معاون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با پارس:
افزایش ارتباط استادان دانشگاه با صنعت از 14 درصد به 28 درصد/ جذب 80 درصد دانش آموختگان مراکز فنی و حرفه ای به بازارکار
مجری طرح در این شرکتها از دانش کافی برخوردار است و میتواند با ورود به فعالیتهای تجاری از حمایتهای دولتی بهرهمند شود. همچنین دانشجو نیز باید با صنعت ارتباط داشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: ارتباط استادان دانشگاه با صنعت از 14 درصد به 28 درصد افزایش پیدا کرد.
دکتر علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: دانشجویان و استادان باید برای راهاندازی شرکت مجوز داشته باشند و بهتر است طرحهای دانشگاهی به استادان دانشگاه واگذار شود تا در بخش خصوصی فعالیت داشته باشند. اگر این اتفاق رخ دهد ما در معاونت علمی و فناوری 5 درصد میزان فروش این شرکتها را برای ایجاد زیرساخت فناوری به دانشگاه کمک میکنیم. یعنی با این طرح در دانشگاه ایجاد انگیزه کردهایم.
وی افزود: بهترین فرد برای اجرایی کردن طرحهای دانشگاهی همان استادی است که این طرح را به مرحله تحقیق رسانده است. اعتقاد ما این است که این شرکتها موفقتر هستند. مجری طرح در این شرکتها از دانش کافی برخوردار است و میتواند با ورود به فعالیتهای تجاری از حمایتهای دولتی بهرهمند شود. همچنین دانشجو نیز باید با صنعت ارتباط داشته باشد.
وی اضافه کرد: دانشجویان ما پس از فارغالتحصیل شدن فقط با تئوری آشنایی دارند و امکان ورود به عرصه کسب و کار برای آنها فراهم نیست. این در حالی است که 80 درصد فارغ التحصیلان مراکز فنی و حرفهای پس از فارغالتحصیل شدن به واسطه تجربه کاری که کسب کردهاند جذب بازار کار میشوند.
دلیری خاطرنشان ساخت: در دانشگاهها فضای کسب و کار تجربی فراهم نیست. برای تحقق این هدف با الگوبرداری از دانشگاههای موفق دنیا مرکز شتابدهی و نوآوری راهاندازی شده است. در مراحل اولیه فعالیت این مرکز به برگزاری استارتاپ ویکندها محدود میشود. در این استارتاپها دانشجویان ایدههای خود را با گروههای دانشجویی دیگر در میان میگذارند و پس از تبادل نظر، در نهایت ایدههای خوبی مطرح میشود.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به اینکه نخستین مرکز شتابدهی و نوآوری در دانشگاه صنعتی شریف راهاندازی شد گفت: بر این اساس ارتباط استادان دانشگاه با صنعت از 14 درصد به 28 درصد افزایش پیدا کرد. اکنون چهار مرکز نوآوری در دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر و دو استان آذربایجان شرقی و کرمان راهاندازی شده است.
دلیری افزود: باید در همه دانشگاهها این مراکز ایجاد شود. دولت نیز از طریق نهادهای مالی و اعطای وام از این استعدادهای شناسایی شده در دانشگاهها حمایت میکند.
معاون توسعه مدیریت و منابع معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری وضعیت اقتصاد دانش بنیان در ایران را با سایر کشورها مقایسه کرد و گفت:هنوز نمیتوان در حوزه اقتصاد دانشبنیان جایگاه خوبی برای کشور درنظر گرفت. حرکتهای خوبی در این زمینه آغاز شده است.
وی افزود: پیش از این ایجاد زیرساختها و امکان عملیاتی کردن طرحهای دانشگاهی در اولویت بانکها نبود. اکنون صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از این طرحها راهاندازی شده است. بر این اساس بستر رسیدن به این هدف فراهم شده است.
دلیری اضافه کرد: ما در این مسیر به طرحهای قبلی اکتفا نکردهایم و بر اساس نیازهای روز جامعه طرحهایی را مورد توجه قرار دادهایم تا دانشجویان ما در داخل کشور و برای مردم خودشان تلاش کنند. من فکر میکنم در یک افق میان مدت شرایط رو به رشد خوبی پیشرو داشته باشیم.
ارسال نظر