به گزارش پارس به نقل از ایسنا، بانک مرکزی چین اعلام کرد ذخایر طلای این کشور تا پایان ژوئن به ۵۳.۳۲ میلیون اونس رسید که ۵۷ درصد از پایان آوریل سال ۲۰۰۹ – آخرین باری که میزان ذخایر رسمی اعلام شد – افزایش نشان می‌دهد.

میزان ذخایر طلای چین، این کشور را در میان پنج کشور بزرگ دارنده این فلز ارزشمند قرار می‌دهد. بر پایه آمار صندوق بین‌المللی پول، آمریکا ۲۶۱.۵ میلیون اونس طلا دارد و پس از آن کشورهای آلمان، ایتالیا و فرانسه قرار دارند.

آمار مذکور در شرایطی اعلام شد که قیمت جهانی طلا تحت تاثیر دورنمای تحکیم سیاست پولی در آمریکا، به پایین‌ترین سطح در پنج سال گذشته نزول کرده است. با افزایش نرخهای بهره در آمریکا این فلز ارزشمند که سود یا بهره ای ندارد، در مقایسه با داراییهایی مانند سهام و اوراق قرضه جذابیت سرمایه گذاری کمتری پیدا خواهد کرد.

افزایش ذخایر طلای چین منعکس کننده نقش این فلز در سیستم مالی جهانی به عنوان یک دارایی ذخیره بانکی است. بانکهای مرکزی جهان به عنوان یک گروه در سه سال گذشته که قیمت طلا بیش از یک سوم از رکورد قیمت سال ۲۰۱۱ کاهش یافته است، به خرید این فلز زرد ادامه داده اند.

با این حال، ذخایر رسمی چین با در نظر گرفتن اینکه بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان است و با هند برای عنوان بزرگترین مصرف کننده این فلز ارزشمند در جهان رقابت دارد، کمتر از پیش بینی بسیاری از کارشناسان بازار بود.

بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، زمان اعلام آمار ذخایر رسمی چین جالب توجه است زیرا این کشور اهداف روشنی برای ایجاد یک ارز ذخیره جهانی برای به چالش کشیدن سلطه دلار آمریکا و پر کردن شکاف حاصل از کاهش ذخایر یوروی بانکهای مرکزی دارد.

چین تلاش می‌کند صندوق بین المللی پول یوان را به عنوان یک ذخیره ارزی رسمی یا هم تراز دلار آمریکا، ین ژاپن، یورو و پوند انگلیس به رسمیت بشناسد. انتظار می‌رود این نهاد مالی جهانی در این خصوص تا پایان امسال تصمیم گیری کند. رسیدن یوان به جایگاه ذخیره ارزی رسمی به ارتقای جایگاه چین در سیستم مالی جهانی کمک می‌کند.

همچنین تحلیلگران معتقدند انتشار آمار ذخایر طلای چین ممکن است اقدامی برای آرام کردن سرمایه گذاران باشد. ریزش بازارهای سهام چین در هفته‌های اخیر سرمایه گذاران داخلی و بین المللی را آشفته کرده و نگرانیها را نسبت به کندی اقتصادی گسترده‌تر این کشور برانگیخته است.

به گفته تحلیل‌گران بانک یو بی اس، با در نظر گرفتن اعلام اخیر، بانک مرکزی چین طی ۱۵ سال گذشته تاکنون تنها چهار بار میزان ذخایر طلایش را اعلام کرده است.