بزرگترین تهدید برای صنایع کوچک
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی گفت: قاچاق کالا و بالا بودن بهره های بانکی و نبود نقدینگی بزرگترین تهدید برای صنایع کوچک و متوسط کشور است که باید برای آن تدبیر شود.
به گزارش پارس به نقل از مهر، روح الله عباسپور شنبه شب پس از افتتاح مرکز خدمات فناوری و کسب و کار کاسپین در نشست با صنعتگران که در استانداری برگزار شد، اظهارداشت: ۱۸ درصد صنایع کوچک کشور در رکود هستند و ۲۲ درصد با ظرفیت زیر ۵۰ درصد تولید فعالیت می کنند که باید برای استفاده از همه ظرفیت های موجود اقدام کنیم.
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تسهیلات بانکی با سود ۲۲ تا ۳۲ درصدی برای تولید منطقی نیست و نمی تواند واحدها را سرپا نگهدارد و اگر این وضعیت اصلاح نشود نمی توان به نتیجه رسید.
وی اضافه کرد: قاچاق کالا در صنایع کوچک آسیب زننده است و در کنار سود بالای تسهیلات بانکی و کمبود نقدینگی باید مدیریت منطقی کنیم تا شرایط بهتر شود و در این میان مبارزه با قاچاق کالا بسیار مهم و تعیین کننده است.
۷۷ درصد مشکلات صنایع کوچک مالی است
عباسپور اظهارداشت: بیش از ۷۰ درصد مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط منابع مالی و نقدینگی است و اگر منابع اعتباری تامین شود بخشی از مسائل قابل حل است.
نماینده مردم بوئین زهرا در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در تبصره پنج برای حمایت از تولید ۱۰ درصد از محل صندوق توسعه ملی با حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تامین منابع مالی در صنعت پیش بینی شده اما هنوز ۵۰ میلیارد تومان این بخش هم پرداخت نشده که مشکلات همچنان باقیست.
وی اضافه کرد: ۳۶ هزار میلیارد تومان از محل یارانه ها محقق شده و اگر سهم تولید داده می شد بسیاری از مشکلات تولید حل شدنی بود و در بودجه امسال هم از تبصره پنج ورودی صندوق توسعه حدود ۲۰ درصد در حوزه تولید اعم از کشاورزی، صنعت و معدن اگر پرداخت شود گره گشاست.
عباسپور گفت: در حوزه قانون حمایت از تولید در معافیت های مالیاتی، گمرک و تامین اجتماعی و مهلت بازپرداخت اقساط و رفع ممنوعیت سفر به خارج صاحبان صنعت از کارهای خوب انجام شده است که امیدواریم با حمایت جدی دولت و مجلس و وزارت صنعت بتوان با رفع موانع تولید به اشتغال پایدار و اقتصاد کشور کمک کرد.
خروج مسکن از رکود ضروری است
وی افزود: حوزه مسکن در شرایط کنونی که می تواند ۴۰۰ نوع صنعت و ۱۲۰۰ گروه شغلی را فعال کند باید از رکود خارج شود و اگر بخواهیم صنعت رونق بگیرد باید این بخش فعال شود.
عباسپور تصریح کرد: در مورد توافق اگر شرایط کشور اقتضا کند و مجلس هم بر اساس قانون اساسی در خصوص توافق که باید به صورت لایحه به مجلس برود تصویب شود امیدواریم درشرایط پسا تحریم شرایط بهتری برای صنعت کشور فراهم شود.
وی اضافه کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی باید نگاه به داخل تقویت شود و اگر به توانمندی های کشور اتکا کنیم و صادرات را اهمیت دهیم می توان به نتایج مطلوبی رسید و مسیر اقتصاد مقاومتی را محقق کرد.
ارسال نظر