به گزارش پارس به نقل از ایسنا حمیدرضا عراقی در مراسم افتتاح فاز دو تاسیسات تقویت فشار گاز تبریز، با اشاره به ضرر های وابسته بودن اقتصاد کشور به نفت، اظهار کرد: قبل از انقلاب اسلامی، فروش نفت خام و اداره کشور با در آمد های حاصل از آن اقتصاد ما را به نفت متکی کرده بود.

وی افزود: بعد از انقلاب و با طراحی خط لوله ها، کنتورهای گاز و گازرسانی به شهر ها، کم کم خودکفایی در بخش گاز شروع شد و مردم از نعمت گاز بهره مند شدند، پس از این مرحله، بیشتر نیروگاه ها نیز با گاز طبیعی سوخت رسانی شدند و این چنین گاز وارد اقتصاد کشور شد و اکنون اقتصاد ما متکی بر گاز نیست ولی مبتنی بر گاز است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه ایران بیشترین مقدار مصرف گاز را در مقایسه با سایر کشور ها دارد، گفت: امروزه وقتی در مجامع بین المللی پتانسل ها و تجهیزات گازی کشور بیان می شود، شرکت‌های بزرگ دنیا تعجب می کنند، چون کشور ما بزرگترین مخازن گاز را داراست و در مقابل بیشترین مصرف کننده گاز نیز است و این به خودی خود مسئله ی مهمی است که باید به آن توجه شود.

وی ادامه داد: اقتصاد ما بدون گاز حرکت نمی کند و گاز به عنوان محور توسعه در کشور مطرح است، پس باید قدر این نعمت بزرگ الهی را بدانیم، مسئولیت ما اولا تبدیل به یک برند بین المللی، ثانیا اعتماد سازی بین مردم و مسئولان است.

عراقی با اشاره به اینکه شرکت ملی گاز باید 100 درصد استاندارد باشد، عنوان کرد: این شرکت حق کوچکترین خطا را ندارد، چون کمترین اشتباه ما در تکنیک، تجهیزات، نیروی اجرایی و عوامل دیگر منجر به انفجار و مرگ می شود، برای همین باید شرکت گاز به عنوان یک الگو در بین مردم شناخته شود.

وی در ادامه بیان کرد: شرکت ملی گاز در سال 92 و با دولت جدید، طوری کار خود را از سر گرفت و در وضعیت بحران قرار داشت؛ بطوری که هیچکدام از فازهای پارس جنوبی فعال نبوده و امیدی هم به فعال شدنشان نبود، ولی با همت وزیر نفت و مسئولان صنعت نفت در این دوسال، به سرویس دهی رسیدند، اگر این اتفاق نمی افتاد، اکنون در بعضی شهر ها قطعی گاز داشتیم.

وی افزود: شش هزار میلیار تومان بودجه امسال شرکت گاز است و در سال های گذشته به اندازه الان طرح و پروژه برای شهرها و استان‌ها تعریف نشده بود. شرکت گاز با تولید اعتبار و منابع درست، در حال تزریق امید در جامعه است و در تمام شهر ها و استان ها اشتغال ایجاد کرده است.

عراقی با بیان اینکه، شرکت گاز احساس امنیت در انرژی به مردم می دهد، گفت: ما رسالت سومی هم داریم به نام وظیفه صادرات گاز به دنیا، دارا بودن بزرگترین مخزن گاز دنیا افتخار نیست، بلکه خارج کردن منبع از زیر زمین و تبدیل آن به اقتصاد، افتخار و کار مفید است.

وی افزود: خارج کردن انرژی از زیر زمین و مصرف همه ی آن کار مهم و مثبتی نیست، بلکه ما باید از منابع بدست آمده از مخازن زیر زمینی استفاده بهینه داشته باشیم و مازاد آن را صادر کنیم تا بتوانیم با سرمایه های بدست آمده از آن تکنولوژی و کار صنعتی در کشور ایجاد کنیم و در نهایت به عنوان یک کشور صادر کننده در جهان مطرح شویم و این شعار امسال و سال های بعد ماست.

رئیس شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: یک درصد تجارت جهانی را داریم و این آمار برای ما اصلا خوب نیست، باید صادرات را افزایش دهیم تا طبق برنامه ششم توسعه به 10 سبد صادرات انرژی برسیم. امسال شش هزار میلیارد تومان فقط برای انتقال گاز به شهرها و روستا ها اختصاص داده ایم.

وی افزود: الان کار بدون پول انجام می دهیم، سرمایه گذار می آید و کارش را بدون هزینه ما انجام می دهد و پول خود را از هزینه های حاصل بدست می آورد.

عراقی با بیان اینکه طبق برنامه ششم توسعه، باید تعداد شهرهای دارای گاز را از 1052 به 1170 شهر برسانیم، گفت: در حال حاضر 17 هزار روستا داریم که از نعمت گاز بهره می برند که در برنامه داریم سه هزار روستای دیگر نیز طی امسال از این نعمت بهره مند شوند و در برنامه بلند مدت هم باید 36 هزار روستای دارای انشعاب گاز داشته باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای توزیع گاز در داخل کشور مشکل نداریم، بلکه ما باید به همراه گاز، به مردم امید نیز توزیع کرده و در بین مردم اعتماد ایجاد کنیم.