جزییات مذاکره ایران با 18 غول نفتی ژاپن
به گفته وزیر اقتصاد،تجارت و صنایع ژاپن حضور ٢١ شرکت ژاپنی از بخشهای مختلف نفتی، انرژی، صنعتی و مالی گواه جدیت ژاپن برای همکاری با ایران است.
وزیر نفت مذاکره با ژاپنی ها را مفید و سازنده ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با لغو تحریمها، آینده خوبی در روابط دو کشور شکل بگیرد.
به گزارش پارس به نقل از خبرآنلاین؛ در جریان مذاکرات نفتی ایران با ۲۸ شرکت شامل ۱۸ شرکت نفتی و ۱۰ بانک و موسسه مالی حضور یافتند و پیشنهادهای خود به منظور از سرگیری فعالیت ها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران را ارائه کردند.
بر اساس اعلام وزارت نفت،در این مذاکرات، مدیران و نمایندگان شرکتهای میتسوبیشی، تویوتا، سومیتومو، ایتوچو، سوجیتز، کنساماتسو، میتسویی، کانسایی پینت، ساندن هلدینگ، نیپون استیل، سومیتومو متال، تویو، جِی جی سی (JGC)، کوبه استیل، چیودا، بانک UFJ میتسوبیشی توکیو، گروه بانکی سومیتومو و میتسویی، بانک میزوهو، گروه نفت و انرژی نیپون JX، شواشل، اینپکس، فدراسیون تجارت ژاپن (Keidanren)، جترو، بانک همکاریهای بینالملل ژاپن، بیمه صادرات و سرمایه گذاری ژاپن، گروه ملی فلزات و نفت و گاز ژاپن و مرکز همکاریهای ژاپن و خاورمیانه حضور داشتند.
در کنار حضور نمایندگان شرکت نفتی و بانکی ژاپن، بیژن زنگنه وزیر نفت و دایشیرو یاماگیوا معاون وزیراقتصاد تجارت و صنعت ژاپن هم درباره راهکارهای از سرگیری و توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری بین دو کشور در دوران پسا تحریم دیدار و گفتگو کردند.
حضور شرکتهای ژاپنی در صنایع بالادستی
بیژن زنگنه پس از دیدار با دایشیرو یاما گیوا، وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن با اشاره به اینکه روابط ایران و ژاپن به دلیل تحریمهای ظالمانه در چند سال اخیر دچار خدشه شده بود، گفت: امید است پس از تحریمها برای توسعه و سربلندی دو طرف بهره مطلوب را ببریم.
وزیر نفت با بیان اینکه در این دیدار درباره روابط و گشودن راه جدید همکاری در زمینههای اقتصادی و صنعتی مذاکره کردهایم، تصریح کرد: در این دیدار همچنین مذاکراتی درباره حضور شرکتهای ژاپنی در صنایع بالادستی نفت، گاز، پتروشیمی، پالایش و نحوه سرمایهگذاری و مشارکت آنها در طرحهای صنعت نفت ایران انجام شد.
به گفته وی، قرار است شرکتهای ایرانی و ژاپنی برای توسعه فناوری و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف با یکدیگر همکاری کنند.
وزیر نفت درباره وضعیت میدانهای غرب کارون پس از لغو تحریمها نیز گفت: در این دیدار بر روی واگذاری میدان نفتی مشخصی برای توسعه و واگذاری به ژاپنیها مذاکره نشده است، اما آمادگی داریم در بخشهای بالادستی با شرکتهای ژاپنی مذاکره و راهی برای حضور دوباره آنها پیدا کنیم.
تمایل هزار شرکت ژاپنی برای حضور در ایران
در این نشست دایشیرو یاما گیوا وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن نیز افق روشن همکاریهای اقتصادی تهران - توکیو را روشن توصیف کرد و گفت: توسعه همکاری با ایران در اولویت همکاریهای بین المللی ژاپن قرار دارد.
وی که در جریان یک نشست خبری با خبرنگاران سخن می گفت،تصریح کرد: ژاپن و ایران امروز افزون بر صنایع نفت و گاز، در زمینه های منایع طبیعی، انرژی، برق و حتی انتقال فناوری گفتگو کردند.
وی افزود: به دنبال توافق جامع هسته ای تهران با کشورهای گروه ١+٥ در وین اتریش، دولت ژاپن و ٢١ شرکت ژاپنی برای ملاقات با مقامهای ایرانی در حوزه های مختلف اقتصادی، صنعتی و انرژی سفر به تهران را برنامه ریزی کردند و این نشان از بهبود روابط دو طرف در آینده دارد.
وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن با بیان اینکه پس از این سفر و مذاکرات، سطح روابط ایران و ژاپن افزایش می یابد،گفت: من نیز نسبت به گسترش این روابط ٢ جانبه امیدوارم؛ دولت و وزارت اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن از شرکتهای ژاپنی برای حضور در ایران و مشارکت با شرکتهای ایرانی حمایت می کنند و این حمایت مسیر را برای گسترش همکاریهای دو جانبه فراهم می کند.
وی افزود: ایران و ژاپن به طور سنتی در زمینه های نفت، گاز، برق و انرژی همکاری مطلوبی داشته اند، حال از این پس و با توجه به این سفر و مذاکرات در تهران، روابط دو کشور در زمینه های مختلف باید گسترش یابد.
به گفته وی حضور ٢١ شرکت ژاپنی از بخشهای مختلف نفتی، انرژی، صنعتی و مالی گواه جدیت ژاپن برای همکاری با ایران است درحالی که هزار شرکت ژاپنی تمایل داشتند به تهران بیایند.
ارسال نظر