گاز ایران، نگرانی تازه اسرائیلیها
وزیر انرژی اسرائیل گفت: «نمیتوانیم نسبت به این وجهه جئوسیاسی بیتفاوت باشیم. خطر گشایش چاههای گاز ایران به روی بازارهای جهانی جدی است. در آن موقع ما دیگر خشکمان خواهد زد و کاری نمیتوانیم بکنیم.»
به گزارش پارس به نقل از دیپلماسی ایرانی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی تلاش کرد کار بررسی قضیه اقتصادی مربوط به استخراج و فروش گاز توسط اسرائیل را به شورای وزیران مصغر محول کند، علی رغم این که بررسی این موضوع از اختیارات او نیست اما او توانست با ربط دادن آن به قضیه ایران بررسی این پرونده را به کابینه مصغر بفرستد.
به گزارش روزنامه لبنانی الاخبار، دولت اسرائیل به استخراج گاز خود جنبه امنیتی و استراتژیک داده و آن را مقدم بر مسائل اقتصادی دانسته است.
در همین رابطه یوفال اشتاینتس، وزیر انرژی کابینه رژیم صهیونیستی گفت که باید قراردادهای مربوط به استخراج و فروش گاز فورا امضا شوند برای این که اگر ایران دروازه های خود را به روی جامعه جهانی برای استخراج و فروش گازش بگشاید دیگر مشتری ای برای گاز اسرائیل باقی نمی ماند.
اشتاینتس گفت: «نمی توانیم نسبت به این وجهه جئوسیاسی بی تفاوت باشیم. خطر گشایش چاه های گاز ایران در خشکی به روی بازارهای جهانی جدی است. در آن موقع ما دیگر خشکمان خواهد زد و کاری نمی توانیم بکنیم.»
آن چه در کابینه مصغر اسرائیل قرار است مورد بحث قرار بگیرد استخراج گاز طبیعی از دریای مدیترانه و صادرات آن است. این مساله به دلیل اختلافاتی که میان کشورهای آن منطقه بر سر سهم هر کشور از استخراج گاز وجود دارد معلق باقی مانده و کشورها هنوز نتوانسته اند به توافقی برای استخراج گاز از دریای مدیترانه اقدام کنند.
اشتاینتس در این باره همچنین گفت: «ما در شورای وزیران فقط بر سر ابعاد امنیتی و سیاسی استخراج و فروش گاز بحث نکردیم. بلکه طرح هایی را هم ارائه دادیم که بر سر آنها بحث هایی صورت گرفت که قرار است در آخر بر سر آنها رای گیری شود.»
بنا به گزارش پایگاه اقتصادی اسرائیلی "گلوبز" بر اساس توافقاتی که میان دولت اسرائیل با شرکت های "نوبل انرژی" و "دیلیک"، بزرگترین شرکت های انحصاری استخراج گاز در سواحل اسرائیل انجام شده است، شرکت دیلیک بعد از استخراج گاز همه سهام خود را ظرف شش سال به فروش خواهد رساند تا شرکت نوبل انرژی کار بهره برداری از این مراکز استخراج گاز را بر عهده بگیرد. اما در نهایت شرکت نوبل انرژی نیز بعضی از سهام های خود در این مکان ها را واگذار خواهد کرد.
اشتاینتس گفت: «در آخر ما باید از دریا گاز استخراج کنیم. پنج سال از زمانی که در این مکان ها گاز کشف کردیم، گذشته است اما تا کنون هیچ کاری از پیش نبرده ایم. در طول این مدت مردم اسرائیل دائما دارایی خود را از دست دادند.»
بر اساس ارزیابی های مستند اسرائیل در صورتی که بتواند طرح های خود را در زمینه استخراج و فروش گاز به نتیجه برساند ظرف 30 سال در حدود 150 میلیارد دلار درآمد کسب خواهد کرد. این رقم بیشتر از مبلغی است که امریکا در دهه های اخیر به اسرائیل کمک کرده است. این پول می تواند زندگی مردم اسرائیل را دگرگون کند اما برای رسیدن به آن تا کنون گام های ابتدایی برداشته شده است.
اخیرا مسئول مبارزه با محدودیت های تجاری در وزارت دارایی اسرائیل در اعتراض آن چه کوتاه آمدن دولت در برابر شرکت های گازی که خواستار دریافت اجازه بهره برداری انحصاری بازارهای انرژی اسرائیل شدند، خواند از سمت خود استعفا کرد.
این در حالی است که پایگاه اسرائیلی "کلکیست" تردیدهایی را نسبت به وجود ارتباطاتی میان جان کری، وزیر امور خارجه امریکا با شرکت های گازی فعال در بازاز گاز اسرائیل منتشر کرد. کری یک میلیون دلار از سهام شرکت نوبل انرژی که یک شرکت امریکایی است، در اختیار دارد که این شرکت بخش بزرگی از سهام بازار گاز اسرائیل را در تصرف خود دارد. به ادعای این پایگاه کری به عنوان وزیر امور خارجه امریکا فشارهای بسیاری را به اسرائیلی ها برای کوتاه آمدن در برابر خواسته های شرکت مذکور وارد کرده است. کری همچنین از سهام داران شرکت فعال در صادرات گاز اسرائیل به اردن است.
ارسال نظر