به گزارش پارس، ایسنا به نقل از فایننشال ری‌ویو نوشت: ویکتور شام از موسسه آی اچ اس و رابین میلز از موسسه مشاور انرژی منار در دوبی گفتند: بخش عمده نفت ذخیره شده میعاناتی هستند که ترکیبات سولفور(گوگرد) دارند و این امر فروش آنها را پیچیده میکند زیرا بسیاری از پالایشگاهها نمیتوانند آن را پالایش کنند.

این دو تحلیلگر گفتند: ایران برای بازاریابی این مقدار زیاد نفت ظرف سه ماه(تقریبا معادل 500 هزار بشکه در روز) باید به تخفیف زیاد متوسل شود.

شام رئیس بخش تحقیقات بازار موسسه آی اچ اس افزود: ایران در آماده شدن برای باز کردن شیرهای نفت خود است. اگر آنها خواهان ارائه این مقدار نفت در بازار بی کشش کنونی هستند باید تخفیف بدهند. بازار اکنون در دست خریداران است.

ایران پس از توافق هسته ای ماه ژوئیه با قدرتهای جهانی به دنبال پس گرفتن سهم بازار از دست رفته خود در دوران تحریمها از طریق افزایش صادرات و بازگشت به بازارهای انرژی و مالی است.

میعانات ذخیره شده در نفتکشهای ایران به اشباع بازار خواهد افزود و فشار بیشتری را روی قیمت‌های نفت خواهد شد که در یک سال گذشته بیش از 40 درصد ارزش خود را از دست داده است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در ماه ژوئن اعلام کرد: تحریمها در سال 2014 باعث کاهش صادرات نفت و میعانات ایران به روزانه یک میلیون و 400 هزار بشکه از روزانه 2.6 میلیون بشکه در سال 2011 شده است.

ایران در ماه سپتامبر روزانه دو میلیون و 800 هزار بشکه نفت تولید کرد که این کشور را در رده پنجم بزرگترین تولیدکنندگان نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) قرار داد.

رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اخیرا اعلام کرد: ایران قصد دارد تولید و صادرات نفت خود ظرف یک هفته پس از لغو تحریمها 500 هزار بشکه در روز افزایش دهد

وی افزود: ایران ظرف شش ماه پس از تحریمها نیز روزانه 500 هزار بشکه دیگر به تولید نفت خود خواهد افزود.

جوادی افزود: عرضه 45 میلیون بشکه میعانات ظرف سه ماه جدا از برنامه ایران برای افزایش تولید روزانه یک میلیون بشکه ظرف شش ماه است و این فراتر از انتظارات درباره موج نفت ورودی ایران به بازارهای جهانی است.

میعانات نوعی نفت سبک است که از ذخایر گاز طبیعی فراساحلی پارس جنوبی بدست می آید.

اوگن وینبرگ تحلیلگر موسسه کامرزبانک فرانکفورت می‌گوید: توافق کنونی شامل ورود روزانه حدود نیم میلیون بشکه نفت ایران به بازار است. هرگونه افزایش فراتر از این انتظار احتمالا تاثیر منفی روی قیمتها خواهد داشت.

شام گفت: ایران ممکن است مجبور شود میعانات سولفور سنگین خود را با تخفیف دستکم 10 تا 15 درصدی به فروش برساند.

وی گفت: پالایشگاه دراگون آروماتیک چین اصلی ترین مشتری میعانات ایران خرید خود از این کشور را پس از آتش سوزی ماه آوریل متوقف کرده است و پالایشگاه ایران که برای استفاده از این میعانات در دست احداث است تا سال 2017 آماده نخواهد شد و این باعث افزایش ذخایر میعانات ایران می‌شود.

میلز که در سالهای 1998 تا 2003 در پروژه های شل در ایران کار میکرد گفت: فروش این میعانات تاثیر عمده ای روی بازار خواهد داشت. اگر آنها در حال حاضر برای صادرات مشکل دارند اضافه کردن روزانه نیم میلیون بشکه دیگر به صادرات کار دشوارتری خواهد بود. آنها موفق خواهند شد ولی مشخص نیست با چه قیمتی؟