ریختگری، لیزینگ خودرو غدیر، کارت اعتباری ایران کیش، کاشی نیلو و سیمان سپاهان بازگشایی شدند.
در پی دادوستد 343 میلیون سهم در بورس تهران، ارزش معاملات این بازار روز یکشنبه رقم 54 میلیارد تومان رسید. این رقم (ارزش معاملات) که با دوران رونق بازار فاصله قابل ملاحظهای دارد، از عمق کم معاملات و عدم پویای بازار سهام حکایت میکند.
بورس تهران در حال حاضر در تقابل دو روند مثبت و منفی قرار داشته و به واسطه وزن سنگینتر فاکتورهای منفی روند نزولی دنبالهداری را پی گرفته است.
از یکسو افت ادامهدار قیمت نفت موجب شده سودآوری شرکتهای پالایشی به این علت که شرکت ملی پالایش و پخش نرخهای دستوری مواد اولیه و فرآوردهها را به این شرکتها اعلام میکند با کاهش همراه شود. قیمت فلزات اساسی به ویژه مس نیز به علت کاهش هزینه استخراج و فرآوری و مخصوصا هزینه حملونقل زمینی و دریایی با افت همراه شده که این روند در بازار فولاد و سنگآهن نیز حکمفرماست.
از این رو در یک سمت سهام شرکتهای کالا محوری همچون پالایشیها، فلزات اساسی، فولاد، سنگآهنیها و ... قرار دارند که متاثر از عوامل مذکور تحت فشار برای افت بیشتر قیمت هستند.
در سمت دیگر اما خبرهای مثبتی مبنی بر رفع تحریمهای مرتبط با برنامهای هستهای ایران از جمله در صنایع نفت، حمل و نقل، بانک و خودرو در حال انتشار است که دورنمای مثبتی را به واسطه افزایش سطح تعاملات شرکتهای بینالمللی با طرفهای داخلی تصویر میکند.
برایند این دو عامل، سرمایه گذاران و سهامداران بورس تهران را در شرایط سخت و مبهمی نسبت به تحولات آینده اقتصاد ایران قرار داده و موجب خروج بخش زیادی از سهامداران خُرد متاثر از کاهش سطح ریسک پذیری آنها برای حضور در بازار سهام و افت ادامه شاخص این بازار شده است.
ارسال نظر