رییس اسبق بانک مرکزی در گفتگو با پارس:
علت اصلی شکل گیری موسسه های مالی واعتباری غیرمجاز/ نقش سهامداران قدرتمند و بانفوذ
مشکل آن است که در شکل گرفتن این نهادهای غیرمتشکل، تعدادی ذی نفعان گردن کلفت و درعین حال سازمان یافته تشکیل شده اند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- طهماسب مظاهری گفت: علت اصلی شکل گیری موسسه های مالی واعتباری غیرمجاز، ضعف اعمال حاکمیت توسط نهاد مسئولش می باشد که بانک مرکزی است.
طهماسب مظاهری رییس اسبق بانک مرکزی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: این که بانک مرکزی در مقابله با موسسه های مالی واعتباری غیرمجاز چرا این ضعف را داشته است و از طرف سایر نهادهای دیگر حمایت نشده است و برعکس نهادهای این جوری حمایت شده اند و رشد کرده اند، یک تحلیل حکومتی است و فرصتش نیست که وارد آن شویم.
وی افزود: ولی خبر خوب آن است که مجلس و دولت و قوه قضاییه به این نقطه رسیده اند که ادامه این روند به مصلحت نیست و باید نهاد حاکمیتی یعنی بانک مرکزی را تقویت کنند تا برود جلوی این فعالیت های غیرمتشکل پولی را بگیرد.
وی اضافه کرد: مشکل آن است که در شکل گرفتن این نهادهای غیرمتشکل، تعدادی ذی نفعان گردن کلفت و درعین حال سازمان یافته تشکیل شده اند.
رییس اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه با برخورد همه نهادها با موسسه های مالی واعتباری غیرمجاز موجب جلوگیری از منفعت عده ای خواهد شد گفت: اگر شما بخواهید با آن ها برخورد کنید و جلوی فعالیت شان را بگیرید، به طور طبیعی منافعشان به خطر می افتد و کسی که چنین وضعیتی داشته باشد، مقاومت سخت می کند.
مظاهری افزود: یک مقدار از طریق توضیح وتوجیه کردن همان ذی نفع ها مبنی براین که بیایید از طریق قانونی ودرست فعالیت تان را انجام دهید و این درنهایت به نفع خودتان و خانواده تان وجامعه تان است، باید به آن ها توضیح دهند و یک مقدار نیز قدرت حاکمیتی کشور محکم بایستد درمقابل ذی نفعانی که ممکن است جلوی این اصلاح را بگیرند، مقاومت کند و با آن ها برخورد و شرایط را اصلاح کند.
وی اضافه کرد: این اصلاح کاری است سخت اما شدنی و ارزش سختی اش را دارد و سختی اش می ارزد به ارزشی که دارد ودولت نیز باید آن را انجام دهد و بانک مرکزی نیز شروع کرده است و باید جدی تر جلو برود وتعارف و رودربایستی و ترس از هیچ کسی نداشته باشد.
رییس اسبق بانک مرکزی با اشاره به خطرات موسسات غیر مجاز گفت: موسسات مالی غیرمتشکل، موسساتی هستند که بدون مجوز قانونی فعالیت میکنند و ادامه فعالیت آنها به شکل غیرقانونی نه تنها برای نظام پولی کشور، بانک مرکزی و دولت تهدید به شمار میآید، بلکه خطرات جدی برای سپردهگذارانش دارد و با کوچکترین اتفاقی ممکن است سرمایهگذاران خود را به باد دهد.
مظاهری افزود: باید توجه داشته باشیم بانک مرکزی و دولت به هر طریقی باید مانع فعالیت این موسسات و نهادهای مالی غیرمجاز شوند. در حال حاضر نظام پولی کشور از ناحیه این موسسات ضربه خورده است و باید دولت به فعالیت این موسسات بسیار مخرب پایان دهد بنابراین این مساله بسیار مهم است.
رییس اسبق بانک مرکزی با اشاره به اینکه متاسفانه سهامداران این موسسات مالی فاقد مجوز بسیار قدرتمند و بانفوذ هستند خاطرنشان ساخت: این نوع سهامداران، همواره در مقابل انجام وظیفه قانونی بانک مرکزی مقاومت کردهاند.
وی افزود: با وجود اینکه بانک مرکزی در سالهای اخیر اقدامات اساسی برای مقابله با این موسسات مالی غیرمجاز انجام داده و از شکلگیری موسسات مالی غیرمجاز جدید مانند تعاونیهای اعتبار و صندوقهای قرضالحسنه بدون مجوز جلوگیری کرده است و دیگر شاهد راهاندازی موسسات و واحدهای مالی فاقد مجوز جدید در نظام پولی کشور نیستیم.
مظاهری اضافه کرد: اما همچنان موسسات و نهادهای مالی غیرمجاز با قدرت به فعالیت خود ادامه میدهند و در این سالها زور دولت و بانک مرکزی برای برخورد قاطع با آنها راه به جایی نبرده است.
ارسال نظر