رکود بازار مسکن وارد سال چهارم شد
ركود در بازار مسكن سومين سال را هم پشت سر گذاشته است و همچنان روند معاملات مسكن نشان ميدهد فعالان اين حوزه چشم انتظار تغييرات پيش رو هستند.
به گزراش پارس به نقل از تابناک، با وجود حاكم بودن ركود بر بازار مسكن كه ركود بسياري از صنايع وابسته را به دنبال دارد اما در شش ماهه نخست سال ۹۳ بالغ بر ۴۱۶ هزار و ۵۵۳ ميليارد ريال سرمايهگذاري صورت گرفته است.
اين ميزان سرمایه گذاري نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن يعني در شش ماهه اول سال ۹۲، ۷.۱ درصد افزايش يافته است. از كل مبلغ سرمايه گذاري سال ۹۳، ساختمانهاي مسكوني با ۷۸.۶ درصد بيشترين سهمر را داشته است.
۴۳.۹ درصد از سرمايهگذاري انجام شده در سه استان تهران، اصفهان و خراسان رضوي انجام شده است كه به ترتيب با ۲۷.۷ درصد، ۹.۱ درصد و ۷.۱ درصد بيشترين سهم را در مقايسه با ساير استانها دارا بودهاند.
در مقايسه با شش ماهه نخست اول سال ۹۲، سرمايهگذاري در استانهاي تهران و اصفهان به ترتيب ۷.۶ درصد و ۱۳.۴ درصد افزايش داشته است اما در استان خراسان رضوي ۵ درصد افت سرمایه گذاري ديده ميشود.
بر اساس آمار بانك مركزي، در مدت مورد بررسي احداث ۹۲ هزار و ۴۴ دستگاه ساختمان توسط بخش خصوصي در مناطق شهري ايران شورع شده كه در مقايسه با دوره مشابه سال قبل ۲۱.۳ درصد كاهش داشته است.
براي اين ساختمانها حدود ۳۹۷ هزار و ۹۸۵ ميليارد ريال هزينه و ۵۲.۲ ميليون مترمربع سطح كل زيربناي طبقات پيشبيني شده است.
متوسط هزينه بناي ساختمانهاي شروع شده حدود چهار ميليارد و ۳۲۴ ميليون ريال، ميانگين سطح كل زيربناي آنها ۵۶۷ مترمربع و هزينه يك مترمربع بناي اين ساختمانها ۷.۶ ميليون ريال بوده است كه نسبت به شش ماهه نخست سال ۹۲ متوسط هزينه سطح كل زيربنا و هزينه يك متر مربع بناي ساختمانها به ترتيب ۳۰.۱ درصد، ۷ درصد و ۲۱.۵ درصد افزايش داشته است.
در اين مدت تعداد ۷۷ هزار و ۱۶۲ دستگاه از كل ساختمانهاي شروع شده در مناطق شهري ايران به ساختمانهاي مسكوني اختصاص داشته كه ۲۵.۳ درصد كمتر از دوره مشابه سال قبل بوده است.
ارسال نظر