به گزارش پارس به نقل از ایرنا، سازمان نفت و گاز انگلیس (اوجی ای ) اعلام کرده، مجوزهای صادرشده برای محدوده ای به وسعت 2 هزار و 700 کیلومترمربع و عمدتاً در یورکشایر و میدلندز انگلیس است.

این سازمان گفته است مجوز اکتشافات گازی و نفتی در 27 بلوک در انگلیس، ولز و اسکاتلند برای 12 شرکت که شامل روش های متعارف و فراکینگ هست، ارائه شده است.

گفته می شود این برای اولین بار در طی هفت سال گذشته است که دولت انگلستان مجوز اکتشافات گاز شیل به شیوه فراکینگ صادر می کند.

تمام مجوزهای جدید صادرشده برای گاز شیل در محدود انگلیس واقع شده اند چرا که پارلمان های محلی ولز و اسکاتلند هرگونه بهره برداری به شیوه فراکینگ به دلیل نگرانی های زیست محیطی متوقف کرده اند .

به گفته منابع دولتی، برای عملیات اکتشافی و بهره برداری از منابع گازی و نفتی انگلیس، 95 درخواست از 47 شرکت دریافت شده که نشانگر علاقه مندی شرکت ها برای فعالیت در زمینهٔ سوخت های غیرمتعارف ( گاز شیل و نفت شیل) است.

براساس گزارش این سازمان ، قرار است در مرحله بعدی برای 132 بلوک پس از دریافت نتایج مطالعات زیست محیطی، مجوز صادر شود که این مناطق بیشتر در غرب و شمال انگلیس و شمال یورکشایر واقع شده اند.

لرد 'بورنه ' وزیر انرژی انگلیس در این خصوص گفته است اجرای این طرح های طولانی مدت بخشی از برنامه دولت این کشور برای تقویت اقتصاد، ایجاد شغل و نیز تامین منابع امن انرژی است.

وی گفت: میزان سرمایه گذاری در بخش شیل گاز و نفت انگلیس می تواند به 33 میلیارد پوند بالغ شود و قادر است بیش از 64 هزار فرصت شغلی ایجاد کند .

دولت محافظه کار انگلیس هفته پیش تصمیم گرفت که با محدود کردن اختیارات حکومت های محلی و نادیده گرفتن مخالفت های صورت گرفته، به عملیات استخراج گاز شیل در این کشور شتاب بیشتری بخشد.

براساس مصوبه دولت انگلیس که روز پنجشنبه جزییات آن اعلام شد، وزیر جوامع محلی این اختیار را به دست می آورد که بتواند به طور مستقیم به طرح های پیشنهادی گاز شیل ورود کرده و نظر بدهد که این به معنای محدود کردن اختیارات سیاستمداران محلی در این زمینه است.

براساس مصوبه یادشده، دولت انگلیس از این به بعد اجازه خواهد یافت که درخواست های پیشنهادی برای استخراج گاز شیل به صورت فراکینگ، را رد و یا تصویب کند.

گاز شیل و نفت شیل مدت هاست که به عنوان یک منبع جدید انرژی در کشورهای مختلف جهان از جمله انگلیس مورد توجه قرار گرفته است اما استخراج آنها به شیوه شکست هیدرولیکی یا فراکینگ تاکنون بحث های زیست محیطی زیادی را برانگیخته است.

اما به گفته متخصصان انگلیسی با توجه به موفقیت های آمریکا درزمینهٔ نفت و گاز شیل، انگلیس به دنبال ورود به این حوزه به رغم مخاطرات زیست محیطی آن است.

براساس گزارش های منتشرشده میزان کنونی تولید نفت شیل در جهان حدود 5 میلیون بشکه است که کمتر از 6 درصد از عرضه جهانی نفت خام را به خود اختصاص داده است.

براساس برآوردهای صورت گرفته، حجم قابل توجهی از ذخایر گاز شیل در انگلیس وجود دارد و دولت این کشور نیز تمایل خود را به استخراج این منابع به عنوان یک 'اولویت ملی ' نشان داده است تا بتواند به گونه ای کاهش ذخایر نفت و گاز که در مناطق شمالی این کشور وجود دارد را جبران کند اما مخالفت قدرت های محلی و گروه های مدنی زیستی محیطی تاکنون مانع از شروع عملیات استخراج این ذخایر به شیوه فراکینگ شده است.

حکومت ها و شورای های محلی هر یک از مناطق کشور انگلستان تاکنون اختیار تصمیم گیری مستقل در مورد استخراج ذخایر شیل گاز که بسیار بحث برانگیز هست، را داشته اند.

در اواخر ماه ژوئن گذشته قدرت های محلی در شمال غرب انگلیس، با اجرای دومین طرح استخراج گاز شیل به شیوه فراکینگ به دلیل مسایل زیست محیطی ازجمله سروصدای زیاد مخالفت کردند.

پروژه گاز شیل در' پرستون نیو رود' نزدیک شهر'بلک پول' می توانست نخستین سایت برداشت گاز شیل در انگلستان باشد، اما لغو مجوز ادامه کار در این منطقه نشان دهنده مخالفت مردم محلی با این گونه شیوه استخراج بوده است.

در همین حال شماری از اعضای گروه های طرفدار محیط زیست روز پنجشنبه هفته گذشته در اعتراض به این تصمیم جدید دولت در برابر پارلمان انگلیس در لندن تظاهرات کردند.

گفته می شود گروه هایی که به دلایل زیست محیطی مخالف استخراج گاز شیل هستند، عدم رضایت خود را از این تصمیم اعلام کرده اند. آنها از این می ترسند که دولت انگلیس تصمیم مقامات محلی را لغو کند.

در انگلیس و برخی کشورهای دیگر محدودیت هایی برای استخراج این گاز به شیوه فراکینگ وجود دارد و در کشور فرانسه و آلمان این عملیات به حال تعلیق درآمده است.

طبق برآوردهای صورت گرفته در ناحیه ای به وسعت 500 مایل مربع در انگلیس، 110 تریلیون فوت مکعب گاز شیل نهفته است که اکتشاف فقط 10 درصد از این ذخایر تقریبا معادل 4 سال مصرف گاز این کشور خواهد بود.

برای استخراج گاز شیل باید آب، سنگ و مواد شیمیایی را با فشار بالا به داخل زمین تزریق کرد تا با شکسته شدن صخره ها گاز به دام افتاده در میان آنها آزاد شود.

مخالفان فراکینگ معتقدند که این شیوه سبب آلودگی گسترده منابع آبی زیرزمینی خواهد شد.