اقتصاد ایران از عقب تر از چشمانداز
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: 62 درصد جامعه ما برای معیشت به پایان ماه چشم دوخته و 30 درصد مابقی نیز خویشفرما هستند که سالهاست اسیر خمودی شده و رشدی تجربه نکردهاند.
به گزارش پارس به نقل از فارسعلی آقامحمدی ظهر امروز در همایش تجلیل از فعالان بخش تعاونی استان با ارائه مطالبی در مورد چشمانداز 1404 و نقش تعاونی در تحقق این چشمانداز، گفت: در چشمانداز 1404 توجه ویژهای به منطقه خاورمیانه شده که در مقابل آن در معادلات جهانی از منطقه جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا بهصورت یک منطقه واحد استراتژیک نامبرده میشود و دلیل آن مرکزیت ایران در خاورمیانه و مرکزیت فلسطین اشغالی در جنوب غرب آسیا و شمال آفریقاست و بر اساس پیشبینیها این منطقه حداقل تا 2030 میلادی ناامنترین منطقه جهان خواهد بود و ضروری است که بدانیم در چه منطقهای زندگی میکنیم تا هوشیاری برای کنترل آن داشته باشیم، وگرنه در صورت عدم کنترل منطقه، کنترل کشور خود را نیز از دست میدهیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین افزود: 9.5 درصد جمعیت، 9 درصد تولید ناخالص و 7.5 درصد صادرات و 6.4 درصد واردات دنیا در مختص این منطقه است و به دلیل وجود همین اعداد قابلتوجه، نگاه چشمانداز به منطقه، مهمتر از نگاه به غرب و سایر مناطق است.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در ادامه به بررسی وضعیت ایران در منطقه پرداخت و اظهار داشت: ازلحاظ سیاسی، امنیتی، علمی و نظامی طبق چشمانداز بایستی پیشرفت میکردیم که به لطف خدا صورت گرفت اما در اقتصادی بسیار عقب هستیم و اگر لازم باشد با همین شیب ادامه دهیم در سال 1404 تنها 30 درصد اهداف محقق خواهد شد.
وی افزود: اگر با رشد 8 درصد از سال آتی پیشرفت کنیم 60 درصد و اگر بخواهیم همه اهداف محقق شوند بایستی با رشد 11 درصد مدت باقیمانده را طی کنیم.
آقامحمدی با اشاره به رشد متوسط 4.8 درصدی اقتصاد در 40 سال اخیر تصریح کرد: نیازمند تغییر ظرفیت هستیم و اصل 44 و سایر سیاستها به همین منظور برنامهریزی شده بود و بهطور قطع تعاون حلقه اتصال این تغییر ظرفیت است.
وی با اشاره به عربستان و ترکیه بهعنوان رقیب ایران در منطقه گفت: اگر اقتصاد راه نیفتد نمیتوانیم در سالهای آتی به مصاف دشمنان منطقهای خود برویم و از همین رو اقتصاد جهاد است و این تعبیر به همین دلیل از سوی مقام معظم رهبری بیان شده است.
میهمان ویژه همایش تجلیل از فعالان بخش تعاون استان، اقتصاد اصفهان را اقتصادی بزرگ تعبیر کرد و گفت: اصفهان ازنظر پولی و تفکر اقتصادی بستر آمادهای دارد اما جریان پول در این شهر هنوز ایستاست و پویا نیست و این پول سیال است که معجزه میکند.
وی همچنین اشارهای به سهم 39 درصدی حقوقبگیران خصوصی و 23 درصدی حقوقبگیران دولتی کرد و تأکید کرد: 62 درصد جامعه ما برای معیشت به پایان ماه چشم دوخته و 30 درصد مابقی نیز خویشفرما هستند که سالهاست اسیر خمودی شده و رشدی تجربه نکردهاند وظیفه ماست که برای ایجاد رشد 8 درصدی، کوچک ماندن را عیب دانسته و پیشرفت کردن را ترویج کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر احیای سند توسعه بخش تعاون تأکید کرد و گفت: موضوع تعاونیهای فراگیر اجتماعی موضوعی مغفول است که بعضاً از ترس نداشتن سیستم رأیگیری گسترده در جامعه کنار گذاشتهشده است. تعاونی در استان اصفهان پتانسیل رشد بالایی دارد زیرا در 12 رشته صنعتی پیشنهادی دولت، در 7 رشته رتبه اصفهان اول است.
آقا محمدی همچنین اظهار داشت: سند چشمانداز علمی باید مدنظر تعاونیها باشد و مهمتر از همه اینکه تعاونیها باید خواستهای مشترک داشته باشند و بزرگان آنها حامی ضعیفترها باشند تا این بخش تضعیف نشود.
وی همچنین اشارهای به 400 هزار میلیارد پروژه نیمهتمام دولتی داشت و بیان کرد: بهترین راه در این وضعیت تشکیل تعاونی از سوی پیمانکاران و ایجاد مشارکت جمعی است، کاری که در سایر کشورهای توسعهیافته نیز امتحان شده و نتیجه داده است.
ارسال نظر