به گزارش پارس به نقل از مهر، طبقه پانزدهم ساختمانی قدیمی وزارت نفت در خیابان طالقانی تهران این روزها به محلی برای رفت و آمد شرکت‌های بزرگ بین‌المللی نفت و گاز جهان در چهار گوشه جهان تبدیل شده است.

بر این اساس پس از اعلام آمادگی شرکت برتیش پترولیوم انگلیس و شریک شرکت ملی نفت ایران در طرح توسعه میدان گازی رهوم دریای شمال به منظور آغاز دور جدید همکاری‌های نفتی و گاز با ایران، شرکت های بزرگ جهان هم همچون توتال فرانسه، زیمنس، لینده، اوده و بازل آلمان، انی ایتالیا، شلمبرژ انگلیس، اینپکس ژاپن، شل انگلیس، گازپروم و لوک اویل روسیه و چندین و چند شرکت آسیایی و اروپایی دیگر هم برای مشارکت نفتی در ایران اظهار تمایل کرده اند.

با این وجود مهمترین سیاست نفتی ایران در دوران پسا تحریم افزایش ظرفیت تولید و صادرات طلای سیاه است به طوری‌که قرار است در قالب برنامه ای دو مرحله ای حجم تولید و صادرات نفت خام ایران روزانه بیش از یک میلیون بشکه افزایش یابد.

در این بین هفته جاری بدون شک یکی از مهمترین هفته های تاریخی صنعت نفت ایران بود به طوری‌که دور جدید مذاکرات با غول های نفت و گاز جهان هفته جاری در تهران و برخی از شهرهای مهم جهان آغاز شده است.

عمان مشتری گاز ایران شد

هفته جاری هیات عمانی به منظور نهایی کردن برخی از بندهای فنی و عملیاتی قرارداد صادرات گاز به تهران آمد و در نشست با مسئولان شرکت ملی صادرات گاز ایران به توافق های مقدماتی به منظور احداث خط لوله دریایی از بندرعباس تا بندر صحار عمان دست یافتند.

علاوه بر این این هفته از سیاست‌های جدید گازی ایران در دوران پسا تحریم به طور رسمی رونمایی شد به طوری که علیرضا کاملی مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز از آسیا به عنوان بازار اول گاز ایران نام برد و تاکید کرد: ساخت خط لوله چند هزار کیلومتری به اروپا به منظور صادرات گاز فعلا برای ایران فاقد توجیه اقتصادی است.

یکی از مهمترین تحولات بین المللی صنعت گاز ایران در هفته جاری هم قطع صادرات گاز به ترکیه به دلیل انفجار در خط لوله 40 اینچی انتقال خاک در خاک ترکیه بود و پیش بینی می‌شود دست کم تا یک هفته آینده امکان ازسرگیری صادرات گاز فراهم نشود.

توتال و برتیش پترولیوم پشت درهای نفت ایران

توتال فرانسه و برتیش پترولیوم به یک قدمی اجرای پروژه های طلایی صنعت نفت و گاز ایران رسیده اند و پس از اعلام آمادگی بی پی برای بازگشت، لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه هم مذاکراتی را با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران به منظور از سرگری فعالیت های توتال فرانسه در ایران آغاز کرد.

لبخند پتروشیمی ایران به بازارهای آسیایی

پس از صنعت گاز، صنایع پتروشیمی و پلیمری ایران هم به بازارهای آسیایی در دوران پسا تحریم لبخند زدند و احمد مهدوی دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی با تشریح برنامه‌های صادرات پتروشیمی ایران در دوران پسا تحریم، اعلام کرد: آسیایی‌ها کماکان بزرگترین بازار صادراتی پتروشیمی ایران را تشکیل می‌دهند.

توافق جدید نفتی ایران- ترکمنستان

به گزارش مهر، هفته جاری همزمان با سفر «رشید مرداف» وزیر امور خارجه ترکمنستان به ایران، دولت تهران و عشق آباد به یک توافق جدید نفتی و گازی دست یافتند.

امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در حاشیه مذاکرات با ترکمن ها از آمادگی کامل ایران برای صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی به ترکمنستان خبر داد و گفت: ایران هم اکنون حدود یک میلیارد دلار قرارداد آماده امضا با ترکمنستان دارد.

سایه غول‌های نفتی موتور چینی‌ها را روشن کرد

احتمال لغو تحریم‌ها و بازگشت غول‌های نفتی، موتور فعالیت شرکت‌های نفتی چینی در ایران را روشن کرد تا در نخستین روزهای پسا تحریم، اولین طرح افزایش تولید نفت ایران با مشارکت چینی‌ها به نتیجه برسد.

بر این اساس هفته جاری ظرفیت تولید نفت ایران از میدان یادآوران به عنوان یکی از میادین مشترک نفتی با عراق با مشارکت ساینوپک چین به 55 هزار بشکه در روز افزایش یافته است.

با این وجود هنوز چند روزی از انتشار خبر این افزایش تولید در میدان یادآوران با مشارکت ساینوپک چین نگذشته بود که شرکت نفت اعلام کرد: میدان آزادگان شمالی هم به‌عنوان یکی از میادین مشترک نفتی با عراق آماده تولید نفت با مشارکت چینی‌ها شده است.

آغاز فصل جدید اکتشافات نفتی با مشارکت اتریش

هرمز قلاوند مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران هفته جاری با اشاره به همکاری با یک شرکت اتریشی به منظور توسعه فعالیت‌های اکتشافی از کشف 37 تاقدیس جدید نفت و گاز در استان گلستان خبر داد.

خروج نام پتروپارس از لیست تحریم ها

در نهایت اتحادیه اروپا نام سه شرکت نفتی ایران از جمله پتروپارس به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای توسعه ای صنعت نفت در طرح توسعه فازهای پارس جنوبی را از لیست تحریم‌های غیر قانونی خارج کرد.

در حال حاضر مسئولیت طرح توسعه فاز 12 و 19 پارس جنوبی به عنوان دو پروژه بزرگ توسعه این میدان مشترک گازی ایران در خلیج فارس به پتروپارس واگذار شده است.