کیفیت بد عامل رکود در بازار خودرو است، نه شرایط اقتصادی!
طرح دوفوریتی برای حمایت از تولید داخلی یک دیوانگی است/ اگر مردم دلشان نخواهد، نمی توان آنها را وادار به خرید خودرو کردکاهش تقاضا برای خرید خودروهای داخلی در یکی دو سال اخیر و افزایش چشمگیر بهای این محصولات از سوی خودروسازان و همچنین زمزمه آغاز لغو تحریمها علیه ایران، باعث شد تا بازار خودرو با روندی رکودی روبهرو شود و این رویه امروز قیمت برخی خودروها را به زیر قیمت کارخانه برساند.
به گزارش پارس به نقل از تابناک، البته ابراز تمایل برخی خودروسازهای آلمان و فرانسه نیز در ایجاد این وضعیت بیتأثیر نبوده است؛ اما به هر حال برای جبران وضعیت موجود دولت در بسته اقتصادی جدید خود شرایطی را ایجاد کرده است تا به خودرو سازی ها کمک کند تا از این وضعیت رهایی یابند.
سید محمد بیاتیان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص این موضوع گفت: بنا بر قانون موجود در کشور، خودروسازیهای کشور خصوصی هستند؛ اما متأسفانه دخالتها و سایه دولت در این بخش به وفور دیده میشود، ولی اگر خارجیها بخواهند در خوردرو کشور مشارکت کنند، به نظر میرسد، نباید زیر بار دخالت دولت در خودروسازی روند.
وی گفت: بنابراین در مرحله نخست باید این بخش اصلاح شود تا خودروسازیهای خارجی در ایران مشارکت داشته باشند. در مورد قیمت هم باید گفت، چند عامل باعث خواهد شد تا قیمت خودرو کاهش یابد؛ نخست اینکه باید تنوع زیاد و پس از آن فضای رقابتی ایجاد شود تا قیمتها متعادل شود؛ اما بحث ارز نیز مسأله تاثیرگذار دیگری است که در حال حاضر خودرو سازی ها آن را دستاویز خود قرارا داده اند و بالا بودن آن را دلیل عدم کاهش قیمت ها عنوان می کنند.
این نمایده مجلس گفت: اما به هر ترتیب با ورورد خودروسازیهای خارجی به هر حال قیمت تمام شده خودرو در ایران کاهش خواهد داشت، از سوی دیگر قیمت مواد اولیه در حال حاضر در کشور تا حد زیادی کاهش داشته به طوری که در برخی موارد از جمله آلومیننیوم و آهن قیمت ها تا نصف هم کاهش دارد بنابراین باید خودرو سازی ها در قیمت گذار خود این موارد را مد نظر داشه باشند.
بیاتیان درباره اظهارات نعمت زاده درباره عدم کاهش قیمت خودروهای داخلی حتی در دوران پسا تحریم نیز گفت: هماکنون به دلیل دخالت دولت در خودروسازی، قیمت تمام شده خودرو در ایران بالاست، دلیل آن هم این است که به دلیل برخی ملاحظات سیاسی و روابط سیاسی خودروسازی منفعل شده است. در کشور ما خودرو در یک جا ساخته میشود و قطعات آن در جاهای دیگر و تنها ۳۰ درصد از قیمت تمام شده خودرو بابت هزینههای انتقال هدر میرود.
وی درباره خودروهای چینی و سرنوشت آنها نیز گفت: ادامه واردات خودرو های چینی باعث خواهد شد تا آلت قتاله دهه آینده، خودروهای چینی باشد. این خودروها هم جان انسانها را خواهند گرفت و هم تبدیل به یکی از عمده ترین عوامل رکود صنعت در کشور خواهند بود. این خودروها اغلب بی کیفیت هستند؛ اما سود زیادی برای وارد کنندهها دارد و تنها با اندکی بزک و برخی آپشنهای ظاهری، تبدیل به بلای جان مردم و صنعت کشور شده اند.
این نماینده مجلس گفت: دولت در بسته جدید خود راهکارهایی را برای خروج از رکود پیشنهاد داده است، که بخشی از آن نیز مربوط به بخش خودرو می شود، وام ۲۵ میلیون تومانی پیش بینی می شد تا حدود زیادی گره از کارخودرو سازی باز کند و امکان دارد بازار خودرو بعد از مدتی آرامش را به خود ببیند، اما شرط دوام این وضعیت در صورتی است که خودرو سازی ها از این فضا استفاده کنند و محصولات خود را ارتقا دهند.
بیاتیان در پایان گفت: عمده مطالبه مردم برای نخریدن خودرو علاوه بر قیمت بالا کیفیت پایین محصولات بود، خودرو سازی ها باید بعد از اجرایی شدن بسته اقتصادی دولت و لغو تحریم ها خود را به استانداردهای جهانی نزدیک کنند، در این صورت خریداران بار دیگر به طرف بازار داخلی بازخواهند گشت.
ارسال نظر