انتقاد تقیپور از لایحهدولت دربارهشهرداریها
تقی پور با تأکید بر اینکه این لایحه منحصر به تهران نیست و کل کشور را شامل می شود، افزود: لایحه اخیر دولت مبنی بر لایحه استخدامی شهرداری ها، دقیقاً دخالت در بحث اختیارات و وظایف شوراهاست و بر اساس این لایحه به ۶۰-۷۰ سال قبل و حتی قبل از تشکیل بلدیه برمی گردیم!
به گزارش پارس به نقل از نماینده، رضا تقی پور، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران، تصریح کرد: لایحه استخدامی شهرداری ها که از طرف دولت به مجلس شورای اسلامی داده شده است، به تعبیری دولتی شدن شوراها و شهرداری ها را در پی دارد. این لایحه به این معناست که ما در واقع در جهت عکس آنچه سیاست های کلی نظام بوده است حرکت کنیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه این لایحه منحصر به تهران نیست و کل کشور را شامل می شود، افزود: لایحه اخیر دولت مبنی بر لایحه استخدامی شهرداری ها، دقیقاً دخالت در بحث اختیارات و وظایف شوراهاست و بر اساس این لایحه به ۶۰-۷۰ سال قبل و حتی قبل از تشکیل بلدیه برمی گردیم!
وی در ادامه اذعان داشت: نمی دانم بر چه اساس دولت این لایحه را تنظیم کرده است. اساساً هیچ وقت شهرداری ها بر اساس اعتبارات دولتی اداره نمی شوند، بنابراین نمی توان این لایحه را این گونه توجیه کرد که چون اعتبارات دولتی در اختیار شهرداری قرار می گیرد، دولت نیز متقابلاً می خواهد بر روی بحث های استخدامی و یا گزینش نیرو در شهرداری ها کنترل داشته باشد.
تقی پور همچنین یادآور شد: اینکه مدیریت های شهری را به صورت تفکیک شده از دولت، اداره کنیم از سیاست های کلی نظام است و در قانون اساسی هم در کنار قوای سه گانه بحث شوراها مطرح شده است. در سال ۱۳۵۸ نیز امام راحل در اولین دستورات شورای عالی انقلاب، دستور تشکیل شوراها را دادند و اینکه مدیریت شهرها و روستاها با نظارت شوراها صورت بگیرد.
نماینده مردم تهران در شورای شهر عنوان داشت: در حالی این لایحه ما را به عقب برمی گرداند که در تمامی جوامع پیشرفته و حتی برنامه های نظام این گونه است که تا حد امکان دولت را سبک کنیم و کارهای تصدی گری و خدماتی را به دست مردم بسپاریم. شهرداری به عنوان مدیریت شهری و یک نهاد عمومی غیر دولتی علی القاعده این ویژگی را دارد که می تواند کارها را از طریق مردم پیش ببرد ولی این لایحه در مقابل این نگاه و با نگرشی دولتی است و به تعبیری با رویکرد دولت گرایانه است که قطعاً نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به این موضوع توجه دارند، لذا فکر نمی کنم حداقل با این شکل که در حال حاضر ارائه شده است، در مجلس تصویب شود.
سازمان همیاری شهرداری ها در وظایف محدودش نیز ناموفق بوده است/ اگر مدیریت شهری دولتی شود باید منتظر مشکلات عدیده در اداره امور جاری شهرها نیز باشیم
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره سازمان همیاری شهرداری ها در وزارت کشور تأکید کرد: این سازمان وظایف و ماموریت های بسیار محدودی دارد به این معنا که مدیریت های شهری با ترکیب شورای اسلامی شهر و شهرداری مستقل هستند.
تقی پور با تأکید بر اینکه، سازمان همیاری شهرداری ها در وزارت کشور به دلیل عدم توجه دولت ها، در همان وظایف محدودش نیز ناموفق بوده است، اظهار داشت: به عنوان مثال یکی از وظایف سازمان همیاری شهرداری ها در حوزه حمل و نقل است. در دوره های قبلی این سازمان در تأمین وسایل نقلیه عمومی به شهرداری ها کمک می کرده ولی چندین سال است که به این موضوع توجهی نشده و در تهران شورای شهر و شهرداری خودشان به تنهایی در این زمینه اقدام کردند. یا در بحث مترو و سایر پروژه های کلان حمل نقل شاهد هستیم که دولت نتوانسته کمکی به همین مقدار هم که مدیریت شهری چشمش به دست دولت بوده، انجام دهد. حال اگر این موضوع به بحث های استخدام، بکارگیری نیرو و ... نیز تسری پیدا کند باید خدایی نکرده منتظر باشیم که حتی در اداره و مدیریت امور جاری شهرها نیز دچار مشکلات عدیده باشیم.
الزام پیوست فرهنگی در اساسنامه مجتمع نمایشگاهی آفتاب درج شد
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنین در خصوص بحث ها و تذکرات پیش آمده در شورا با محوریت الزام پیوست فرهنگیِ طرح های شهرداری نیز تأکید کرد: اگر برخی از اعضای شورا به عدم ارائه پیوست فرهنگی شهرداری به شورای شهر گلایه دارند از این جهت است که چرا تنها به کلان بحث ها کفایت شده و جزئیات این پیوست های فرهنگی به شورا نیامده است و این به معنی عدم وجود پیوست های فرهنگی نیست.
وی در ادامه افزود: بحث پیوست فرهنگی که در شورا مطرح شد بیشتر بر سر بحث مجتمع نمایشگاهی آفتاب مطرح شد. از قبل هم این قاعده و عرف بوده است که ما در طرح های کلان حتماً باید پیوست فرهنگی را داشته باشیم. مجتمع فرهنگی آفتاب در عین حال که قرار است محل برپایی نمایشگاههای اقتصادی، تجاری، بازرگانی باشد برای نمایشگاههای فرهنگی و اجتماعی نیز برنامه ریزی شده است و در عین حال آنچه تاکنون برای این مجتمع هزینه شده و سایر هزینه های این مجتمع رقم بسیار بالایی است، بنابراین این طرح کلان شهری باید پیوست فرهنگی داشته باشد. بر این اساس به عنوان یک بند در اساسنامه مجتمع نمایشگاهی آفتاب الزام پیوست فرهنگی درج شد و قرار شد که بر این مهم اقدام نمایند.
دخالت نهادهای غیرمسئول و آنها که در حواشی هستند، باعث بروز مشکلات پروژه مسجد ولیعصر است/ نمی توانم بگویم که هزینه این طرح توسط چه کسانی تأمین شده است!
رضا تقی پور همچنین در پاسخ به این سوال که اگر آنطور که ریاست شورا مطرح کردند، پروژه مسجد ولیعصر با آنچه در شورا تصویب شده بود متفاوت است، چرا زودتر این پروژه متوقف نشده است، اظهار داشت: در بعضی موارد دخالت نهادهای غیرمسئول و یا نهادهایی که بیشتر در حواشی این مسائل را دنبال می کنند، باعث بروز مشکلاتی از این دست می شود. پروژه مسجد ولیعصر دارای سابقه طولانی است. چندین بار در شورا در خصوص این پروژه تذکر داده شده و در این خصوص بحث شده است. موضوع اینست که به خصوص برای بنایی مانند مسجد که نماد فرهنگ اسلامی است حتما باید از سمبل ها و نمادهایی که نشانگر فرهنگ اسلامی است باید استفاده شود. متأسفانه متولیان و کسانی که هزینه های این پروژه را تأمین کردند به این مسائل توجه نکرده اند.
سخنگوی شورا در ادامه افزود: من دقیق نمی توانم عرض کنم که هزینه این طرح توسط چه کسانی تأمین شده است! ولی قطعاً این موضوع در کنترل کسانی است که کارفرمایان این پروژه هستند. کارفرمایان این پروژه باید به این تذکرات توجه می کردند که به موقع تغییرات انجام شود تا هزینه های اضافی و موازی به شهر تحمیل نشود. البته به عنوان یک قاعده عمومی باید شهرداری این موضوع را پیگری کند و تلاش کند که اصلاحات تا حد امکان در بنای مسجد ایجاد شود.
نمای شیشه ای مجلس سنخیتی با فرهنگ ایرانی- اسلامی ما ندارد
تقی پور در نهایت در خصوص تذکرات اخیر مبنی بر نمای ساختمان شیشه ای مجلس نیز تصریح کرد: ساختمان های مربوط به مجالس نمادهای فرهنگی برای کشورها محسوب می شوند. و نمای شیشه ای مجلس سنخیتی با فرهنگ ایرانی- اسلامی ما ندارد. در مورد نمای ساختمان ها به خصوص ساختمان های فاخر، شهرداری باید دقت بیشتری داشته باشد و اساساً پروانه چنین نماهایی را ندهد.
ارسال نظر