به گزارش پارس،به نقل از تسنیم با ارزان تر شدن قیمت نفت، کردهای عراق و سازمان ملل، اکنون برای مراقبت و ارائه خدمات به مهاجرانی که از جنگ و ناآرامی در مناطق محل زندگی خود گریخته اند، دچار مشکلات جدی شده اند.

بر اساس اعلام سازمان ملل، اگر تنها از نقطه نظر مالی به قضیه نگاه کنیم، اروپا باید نگران شدت گرفتن بحران مهاجران در کردستان عراق باشد.

فردریک هماهنگ کننده ارشد کمیسیونر عالی امور پناهندگان ملل متحد می گوید، میزبانی از هر مهاجر در کردستان عراق سالانه 1500 دلار هزینه دارد. اما در اروپا این رقم «10 برابر است» «این راه خوبی برای مواجهه با این بحران نیست،... اما متاسفانه نگه داشتن آنها در اینجا بسیار ارزان تر از مراقبت از آنها در اروپاست.»

اما منابع مالی کمپ های احداث شده در کردستان عراق برای اسکان مهاجران در حال اتمام است. دولت اقلیم کردستان عراق به دلیل اختلاف با بغداد بر سر درآمدهای نفتی و افت قیمت نفت، دچار بحران مالی شده است.

در این وضعیت، کمک های اعطایی از جانب کشورهای خارجی تامین کننده تقاضاها نیست. بر اساس برآوردها، هم اکنون 1.8 میلیون مهاجر در کردستان عراق زندگی می کنند، منطقه ای که کل جمعیت آن 5.2 میلیون نفر است.

کاسیگ افزود: «اینجا سرزمینی به بزرگی سوئیس است... فشار بالاست.» بر اساس اطلاعات کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، این کمیساریا قادر به تامین سرپناه برای تنها 3 درصد از جمعیت مهاجران در منطقه اربیل است. کاسیگ گفت بسیاری از این مهاجران تلاش می کنند با پیمودن مسیری خطرناک به اروپا بروند.

وی افزود: «آنها چیزی برای از دست دادن ندارند و هر روز دلایل بیشتری برای ریسک کردن به دست می آورند و این بخش وحشتناک داستان است.» به گفته کاسیگ، خطرات سفر به اروپا به مهاجران گوشزد شده است. «با این حال، آنها تصمیم به رفتن می گیرند.»