به گزارش پارس به نقل از مهر، ناصر سجادی امروز در نشست خبری در تشریح آخرین وضعیت عرضه انواع فرآورده‌های نفتی در کشور، گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون متوسط مصرف بنزین با ثبت رشدی بیش از سه درصدی به حدود ۷۲.۷ میلیون لیتر در روز رسیده است.

وی با اعلام اینکه برخلاف بنزین، رشد مصرف تمامی فرآورده‌های نفتی همچون گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره و گاز مایع در طول ۷ ماهه نخست سال جاری منفی شده است، تصریح کرد: بر این اساس، در طول هفت ماهه نخست سال جاری متوسط مصرف نفت سفید حدود ۱۶ درصد، مصرف گازوئیل ۱۸ درصد و مصرف نفت کوره بیش از ۳۴ درصد با کاهش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته روبرو شده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، یکی از مهمترین دلایل کاهش مصرف سوخت مایع در کشور را افزایش گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها عنوان کرد و گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از ۶.۷ میلیارد لیتر در مصرف گازوئیل و نفت کوره صرفه‌جویی شده که علت این کاهش مصرف، افزایش ۵.۴ میلیارد مترمکعبی گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌ها بوده است.

عضو هیات مدیره شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با یادآوری اینکه در ۷ ماهه نخست سال جاری مصرف گازوئیل نیروگاه‌ها به نصف کاهش یافته است، بیان کرد: در طول این مدت متوسط مصرف نفت کوره هم با کاهشی ۳۰ درصدی همراه شده است.

وی با بیان اینکه همزمان با کاهش مصرف انواع سوخت مایع در داخل کشور، ظرفیت مازادی برای تولید و عرضه انواع فرآورده‌های نفتی ایجاد شده است، اظهارداشت: از این رو یکی از سیاست‌های کلان ایران، افزایش حجم صادرات گازوئیل و انواع فرآورده‌های نفتی به کشورهای همسایه است.

سجادی با تاکید بر اینکه در ۷ ماهه نخست سال جاری بیش از ۸۰۰ هزار تن گازوئیل به کشورهای ارمنستان، پاکستان، افغانستان، عراق و اقلیم کردستان عراق صادر شده است، گفت: همچنین در طول این مدت بالغ بر ۳۰ هزار تن گاز مایع به کشورهای مختلف به ویژه پاکستان صادر شده است به طوری که هم‌اکنون ایران یکی از بزرگترین تامین‌کننده گاز مایع پاکستان به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در ادامه از صادرات بیش از ۷۵۰۰ تن سوخت هوایی به پاکستان و ارمنستان خبر داد و افزود: در این مدت حدود ۲۵۰۰ تن نفت سفید به عراق و اقلیم کردستان عراق صادر شده است.

جزئیات جهش جدید فروش نفت ایران در خلیج‌فارس

وی در ادامه در خصوص آخرین وضعیت عرضه سوخت مایع به کشتی‌های عبوری در خلیج‌فارس و تنگه هرمز از طریق مراکز بانکرینگ ایرانی، یادآور شد: در ۷ ماهه نخست سال جاری بیش از دو میلیون و ۵۴۰ هزار تن نفت کوره به کشتی‌ها عرضه شده که میزان فروش نفت کوره از طریق مراکز بانکرینگ، رشدی ۲۰ درصدی را ثبت کرده است.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه در این مدت بیش از ۱۱۶ هزار تن گازوئیل از طریق مراکز بانکرینگ به کشتی‌ها عرضه شده است، اظهارداشت: میزان فروش گازوئیل افزایشی بالغ بر ۶۰ درصدی داشته است.

سجادی همچنین از جهش فروش گازوئیل از طریق جایگاه‌ها و بازارچه‌های مرزی سوخت کشور خبر داد و تاکید کرد: در طول شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۲۱۵ میلیون لیتر گازوئیل از طریق بازارچه‌های مرزی عرضه شده که میزان فروش این فرآورده‌های نفتی در مقایسه با سال گذشته افزایشی سه برابری داشته است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به توزیع بنزین با استاندارد یورو ۴ اتحادیه اروپا در کلانشهرهای تهران، کرج، اراک، تبریز، مشهد و اصفهان، گفت: به زودی عرضه بنزین یورو ۴ در کلانشهر شیراز آغاز می‌شود، ضمن اینکه از ابتدای سال‌جاری تاکنون به طور متوسط روزانه بالغ بر ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در کشور عرضه و توزیع شده است.

عضو هیات مدیره شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اعلام اینکه از ابتدای امسال حدود ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل با استاندارد یورو ۴ هم در کشور توزیع شده است، اظهار داشت: هم اکنون کلانشهرهای تهران، کرج، اصفهان، اراک، اهواز، شیراز، قم و مشهد مقدس تحت پوشش گازوئیل یورو ۴ قرار گرفته‌اند.

جزئیات افزایش کارمزد فروش بنزین

سجادی در ادامه با بیان اینکه اگر سهمیه‌بندی و نظام عرضه کارتی بنزین در کشور اجرایی نمی‌شد، هم اکنون میزان واردات بنزین بدون احتساب CNG به ۱۵۴ میلیون لیتر در روز افزایش پیدا می‌کرد، گفت: هم‌اکنون قیمت بنزین ایران با توجه به سقوط قیمت جهانی نفت خام به محدوده قیمت‌های منطقه‌ای و جهانی نزدیک شده است.

وی یادآور شد: در شرایط فعلی قیمت هر لیتر بنزین در بازار فوب خیلج فارس به حدود ۱۲۰۰ تومان رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین از آخرین مراحل تصویب افزایش کارمزد فروش بنزین در شورای اقتصاد خبر داد و افزود: پیش بینی می‌شود تا ۱۰ روز آینده شورای اقتصاد مصوبه جدید افزایش کارمزد فروش بنزین و گازوئیل در جایگاه‌های سوخت را ابلاغ و در نهایت این مصوبه اجرایی خواهد شد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم‌اکنون بررسی افزایش کارمزد فروش بنزین و گازوئیل در شورای اقتصاد در مراحل پایانی خود قرار دارد، گفت: در صورت ابلاغ، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی این مصوبه را از ابتدای سال جاری محاسبه و اجرا می‌کند.

جزئیات شکایت از ایرلاین‌های بدهکار

سجادی در ادامه، میزان بدهی ایرلاین‌ها به شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی را حدود یک هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: تاکنون جلسات متعددی با وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری انجام شده است.

وی با بیان اینکه شکایت از برخی از ایرلاین‌های بدهکار در دستور کار قرار دارد، گفت: با این وجود، برخی از شرکت‌های هواپیمایی اعلام می‌کنند که طلب‌هایی از دولت دارند و در صورتی که دولت گواهی لازم را صادر کند، امکان تهاتر بخشی از این بدهی‌ها بین دولت و شرکت‌های هواپیمایی وجود دارد.

واردات بنزین ایران دو برابر شد

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در ادامه در خصوص آخرین وضعیت واردات بنزین ایران از ابتدای سال جاری تاکنون، گفت: دولت مجوزی به منظور واردات روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین به وزارت نفت داده است که در ۷ ماهه نخست سال جاری تاکنون به طور متوسط حدود ۸.۴ میلیون لیتر بنزین در روز وارد کشور شده است.

سجادی در پاسخ به سئوالی با تائید افزایش نزدیک به دو برابری واردات بنزین در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته، یادآور شد: سال گذشته به طور متوسط روزانه ۴.۶ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده بود.

این مقام مسئول، یکی از دلایل افزایش حجم واردات بنزین از ابتدای سال جاری تاکنون را تعمیرات اساسی و دوره‌ای پالایشگاه‌ نفت شازند اراک اعلام کرد و اظهار داشت: علاوه بر این، متوسط مصرف بنزین هم از ابتدای سال جاری تاکنون حدود سه درصد در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته افزایش یافته است.

وی در پایان با تاکید بر اینکه تمامی محموله‌های بنزین وارداتی دارای استاندارد یورو ۴ اتحادیه اروپا بوده‌اند، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی ذخایر استراتژیک بنزین کشور در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.