سرشماری نفوس و مسکن به تعویق افتاد
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه نرخ رشد فصل بهار مرداد ماه به مسئولان داده شد، گفت: نباید آمار مرجع رسمی آمار کشور نقد شود، بلکه آمار دستگاههای حاشیهای و موازی بر اساس استانداردها نیست.
به گزارش پارس به نقل از فارس، عادل آذر امروز در مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامه ریزی که با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر کشور در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، اظهار داشت: سه دلیل برای برگزاری روز آمار وجود دارد که یکی مربوط به آمار و برنامه ریزی و همچنین نیم قرن خدمت و تلاش افراد در حوزه رسمی آمار کشور است.
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه این مرکز متولی حوزه آمار رسمی کشور است، اظهار داشت: مسئولان بر اساس این آمارها تصمیمگیری میکنند و شبکه آماری در هنگام سرشماریها حدود ۱۰۰ هزار نفر میشود.
عادل آذر با تأکید بر اینکه نسبت به استانداردهای بینالمللی و شاخص های اصلی آمارهای رسمی جلو هستیم، تصریح کرد: در سه شاخص اصلی که مسئولان مطالبه می کنند مانند نرخ بیکاری تورم نرخ و رشد اقتصادی این موضوع گویا است.
وی گفت: بر اساس استاندارهای بین المللی ۳ روز بعد از ماه باید تورم اعلام شود و آمار آن روی میز مسئولان است.
آذر تاکید کرد: همچنین نرخ بیکاری طبق استاندارهای ۴۵ روز بعد از ثبت باید به مسئولان برسد، اما نهم ماه بعد آن آمار روی میز تصمیمگیران است.
وی ادامه داد: همچنین استانداردها می گوید رشد اقتصادی یک فصل بعد باید به مقامات برسد و در همین راستا نرخ رشد اقتصادی فصل بهار آخر مرداد به مسئولان ارائه شد.
عادل آذر با اشاره به اینکه ۱۵۰ طرح برای به دست آمدن نرخ رشد باید اجرایی شود، یادآور شد: این موضوع به غیر از حساب رسمی شرکتهای بورسی و غیر بورسی است.
رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به حجم نیروی آماری در کشورها تصریح کرد: در ترکیه کارمندان مرکز آمار ۲۰۰۰ نفر بوده و کره نیز همین میزان است، اما در کشور ما ۵۰۰ نفر نیرو وجود دارد.
وی تأکید کرد: اطمینان میدهم با محاسبه و مقایسه کارشناسان و نظام آماری از نظر علمی، فنی و فنی کم نداریم.
عادل آذر با بیان اینکه امسال دو کارگاه بینالمللی آمار برگزار شد، گفت: این موضوع نشان از ظرفیتهای عظیم نظام آماری کشور دارد که عقبه ۵۰ ساله را یدک میکشد.
به گفته عادل آذر آمار نیاز به زیر ساخت دارد و یکی از قوی ترین سیستم های پردازش نرم افزای و سخت افزاری وجود دارد و سرشماری کشاورزی به صورت کاملا الکترونیکی با ۷۰۰۰ نیرو انجام شد و سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال آینده با ۲۵ هزار نفر به شکل الکترونیکی انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه در منطقه مرکز آمار ایران رقیبی ندارد، به چالشها پرداخت و عنوان کرد: گفته میشود چرا این مرکز به فرهنگ آماری کمک نمیکند، این وظیفه دولتمردان و حکومت است. در دنیا مرکز آمار آبرو، ویترین و برج مراقبت است.
بنابراین قوه مجریه باید کمک کند که اعتماد به ارائه داده ایجاد شود.
رئیس مرکز آمار ایران در مورد راهکار این موضوع تصریح کرد: نباید وقتی نرخ تورم و رشد از سوی این مرکز داده میشود، اگر یک دستگاه موازی و حاشیهای آماری آورد، آمارهای مرجع رسمی نقد و سؤال شود. بلکه باید آمار آنها نقد شود، چون استانداردها آماری و نرم آماری را ندارد. مرکز آمار نباید مورد سؤال باشد، بلکه باید مورد استناد قرار گیرد.
عادل آذر موضوع قصه مرجعیت مرکز آمار کشور پرداخت و یادآورد شد، الان اطلاعات گرفتن از مردم بهتر از دستگاههای است دستگاهها گروکشی میکنند. مرجعیت مرکز آمار باید یکجا در آمار تولید آمار مشخص شود، آن وقت شناسایی و توسعه نظام مالیاتی درآمدها و ارتقاء زندگی ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه در حاکمیتی بودن آمار تردیدی نیست، اظهار داشت: یکی از مواد لایحه احکام دائمی برنامه ششم توسعه ماده ۵۴ برنامه پنجم است که مرجع رسمی اعلام انتشار آمار رسمی کشور مرکز آمار ایران است.
وی ادامه داد: این موضوع راهکار عملیاتی میطلبد، باید نهادینه و اجرا شود، همچنین جریان اطلاعات کشور باید از مرکز آمار بگذرد، البته نمیگوییم انحصار باشد، بلکه نظارت و استانداردها از سوی این مرکز بررسی شود.
عادل آذر رئیس مرکز آمار ایران در حاشیه مراسم گرامیداشت روز آمار و برنامهریزی، اظهار داشت: قانون برنامه پنجم تکلیف مرجع رسمی آمار کشور را تعیین کرده، اما در عمل دستگاهها زحمت کشیده و آماری تهیه میکنند.
وی افزود: مراکز آماری در تمام دنیا مرجع رسمی بوده و تقاضا از دولت این بود که همه دستگاهها موازی کاری را کنار بگذارند و طبق قانون عمل شود.
رئیس مرکز آمار ایران در پاسخ به این سؤال که چرا در برخی موارد اختلاف زیادی بین آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، وجود دارد، تصریح کرد: درخواست از دولت و معاون رئیسجمهور بر این بوده که قانون اجرایی شود و البته تلاش بر این بوده و نهایت همکاری صورت گرفته است، ولی اینکه چرا دیگر دستگاهها (بانک مرکزی)، آمار اعلام میکنند و اختلاف دارد، باید از آنها پرسیده شود.
عادل آذر درمورد نرخ رشد نیز گفت: در کشور همیشه نرخ رشد سالانه منتشر میشده، اما اکنون از سوی سازمان مدریت و معاون اول رئیسجمهور تکلیف شده که نرخ رشد ۶ ماهه ارائه شود که البته این نرخ نسبت به مدت ۳ ماهه قابل اعتمادتر است.
وی درمورد نرخ رشد بخش کشاورزی عنوان کرد: طبق سرشماری بخش کشاورزی که سال گذشته انجام شد، نرخ رشد این بخش مثبت بوده است.
ارسال نظر