به گزارش پارس،به نقل از تسنیماسحاق جهانگیری در دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران با اشاره به اینکه زمانبندی صورت گرفته برای اجرای برجام به خوبی در حال انجام است گفت: در حال حاضر سازمان بین المللی انرژی هسته ای باید در مورد عملکرد ایران قطعنامه‌ای صادر کند که بعد از آن می‌توان در این باره دقیق‌تر صحبت کرد. با اجرای برجام مشخص خواهد شد که چه کار مهمی در کشور انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه بعد از توافق در مردادماه دولت مصمم شد برای پساتحریم برنامه‌ریزی کند گفت: کارهای مهمی بویژه توسط وزارت نفت در این زمینه انجام شده است. این وزارتخانه نسبت به سایر دستگاه‌ها پیشتاز بوده به طوری که علاوه بر تدوین مدل جدید قراردادهای نفتی و نهایی کردن آن طرح‌های خود را برای توسعه نیز اعلام کرده است. باقی دستگاه‌ها نیز با توجه به تعهدی که دارند باید زمینه‌های سرمایه‌گذاری در بخش خود را اعلام کنند. 

جهانگیری با اشاره اینکه انتظارات انباشته شده مردم نسبت به سالهای گذشته بالاتر رفته است گفت: مردم توقع دارند با لغو تحریم‌ها  دولت برای حل مشکلات اقتصادی گامهای بلندی بردارد البته دولت مصمم است مسیر توسعه کشور سرعت بیشتری یابد. 

معاون اول رئیس جمهور افزود عده‌ای برای آنکه شیرینی نتیجه مذاکرات در کام مردم ننشیند سعی می‌کنند تا انتظارات مردم را از دولت در پساتحریم افزایش دهند تا هر چه دولت تلاش می‌کند  انتظاارت برآورده نشود اما دولت برای برآورده کردن خواسته‌‌های مردم تلاش خود را خواهد کرد. 

جهانگیری با اشاره به اینکه در زمان تحریم‌ها علیه کشور در همه بخش ها بویژه صنعت پتروشیمی توان داخلی به خوبی ارتقا یافت تاکید کرد: شرکای خارجی باید مطمئن و راهبردی باشند؛ آنها نباید وسط راه ما را تنها بگذارند ما از عملکرد برخی شرکتهای خارجی در زمان تحریم‌ها ناراحت هستیم از شرکتهای داخلی انتظار داریم در انتخاب شریک خارجی خود شرکای مطمئنی را انتخاب کنند.

وی با تاکید بر اینکه تدوین برنامه ششم توسعه باید منطبق بر سیاست‌های اقتصادی مقاومتی باشد گفت: سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حتما باید در پساتحریم عملیاتی شود. در این زمینه صنعت پتروشیمی بهترین صنعت برای دستیابی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است؛ این سیاست‌ها 5 رویکرد اصلی دارد که باید در همه دستگاه‌ها و شرکتها عملیاتی شود در غیر این صورت آن شرکت از نظر اقتصادی با مشکل مواجه خواهد شد.

جهانگیری خبرهای منتشر شده در مورد انحلال وزارت نفت و نیرو و ادغام آنها در وزارتخانه جدید انرژی را در حد یک پیشنهاد دانست و گفت:‌در مورد این موضوع تصمیمی نگرفته نشده و نیاز به بحث کارشناسی است.

وی با انتقاد از روند خصوصی‌سازی در صنعت پتروشیمی گفت: با توجه به اینکه این صنعت می‌تواند برای کشور ارزآوری و اشتغال ایجاد کند بهتر است واگذاری‌های جدید در صنعت پتروشیمی به روش جدید صورت گیرد به طوری که مردم این بار سهامدار صنعت پتروشیمی شوند.

معاون اول رئیس جمهور یکی از مطالبات مردم از دولت را ایجاد اشتغال عنوان کرد و گفت: تقریبا در یک دهه گذشته اشتغال ایجاد شده در حد صفر بوده است؛ در واقع ایجاد 40 تا 50 هزار شغل در سال عدد قابل ملاحظه‌ای نیست در حالی که باید در سالهای پیش از آن سالانه بیش از 590 هزار شغل ایجاد می شد.

جهانگیری با اشاره به اینکه در سال های آینده 890 هزار فارغ‌التحصیل خواهیم داشت که باید برای آنها شغل ایجاد کنیم گفت: وضع رفاهی مردم در سالهای گذشته بشدت کاهش یافته است بطوری که درآمد سرانه شهری 15 درصد و روستائیان 25 درصد کاهش نشان می‌دهد.

وی افزود: براین اساس در برنامه ششم توسعه و افق 1404 برنامه‌ریزی شده است تا علاوه بر ایجاد اشتغال و افزایش رفاه مردم اقتدار اقتصادی کشور نیز بهبود یابد در این میان سهم پتروشیمی‌ها بسیار قابل توجه است.

جهانگیری با اذعان به اینکه رشد 8 درصدی در برنامه ششم توسعه قابل دسترس نیست گفت : دولت تلاش می‌کند حداقل رشد 6 درصدی سالانه محقق شود؛ برای رسیدن به چنین رقمی باید سالانه 900 هزار میلیارد تومان در کشور سرمایه‌گذاری صورت گیرد. بخشی از این سرمایه‌گذاری از طریق ایجاد امنیت اقتصادی در کشور محقق خواهد شد بخش خصوصی داخلی نیز باید این وظیفه را برای خود قائل باشد که وارد بخش سرمایه گذاری شود.

وی با تاکید دوباره بر اینکه ایران با توجه به مزیت‌های موجود کشوری استثنایی برای سرمایه‌گذاری خارجی‌هاست گفت: سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران علاوه بر اینکه مشکلات داخلی ایران را حل می‌کند می‌تـواند گره‌گشای مشکلات اقتصادی جهان نیز باشد. صحت این گفته را می‌توان از حضور هیئت‌های اقتصادی کشورهای متعدد در ایران بعد از مذاکرات دانست که نشان دهنده استعداد و شرایط منحصر به فرد کشور در این زمینه است.

جهانگیری گفت:‌ ایران می‌تواند نقش مهمی در تامین انرژی جهان داشته باشد تولید نفت و گاز کشور باید متناسب با ذخایر موجود ایران باشد. اگرچه برخی کشورها موجب کاهش بهای نفت شده اند که این موضوع اصلا برای ما قابل درک نیست اما باید این کشورها را متوجه این امر کرد که نه تنها به مردم مسلمان دیگر کشورهای تولید کننده نفت بلکه به مردم مسلمان خود ضربه می‌زنند و منافع آنها را به خطر می‌اندازند.

وی با اشاره به اینکه البته همه دلایل کاهش قیمت نفت سیاسی نیست از دو وزیر نفت، صنعت، معدن و تجارت خواست به فکر راه حلی در سطح بین‌المللی برای جلوگیری از کاهش قیمت نفت باشند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران هنوز وارد مرحله جدید فروش نفت خود نشده است و در حال حاضر تولید نفت خام کشور تغییر نکرده است گفت: ایران با اجرای برجام تولید خود را افزایش خواهد داد و در این زمینه کوتاه نخواهد آمد.

وی در مورد خوراک واحدهای پتروشیمی گفت: قیمت خوراک علاوه بر اینکه باید قابل رقابت با کشورهای همسایه باشد باید شرایط ایجاد شود که بتوان آن را در بلندمدت پیش‌بینی کرد. قیمت‌های جدید خوراک پترورشیمی بزودی از طرف وزارت نفت اعلام خواهد شد.

جهانگیری بر ایجاد زیرساخت‌های پتروشیمی در سواحل کشور بویژه در دریای عمان تاکید کرد وگفت: این مناطق معاف از مالیات هستند و بابت خوراک خود تخفیف خواهند گرفت.