به گزارش پارس، این روزنامه در مورد سفر امروز (چهارشنبه) لوران فابیوس به تهران می افزاید: وزیر امور خارجه فرانسه سعی بر پاک کردن سختگیری هایش در پرونده هسته ای ایران دارد.
 
براساس گزارش لوموند، فابیوس اخیرا در مصاحبه ای مطبوعاتی با دفاع از مثبت بودن سختگیری های خود در مورد پرونده هسته ای ایران اعلام کرد که این سختگیری ها منجر به یک توافق محکم شده، اگرچه وی در آستانه سفر به ایران مورد انتقادهای زیادی قرار گرفته است.
 
به نوشته این روزنامه، علاوه بر انتقاد شرکت های بزرگ فرانسوی از تاخیر فرانسه در ورود به بازار ایران، فابیوس در ایران نیز به علت پرونده های قدیمی مثل ورود فرآورده های خونی آلوده به ویروس ایدز و هپاتیت که باعث بیماری ۳۰۰ ایرانی شد، فروش اسلحه به عراق در زمان جنگ ایران و عراق و پس ندادن پولی که ایران در سال ۱۹۷۴ برای ساخت تاسیسات هسته ای به فرانسه داده بود، مورد انتقاد قرار گرفته است.
 
به نوشته لوموند، این در حالی است که فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد: انتقاد از فابیوس، انتقاد از فرانسه است.
 
در همین راستا «فرانسوا نیکولاد» سفیر پیشین فرانسه در ایران در لوموند نوشت: امروز (چهارشنبه) فابیوس در ایران باید نشان دهد که فرانسه خواهان دوستی با ایران است. فابیوس باید در ایران نشان دهد که سخت گیری فرانسه فقط برای جلوگیری از گسترش سلاح های هسته ای بوده نه به خاطر عدم دوستی با ایران یا جلب توجه اسراییل و عربستان سعودی.
 
این نشریه در ادامه ضمن تاکید بر نظر کارشناسان مبنی بر پرمحتوا و محترمانه بودن جلسات خصوصیِ انجام شده میان نمایندگان دو کشور نوشت: هر دو کشور برای حل و فصل بحران و بی ثباتی ایجاد شده در خاورمیانه دارای منافع مشترک هستند و سفر فابیوس می تواند فصل جدیدی در روابط دو کشور باز کند.
 
لوموند افزود: این در حالی است که فرانسوا اولاند در یک مذاکره تلفنی با حسن روحانی، از وی خواست که تهران نقش مثبت تری در مورد بحران خاورمیانه بازی کند، تهران هم در مقابل از پاریس خواست که در حمایت از قدرت های عربی خلیج فارس معتدلانه تر عمل کند.
 
روزنامه لوموند در ادامه نوشت: به رغم نحوه مذاکرات بر سر مساله خاورمیانه، فابیوس امیدوار است که شانس های زیادی که برای شرکت های فرانسوی در بازار ایران هست از بین نرود. این در حالی است که دولت فرانسه امیدوار است که در اواخر ماه سپتامبر۲۰۱۵ به همراه ۸۰ شرکت بزرگ فرانسوی برای کشف این بازار بزرگ به ایران سفر کند.