رییس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با پارس:
سوخت؛ مهمترین قاچاق خروجی کشور/ سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ توقف رشد قاچاق را به دست آوردیم
پنج درصد کاهش مصرف یعنی روزانه توانسته ایم معادل پنج میلیون لیتر جلوی قاچاق سوخت را بگیریم. باید به این مطلب هم اشاره کنیم که پایینآمدن قیمت نفت هم بیتأثیر در مسئله کاهش قاچاق سوخت نیست.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق سوخت با یک حجم قابلتوجه، مهمترین قاچاق خروجی کشور است.
حبیب حقیقی رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: قاچاق سوخت با یک حجم قابلتوجه، مهمترین قاچاق خروجی کشور است. قاچاقچیها معمولا از شیوههای متعددی استفاده میکنند. در توزیع و مصرف سوخت در کشور چندحوزه قابل تفکیک هستند. حوزههای حملونقل، نیروگاهی و صنعتی- کشاورزی.
وی افزود: انحراف از شبکه توزیع و ورود در چرخه قاچاق سوخت. در شرایط حاضر آنچه بهعنوان مسئله سوخت موضوعیت دارد، از یکی از این حوزههایی است که اشاره کردم. یعنی یا در حوزه حملونقل حفرههایی داریم که زمینه سوخت مازاد را باعث میشود یا در مصارف نیروگاهی و صنعتی و کشاورزی. سوخت قاچاق از یکی از این مبادی تأمین شده و در مسیر قاچاق قرار میگیرد.
وی اضافه کرد: در مرحله خروجی اشکال متفاوتی میتواند وجود داشته باشد. یکی از آنها استفاده از لنجهایی است که در این راستا به عنوان شناور تجاری، قاچاق سوخت میکند. شناورهایی با ظرفیتهای ٣٠٠ تا ٥٠٠ هزار لیتر که بهگونهای ظرفیتسازی کرده که از باکهای اضافی هم استفاده کنند. اواخر سال گذشته مجموعهای شامل ٣٦ شناور را شناسایی و متوقف کردیم که بهطورکلی دو میلیون لیتر را قاچاق میکردند. در واقع به شکل یک مجموعه عبور میکردند و سوخت را به کشتیهای مادر منتقل میکنند.
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشره به اینکه در بعضی از مناطق با لوله گذاری از ساحل به دریا قاچاق سوخت انجام میشد گفت: در سال گذشته در دو سه نوبت نیروی انتظامی با دستگاههای محلی در استان هرمزگان که بیشتر در معرض این اتفاق بود، حدود ٧٠ کیلومتر لوله جمعآوری کردند.
حقیقی افزود: در هرمزگان هم یک قرارگاه مرکزی مبارزه با قاچاق سوخت توسط نیروی انتظامی مستقر شده و با همکاری کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای استان به انجام وظیفه مشغولاند. میتوانیم بگوییم در سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ کاهش قابلتوجهی در حوزه مسئله قاچاق سوخت داشتیم. به گونهای که در حوزه حملونقل در سال ٩٣ مصرف نفت و گاز نسبت به سال ٩٢ پنج درصد کاهش داشته است.
- وی اضافه کرد: درحالیکه افزایش خودرو هم داشتهایم. پنج درصد کاهش مصرف یعنی روزانه توانسته ایم معادل پنج میلیون لیتر جلوی قاچاق سوخت را بگیریم. باید به این مطلب هم اشاره کنیم که پایینآمدن قیمت نفت هم بیتأثیر در مسئله کاهش قاچاق سوخت نیست.
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خاطرنشان ساخت: شرایط خشکی و جادههای مرزی به گونهای است که به سختی قابلعبور است و به دلیل صعبالعبور بودن، راهی برای تردد خودرو وجود ندارد، اما دریا گسترده است.
وی افزود: در دریا حجم قاچاق بیشتر است. در مناطق کوهستانی هم قاچاق صورت میگیرد، اما سختتر است. هم انجام قاچاق و هم کنترلاش.
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در مورد اقدامات انجام شده برای مبارزه با قاچاق کالا گفت: در مسئله حجم قاچاق برنامه جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز را مبتنی بر ٧٠ درصد اقدامات پیشگیرانه و ٣٠ درصد اقدامات مقابلهای تهیه کردهایم. تا در این برنامه جامع، در یک پروسه زمانی معادل یک برنامه، یعنی یک دوره پنج ساله بتوانیم در مرحله اول توقف و رشد قاچاق را داشته باشیم.
وی افزود: یکی از مشکلات ما در کشور این است که هر سال نسبت به سال قبل قاچاق افزایش پیدا میکند. اگر بتوانیم این رشد را متوقف کنیم و بعد به سمت کاهش ببریم خوب است. در سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ توقف رشد قاچاق را به دست آوردیم.
وی اضافه کرد: در قاچاق ورودی توقف و در قاچاق خروجی کاهش هم داریم. یعنی قسمتی از مراحل بعد از توقف رشد را هم در حوزه قاچاق خروجی در سال ٩٣ شروع کردهایم که امیدوارم بتوانیم در سال ٩٤ این مسیر کاهشی را در قاچاق خروجی ادامه دهیم و در قاچاق ورودی هم به نتیجه برسیم.
رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاکید کرد: در واقع از حجم ٢٥ میلیارد دلار که تلفیقی از قاچاق ورودی و خروجی است، در قاچاق ورودی توقف داریم و در حوزه قاچاق خروجی کاهش داریم، به گونهای که در حجم برآورد قاچاق در سال ٩٣ نسبت به سال ٩٢ کاهش تعریفشدهای را مشاهده میکنیم که برآورد قطعی از آن نداریم، چون جمعبندی گزارشها در حال نهاییشدن است، اما در بسیاری از کالاها رشد قاچاق، از سال ٩٣ متوقف شد و واردات قانونی افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: به طور شاخص میتوان به قاچاق سوخت اشاره کرد که با انجام اقدامات نرمافزاری و مدیریت سهمیهها؛ قاچاق آن کاهش ٥٠ درصدی را نشان میدهد.
ارسال نظر