ضد و نقیضگوییها برای صادرات گاز به اروپا
در حالی مدیرامور بینالملل شرکت ملی گاز ایران معتقد است ایران می تواند گاز خود را از ۸ مسیر به اروپا صادر کند که وزیر نفت و مدیر اموربین الملل شرکت ملی نفت معتقد هستند صادرات گاز ایران به اروپا اقتصادی نیست.
به گزارش پارس به نقل از فارس، مدیر امور بین الملل شرکت ملی گاز ایران در جدیدترین اظهارات خود درباره برنامه های ایران در زمینه صادرات گاز اظهار کرده است: برای صادرات گاز به اروپا نمی توانیم محدود به یک مسیر و یا خط لوله خاص باشیم و همه گزینه های موجود را بررسی خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه حدود هشت مسیر مختلف برای رساندن گاز ایران به اروپا وجود دارد که یکی از آن ها مسیر ایران- عراق- سوریه است تصریح می کند: مسیر ترکیه نیز که خود شامل چندین مسیر از جمله دریای سیاه از طریق آذربایجان، گرجستان و دریای سیاه و دیگری از طریق ارمنستان، گرجستان و دریای سیاه است از دیگر مسیرهای صادرات گاز به اروپا بشمار می رود.
این مقام مسئول با اشاره به بحث هایی که اخیرا در خصوص قیمت گاز صادراتی ایران به اروپا مطرح شده است، نیز اظهار میکند: قیمت بازار گاز در شرق و غرب اروپا کاملا متفاوت است،بنابراین بستگی دارد که قرارداد چه زمانی امضا شده و مدت و حجم آن چقدر باشد.
مدیراموربین الملل شرکت نفت: صادرات گاز با خط لوله صرفه اقتصادی ندارد
این گزارش حاکی است اظهارات عزیزالله رمضانی در خصوص شرایط صادرات گاز ایران به اروپا در حالی مطرح می شود که سید محسن قمصری مدیراموربین الملل شرکت ملی نفت ایران در خصوص صادرات گاز ایران به اروپا می گوید: با توجه به سقوط قیمت منطقهای گاز طبیعی، صادرات این حامل انرژی به کشورهای اروپایی خیلی اقتصادی نیست.
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه با قیمت گاز ۵ تا ۶ دلاری احداث خطوط لوله ۳۰۰۰ کیلومتری به منظور انتقال گاز به اروپا از توجیه اقتصادی بالایی برخوردار نیست، تصریح می کند:صادرات گاز یکی از سیاستهای کلان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران حتی در شرایط تحریم است اما با قیمت های فعلی صدور گاز خیلی صرفه ندارد.
وزیر نفت: اولویت ایران صادرات گاز به آسیا است
این گزارش اضافه می کند بیژن زنگنه وزیر نفت ایران درباره گمانه زنیها درباره کمک تهران به متنوع شدن منابع گاز اروپا در آینده نزدیک به روزنامه وال استریت ژورنال نیز گفته است:اولویت ما جهش در صادرات گاز به آسیا است.
وی خاطرنشان می کند: قیمت گاز در اروپا بسیار پایین است و انتقال گاز ایران به اروپا با موانع قانونی و هزینههای زیاد مواجه است. برای مثال اگر ایران بخواهد به اروپا گاز صادر کند به احتمال زیاد باید از طریق ترکیه باشد و ایران مجبور است به این کشور حق ترانزیت بپردازد.
همچنین وزیر نفت در نشست خبری خود با خبرنگاران نیز اعلام کرده بود اروپایی ها به دنبال مفت خری گاز ایران هستند.
بر این اساس به نظر می رسد اظهارات ضد و نقیض در خصوص صادرات گاز ایران به اروپا در مجموعه صنعت نفت زیاد است و مشخص نیست بالاخره با این اظهارات ایران قصد دارد صادرات گاز خود را به اروپا در دستور کار قرار دهدیا خیر، اما چیزی که مسلم است ایران پیشنهاد افزایش صادرات گاز خود را به ترکیه داده است و این موضوع نشان می دهد مسئولان صنعت نفت نیز علی رغم آنکه می گویند صادرات گاز به اروپا صرفه ندارد اما نیم نگاهی نیز به بازارهای اروپایی دارند.
در پایان باید خاطرنشان کرد مقام معظم رهبری نیز در دیدار با مردم تبریز که در بهمن ماه سال گذشته برگزار شد در خصوص صادرات گاز به اروپا فرمودند: «اگر بنابر تحریم باشد، ملت ایران هم می تواند تحریم کند و این کار را خواهد کرد.بیشترین سهم گاز دنیا در اختیار ملت ایران است و اروپا احتیاج به این گاز دارد.»
ارسال نظر