فروش ساختمان کمیته امداد
رئیس کمیته امداد امام خمینی در نشست خبری خود به موضوعات مختلفی از جمله فعالیتهای اقتصادی کمیته امداد در بخش املاک و کشاورزی، فروش ساختمان کمیته امداد، طرح تحول سلامت و همچنین تاکید مقام معظم رهبری در خصوص ارائه خدمات سریعتر به نیازمندان اشاره کرد.
به گزارش پارس به نقل از فارسسید پرویز فتاح در نشست خبری خود ضمن تبریک ولادت حضرت علیبنموسیالرضا (ع) و دهه کرامت، اظهار داشت:این دهه برای امدادگران ایام پرکاری است و خوشحالیم که در چنین ایامی میزبان نخستین زائران عتبات عالیات بودهایم.
وی با اشاره به اینکه کمیته امداد با سازمان بهزیستی یک جامعه هدف مشترک دارند، خاطرنشان کرد: شاید در گذشته موازیکاری هایی و تداخلاتی در ارائه خدمات بین این دو نهاد حمایتی بوده است اما تلاش شده است که این موازی کاریها کاسته شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: یکی از راههایی که میتوان از بروز موازیکاری و تکرار خدمات به جامعه هدف بهزیستی و کمیته امداد جلوگیری کرد، تدوین قوانین و مقررات مورد نیاز است که امیدواریم مجلس شورای اسلامی در این زمینه ورود پیدا کند.
وی اضافه کرد: چندی پیش بنده به همراه رئیس سازمان بهزیستی کشور جلسهای را برگزار کردیم و کمیته مشترکی از بین دو سازمان معین شد تا عوامل و تداخلات در ارائه خدمات مشخص و در نهایت در رفع آنها تلاش شود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: در حال حاضر از نظر آماری بین کمیته امداد و سازمان بهزیستی موازیکاری وجود ندارد و افراد تحت پوشش دستگاههای حمایتی تنها از یک نهاد (بهزیستی یا کمیته امداد) خدمت میگیرند.
فتاح همچنین به یکسان شدن میزان پرداختی مستمری به مددجویان دو دستگاه حمایتی (کمیته امداد) اشاره کرد و گفت: هماکنون پرداختیها یکسان شده است و در این زمینه تمامی خانوادهها به صورت یکسان مستمری دریافت میکنند.
وی اضافه کرد: یکی از برنامههایی که در دو نهاد حمایتی پیگیری می شود استفاده از روش مددکار محور و دو نهاد حمایتی است و امیدواریم با تعاملاتی که بین بهزیستی و کمیته امداد ایجاد شده است بتوانیم در آینده نزدیک سطح خدمات خود را به جامعه هدف گسترش دهیم.
*رئیس بهزیستی مسئولیت کمیته تدوین برنامه اجتماعی
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: چندی پیش جلسهای با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور و بنده برگزار شد و در آن جلسه آقای ربیعی از بنده خواست که مسئولیت کمیته تدوین برنامههای اجتماعی را بر عهده بگیرم که در نهایت بنده خواهش کردم که محسنیبندپی رئیس سازمان بهزیستی کشور مسئول این کمیته باشد و بنده نیز عضو این کمیته هستم و خروجی این کمیته یک برنامه مدون در حوزه اجتماعی برای دولت خواهد بود.
فتاح تصریح کرد: چندی پیش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در یک حرکت خودجوش یک فوریت طرح تفکیک وظایف کمیته امداد و بهزیستی را به تصویب رساندند و پیشبینی میشود تا پایان این مجلس به صحن علنی ارائه شود و ما قطعا خروجی مجلس را در این موضوع قبول خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: در تمامی دولتها تلاش میشود چتر تأمین اجتماعی تمام آحاد جامعه را فرا گیرد و قطعا با این روش میتوان فقر در جامعه را مدیریت کرد که خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران نیز این کار آغاز شده است و امیدواریم در آیندهای نزدیک چتر تأمین اجتماعی گستردهتر شود.
فتاح با اشاره به اینکه چنانچه چتر تأمین اجتماعی بر سر همه آحاد جامعه گسترده شود، آمار مددجویان تحت پوشش دستگاههای حمایتی نیز کاهش مییابد، گفت: مجموعه امداد به طرق مختلف سعی در توانمندسازی افراد تحت پوشش خود دارد که یکی از این برنامهها خودکفایی مددجویان تحت پوشش است.
وی افزود: سال گذشته بیش از صد هزار نفر از مددجویان تحت پوشش امداد خودکفا و از چرخه حمایتی خارج شدند و امسال نیز تلاش داریم با توجه به همکاری بانکها و استفاده از تمام ظرفیتهای امداد و سایر دستگاهها به سمت خودکفایی، آموزش فنی حرفهای و اشتغال مددجویان به خصوص زنان سرپرست خانوار گام برداریم.
فعالیت اقتصادی امداد در حوزههای کشاورزی
فتاح در ادامه نشست خبری خود با اشاره به اینکه کمیته امداد فعالیتهای اقتصادی را در مجتمع اقتصادی خود پیگیری میکند، بیان داشت: فعالیت این مجتمع براساس اساسنامه کمیته امداد بوده و درآمد حاصله از فعالیتهای اقتصادی صرف هزینههای مددجویان در بعد حمایتی میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی تاکید کرد: قمست عمدهای از فعالیتهای اقتصادی امداد در حوزه املاک بوده که بسیاری از این املاک به صورت وقف در اختیار امداد قرار گرفته است ضمن اینکه مجموعه امداد در بخش کشاورزی، معدن، امور ساختمانی و عمرانی فعالیتهای گستردهای را دارد.
وی با بیان اینکه ما به دنبال افزایش ارزش افزوده املاک و مستقلات مجموعه امداد هستیم گفت: در این زمینه توسط اساسنامه برنامههایی پیشبینی شده است.
فتاح تاکید کرد: مجموعه امداد تا به امروز در حوزههای بانکی، سرمایهای، بورس، امور بازرگانی ورود نکرده و مجاز برای ورود به این عرصه نیست ولی احتمال دارد براساس اساسنامه جدید در این حوزهها نیز به صورت مشخص وارد شویم.
رئیس کمیته امداد امام خمینی گفت: در سال گذشته 85 میلیارد تومان از منابع محل کارهای اقتصادی کمیته امداد صرف حوزه حمایتی شد که امسال پیشبینی میشود این رقم به 185 میلیارد تومان افزایش یابد.
وی افزود: طبق صحبتی که با رئیسجمهور صورت گرفته است قرار نیست یارانه مددجویان دستگاه حمایتی قطع شود بلکه قرار است با حذف یارانه افراد ثروتمند و دستهای بالای جامعه، یارانه اقشار ضعیف افزایش یابد.
فتاح با اشاره به تامین هزینههای درمان مددجویان توسط کمیته امداد گفت: در سال گذشته 240 میلیارد تومان در بخش درمان مددجویان هزینه شده است به طوری که بخش بهداشت و درمان یکی از بخشهایی است که کمیته امداد توجه ویژهای را به آن داشته و دارد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی به آمار دانشآموزان و دانشجویان تحت پوشش این نهاد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 330 هزار دانشآموز و 100 هزار دانشجو و طلبه تحت پوشش امداد قرار دارند و از خدمات تحصیلی این نهاد استفاده میکنند.
استفاده دانشجویان تحت پوشش امداد از دانشگاه آزاد
وی با اشاره به رایزنی صورت گرفته با رئیس دانشگاه آزاد و همچنین مساعدت آیتالله هاشمی رفسنجانی در خصوص تامین بخش قابل توجه هزینه تحصیلی دانشجویان تحت پوشش امداد، گفت: خوشبختانه قرار است طبق توافقی تخفیف ویژهای به دانشجویان تحت پوشش این نهاد داده شود.
فتاح در ادامه با اشاره به برخی سرفصلهای کمیته امداد ویژه مددجویان تحت پوشش این نهاد، گفت: ساخت مسکن یکی از برنامههای مجموعههای امداد محسوب میشود که در این بخش حداقل 6 میلیون تومان به صورت بلاعوض و 15 میلیون تومان به صورت وام برای ساخت مسکن به مددجویان داده میشود.
رئیس کمیته امداد امام خمینی، تاکید کرد: قصه حمایتی کمیته امداد فراگیر است و رد حال حاضر امداد دیگر به فکر دادن نان و آب به مددجویان نیست و تمرکز خود را در بخشهای بالاتر و در جهت توانمندسازی و خودکفایی خانوادههای تحت پوشش خود قرار داده است.
وی با اشاره به تسهیلات ویژه به دختران و پسران تحت پوشش امداد در آستانه ازدواج، گفت: مجموعه امداد به این افراد جهیزیه پرداخت میکند ضمن اینکه در حوزه فرهنگی نیز امداد کارهای مهمی را انجام داده است و امسال بالغ بر 100 هزار نفر از مجدد جویان به مشهدالرضا و 10 هزار نفر به عتبات عالیات اعزام میشوند.
دولت نباید به طور مساوات به همه یارانه بدهد
رئیس کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه نحوه پرداخت یارانهها بایستی مورد بازنگری قرار گیرد گفت: نباید یارانهها به دهکهای بالا و پایین به صورت مساوی پرداخت شود و قطعا باید از افراد نیازمند و مستمند حمایت بیشتری صورت گیرد.
فتاح در ادامه با اشاره به تصمیم کمیته امداد در خصوص فروش ساختمان سوهانک این نهاد و جا به جایی کارکنان مجموعه امداد از بالاشهر به پایین شهر، گفت: قطعا این اتفاق با حمایت هیات امنای کمیته امداد عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: بنده موظف هستم براساس تصمیم هیات امنای کمیته امداد، مراحل مقدماتی فروش ساختمان سوهانک را به پیش ببرم و این در حالی است که پس از رسانهای شدن این موضوع، حمایتهای زیادی از سوی مردم و اهل فن و بزرگان از این تصمیم شده است.
فتاح افزود: اگر چه برخیها نیز با فروش ساختمان سوهانک مخالفند و انتقاداتی را دارند اما اکثریت افراد عمومی با فروش این ساختمان موافق هستند و ما قطعا این کار را به احترام افکار عمومی انجام خواهیم داد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی تصریح کرد: ساختمان فعلی کمیته امداد در محله سوهانک در یک فضای بسیار مناسب و بزرگی ساخته شده است اما ما اعتقاد داریم که جای کسانی که میخواهند به محرومان و مستضعفان خدمت بدهند کار کردن در این ساختمان نیست و باید خودشان را به مددجویان نزدیک کنند.
فتاح تاکید کرد: به زودی ما از ساختمان کمیته امداد به منطقه دیگری از تهران که قطعا در بین مناطقی از جمله میدان آزادی، میدان راهآهن و میدان امام حسین و ... خواهد بود کوچ خواهیم کرد.
فتاح افزود: قطعا فروش ساختمان کمیته امداد براساس قیمت کارشناسی و مشورت با نخبگان و اهالی فن در این بخش خواهد بود. ضمن اینکه هیچ تخفیفی برای فروش این ساختمان به ارگان و نهادی داده نخواهد شد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی افزود: عواید فروش ساختمان کمیته امداد بخشی برای خرید ساختمان جدید و بخشی دیگر که مبلغ قابل توجهی خواهد بود برای امور محرومین هزینه خواهد شد.
توسعه صندوقهای صدقات دیجیتالی در معابر
رئیس کمیته امداد امام خمینی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به دستبرد سارقین و معتادین به صندوقهای صدقات در معابر و اماکن عمومی گفت: این یک واقعیت تلخ است و نمیتوان آن را انکار کرد اما در این زمینه جلساتی را با مسئولان نیروی انتظامی برگزار کردهایم و آنها قول هایی را در این زمینه به ما دادهاند.
وی افزود: کسانی که به سراغ صندوقهای صدقات کمیته امداد میروند اکثرا معتادین هستند و حالت عادی ندارند و ما بنا داریم با توجه به مشکلاتی که برای صندوقهای صدقات آمده است طراحی جدیدی را برای این صندوقها در دستور کار خود قرار دهیم.
فتاح اضافه کرد: با توجه به رویکرد کمیته امداد و تغییرات به وجود آمده در سطح جامعه ما به سمت طراحی صندوقهای صدقات به سبک جدید خواهیم رفت و بنا داریم رویه صندوقها را تغییر دهیم به طوری که در حال حاضر سبک صندوقهای صدقات در فرودگاهها، مترو و فروشگاهها تغییر پیدا کردهاست و در آینده نیز گسترش پیدا میکند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی افزود: ما دو نوع صندوق صدقات داریم که یک نوع صندوقهای صدقات در منازل و نوع دیگر صندوقهای صدقات در معابر عمومی هستند که به تبع صندوقهای صدقات در منازل وجود ندارد و مشکل ما در بخش صندوقهای صدقات در معابر است که به زودی این مشکل نیز از نظر فنی مرتفع خواهد شد.
از عملکرد مسئولان کمیته امداد در گذشته راضی هستم
رئیس کمیته امداد امام خمینی در ادامه با اشاره به اینکه بنده از عملکرد مسئولان کمیته امداد در این نهاد راضی هستم گفت: به تبع ایراداتی وجود دارد و من وظیفه دارم به درستی این موارد و موانع را به شناسایی و در جهت رفع آنها تلاش کنم.
فتاح گفت: کمیته امداد در سالهای ابتدایی تنها در مواردی از جمله دادن نان و غذا به محرومان فعالیت خود را آغاز کرد که در حال حاضر این مجموعه به یک نهاد مهم در کشور در بحث خودکفایی، اشتغال و ... رسیده است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی همچنین به طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص ورود 6 میلیون از نیازمندان به چرخه حمایتی دستگاههایی از جمله بهزیستی و کمیته امداد اشاره کرد و گفت: بنده نیز به شخصه با این طرح موافقم اما بایستی منابع طرح تامین شود تا مشکلی در اجرا به وجود نیاید.
گسترش مراکز نیکوکاری در مساجد
رئیس کمیته امداد امام خمینی با اشاره به طرح مراکز نیکوکاری در مساجد اشاره کرد و گفت: این طرح از گذشته آغاز شده و در دوره جدید نیز پیگیری میشود که در حال حاضر 960 مرکز نیکوکاری در مساجد راهاندازی شده است که بایستی تعداد این مراکز به چندین هزار مرکز برسد.
فتاح در خصوص نحوه فعالیت مراکز نیکوکاری در مساجد خاطرنشان کرد: ما بنا داریم پرونده مددجویان و نیازمندان را در اختیار این مراکز قرار دهیم و در واقع مددجویان و نیازمندان توسط افراد معتمد در مساجد حمایت شوند.
وی در ادامه نشست خبری خود با اشاره به پرداخت ماهیانه 60 هزار تومان به کودکان دچار سوتغذیه توسط کمیته امداد، گفت: اگر چه این رقم کافی نیست اما ما تلاش میکنیم بخشی از مشکلات این کودکان را مرتفع کنیم که هماکنون 85 هزار نفر تحت پوشش ا ین طرح قرار دارند ضمن اینکه تعداد قابل توجهی از کودکان نیز در پشت نوبت برای ورود به این طرح قرار دارند.
وی اظهار امیدواری کرد: (طرح همسفره) در راستای رفع سوتغذیه کودکان با همکاری خیرین انجام پذیرد.
فتاح در ادامه با اشاره به طرحهای کمیته امداد برای سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهنشینها درشهرهای بزرگ گفت: ما برنامه های مدونی را در دستور کار قرار داریم و امیدواریم بتوانیم در این زمینه با همکاری سایر بخشها به دستاوردهای خوبی برسیم.
وی در شناسایی بیش از سه هزار نفر از مجددجویان نخبه در کمیته امداد اشاره کرد و گفت: اجرای طرحهای حمایتی برای سالمندان و سالخوردگان بخش دیگری از برنامههای مجموعه امداد در دوره جدید محسوب میشود و ما اعتقاد داریم که بایستی عنایت ویژهای به سالمندان و سالخوردگان صورت گیرد.
اجرای طرح تحول سلامت تعداد مراجعین به امداد را کاهش داد
رئیس کمیته امداد امام خمینی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در کشور گفت: به طور کلی اجرای این طرح تعداد مراجعین به امداد را کاهش داده اما نمیتوان گفت که مشکلات دراین حوزه را برطرف کردها ست که امیدواریم دولت عنایت بیشتری را در اجرای این طرح برای مددجویان دستگاه حمایتی و نیازمندان داشته باشد.
فتاح در ادامه با اشاره به دیدار اخیر اعضای هیات امنای کمیته امداد و برخی از معاونین این نهاد با مقام معظم رهبری گفت: در روز یکشنبه هفته جاری قصد داشتیم نماز را به امامت مقام معظم رهبری در خدمت ایشان باشیم که ایشان بزرگواری فرمودند و جلسه اختصاصی را با اعضای هیات امنا و معاونین کمیته امداد برگزار کردند.
وی گفت: دراین جلسه مقام معظم رهبری حدود 40 دقیقه سخنرانی کردند و در صحبتهایشان تاکید داشتند که مراحل اداری در ارائه خدمات به محرومان و نیازمندان کاهش یابد و خدمات دقیقتر و با سرعت بیشتری به نیازمندان ارائه شود.
وی اظهار امیدواری کرد: کمیته امداد امام خمینی بتواند در راستای منویات مقام معظم رهبری گام بردارد و در این مسیر موفق باشد.
ارسال نظر