مرگ ۲.۳ میلیون نفر در حوادث شغلی
یک مقام مسئول در وزارت کار گفت: سالیانه ۲ میلیون و ۳۴۰ هزار کارگر در سراسر جهان بر اثر حوادث و بیماریهای شغلی جان خود را از دست میدهند.
به گزارش پارس به نقل از مهر، علی مظفری گفت: سازمان جهانی کار در طول مدت فعالیت خود ۳۹۹ سند اداری شامل ۲۰۴ توصیه نامه، ۱۸۹ مقاوله نامه و ۶ توافقنامه را تدوین و مصوب نموده که حدود نیمی از آن با موضوعات ایمنی و بهداشت کار مرتبط است.
سرپرست مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی وزارت کار اظهارداشت: طبق اعلام این سازمان، میزان تلفات جانی ناشی از حوادث و بیماری های شغلی در جهان حدود ۲ میلیون و ۳۴۰ هزارنفر در سال است که از این تعداد ۳۱۷ هزارنفر در اثر حوادث ناشی کار و بیش از دو میلیون نفر نیز به دلیل انواع بیماری های شغلی جان خود را از دست می دهند.
مظفری ادامه داد: این آمار برابر با مرگ روزانه ۶ هزار و ۴۰۰ کارگر در سراسر جهان است. بر مبنای مطالعات، میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های شغلی حدود ۶ برابر حوادث مستقیم کاری برآورد می شود. نتایج آخرین مطالعات مشترک سازمان بین المللی کار و سازمان بهداشت جهانی، زیان های ناشی از بیماری ها و حوادث شغلی در کشورهای صنعتی جهان را بین ۵ تا ۷ درصد تولید ناخالص داخلی آن کشورها برآورد می کند.
وی ادامه داد: تحقیقات آژانس ایمنی و بهداشت کار اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۳ نشان می دهد، خسارات ناشی از حوادث و بیماری های ناشی از کار در کشورهای عضو این اتحادیه برای نروژ حدود ۶ درصد، فنلاند ۴ درصد، سوئد ۸.۳ درصد، ایتالیا ۲.۳ درصد و دانمارک ۷.۲ درصد تولید ناخالص داخلی این کشورها است.
این مقام مسئول در وزارت کار تاکید کرد: بیماری های سرطانی و خونی ناشی از کار به ترتیب با میزان ۳۲ و ۲۳ درصد از مهم ترین علل مرگ و میر نیروی انسانی در جهان به شمار می روند. حداقل نرخ هر واحد سرمایه گذاری در زمینه اقدامات پیشگیرانه ایمنی و بهداشت کار در بنگاه های اقتصادی می تواند ۵۰۰ درصد در سال بازگشت سرمایه در پی داشته باشد.
ارسال نظر