توافق ایران و چین برای راهاندازی سامانه مشترک
روسای کتابخانههای ملی ایران و چین بر سر راهاندازی سامانه مشترک راه ابریشم با هدف دسترسی پژوهشگران دو کشور به اسناد و نسخ خطی موجود در این مراکز توافق کردند.
به گزارش پارس به نقل ازخبرگزاری مهرروسای کتابخانههای ملی ایران و چین پس از دیدار و گفتگو که در دفتر رئیس کتابخانه ملی ایران برگزار شد، بر همکاریهای دوجانبه و مبادله نیرو وبرخی اقدامات فرهنگی فی مابین دو مرکز تاکید کردند.
سید رضا صالحی امیری رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران بعدازظهر امروز چهارشنبه ۲۵ شهریور پس از دیدار و گفتگو با همتای چینی خود گفت: آنچه ما تقریبا بر سر آن به توافق رسیدیم، همکاری مشترک در زمینه برگزاری نمایشگاههای مشترک، تبادل منابع فارسی و چینی در کتابخانه های ملی دو کشور و بررسی امکان ایجاد سامانه راه ابریشم برای استفاده پژوهشگران ایرانی و چینی بود.
همچنین قرارشد در خصوص برگزاری هفته فرهنگی ایران در چین و هفته فرهنگی چین در ایران با محوریت کتابخانه های ملی دو کشور بحث و تبادل نظر بیشتر با هدف همکاری جدی صورت گیرد.
مشاور رئیس جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: آنچه برای ما مهم است توسعه روابط فرهنگی و گسترش آموزش های تخصصی در حوزه های کتابخانه ای بین طرفین است. خوشبختانه ایران و چین سابقه طولانی و مثبتی از روابط فرهنگی و اقتصادی دارند که این روابط باید گسترش یابد.
به گفته صالحی امیری، ظرفیت بزرگ فرهنگی چین می تواند دستاوردهای خوبی برای پژوهشگران ایرانی فراهم سازد و از این طریق شناخت جامعه چینی از فرهنگ و تمدن ایرانی ارتقاء یابد و به توسعه و گسترش مبادلات فرهنگی منجر شود.
رئیس کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: بر اساس آموزه های دینی ما، رسول عظیم الشأن فرمودند: علم را بیاموزید ولو در چین باشد. از این نظر ما تبادل فرهنگی با چین را برای خود با اهمیت تلقی می کنیم.
مشاور رئیس جمهور تاکید کرد: ظرفیت اقتصادی بین ایران و چین بسیار گسترده است اما متاسفانه ظرفیتهای فرهنگی همچنان که باید و شاید، دیده نشده است و به نظر من سفر رئیس کتابخانه ملی چین و هیأت همراهش به ایران می تواند مقدمه ای برای توسعه ارتباطات فرهنگی باشد.
وی توسعه روابط با کتابخانه های ملی کشورهای بزرگ جهان را جزو ۸ برنامه محوری توسعه فعالیتهای سازمان متبوعش در دوره جدید عنوان و سپس به برخی موفقیتهای این سازمان و همچنین کمیته ملی حافظ جهانی اشاره کرد.
همچنین هان یونگ جین رئیس کتابخانه ملی جمهوری خلق چین در این نشست خبری مشترک با اشاره به روابط فرهنگی دیرینه ای که بین دو کشور ایران و چین از دیرباز وجود داشته است هدف از سفر خود و هیات همراهش را توسعه ارتباطات فرهنگی دوستانه بین دو کشور و بخصوص بین کتابخانههای ملی ایران و چین توصیف کرد.
وی با اشاره به اشتراکات دو کشور در زمینه های فرهنگی که از دوران پرشکوه فعالیت جاده ابریشم باقی مانده است، گفت: ما می توانیم رفت و آمدهای فرهنگی مان را بیشتر کنیم و در حوزه هایی مانند تبادل نیروی انسانی و همچنین ارتقاء سطح دانش و تکنولوژی، فعالیت های موثری انجام دهیم.
رئیس کتابخانه ملی همچنین بر همکاری های دوجانبه با طرف ایرانی در زمینه کتابخانی الکترونیک تاکید کرد و گفت: ما می توانیم با تبادل کارشناسان زبده در زمینه های تکنوژیک و نگهداری از اسناد و نسخ خطی، همکاری های دوجانبه را توسعه دهیم.
در این نشست همچنین فریبرز خسروی معاون پژوهش، برنامه ریزی و فناوری اطلاعات سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ارائه پیشنهادی برای ایجاد سامانه راه ابریشم با همکاری کتابخانههای ملی ایران و چین، آمادگی کتابخانه ملی ایران را برای انجام اقدامات فنی و محتوایی در این رابطه و در صورت تشکیل کارگروهی برای اجرایی شدن این پیشنهاد اعلام کرد.
همچنین امین عارف نیا مدیر کل حوزه ریاست روابط عمومی و امور بین الملل کتابخانه ملی ایران پیشنهاد برگزاری هفته فرهنگی ایران در کتابخانه ملی چین و هفته فرهنگی چین در کتابخانه ملی ایران را با هدف نمایش منتخبی از آثار، اسناد و نسخ خطی این دو مرکز در طی سال جاری ارائه کرد.
ارسال نظر