به گزارش پارس به نقل از مهر، محمدرضا نعمت‌زاده در حاشیه مراسم امضای قرارداد ساخت ۵ دکل حفاری دریایی در جمع خبرنگاران گفت: برای اولین بار برنامه راهبردی و استراتژی صنایع دریایی کشور تدوین شده و هفته آینده قرار است در جلسه شورای عالی صنایع دریایی ارایه شود تا به معرض نظر گذاشته شود. بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود بتوان به زودی این برنامه راهبردی را رونمایی کرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سئوال مهر مبنی بر واردات دکل‌های حفاری از چین با تعرفه پایین و در مقابل، استراتژی وزارت صنعت برای تغییر در تعرفه واردات، افزود: نگران واردات دکل‌های حفاری چینی نیستیم، این در حالی است که باید از توان ساخت داخل استفاده کرد و بنابراین وقتی تولید داخلی وجود ندارد، نگرانی از واردات هم نیست اما اکنون ایران وارد ساخت دکل‌های حفاری شده است و بنابراین از جهت تعرفه فعلا مشکلی نداریم.

وی تصریح کرد: دکل‌های متعدد که به کشور وارد شده یا اجاره شده است، کار را به جایی رسانده که اکنون ایران سازنده دکل‌های حفاری با ۵۸ درصد ساخت داخل شده است و بنابراین ساخت سه تا ۵ دستگاه به صورت همزمان شروع می‌شود تا بتوان جایگزین دکل‌های حفاری اجاره‌ای یا وارداتی شود.

به گفته نعمت‌زاده، صنعت فراساحل یک صنعت چند منظوره است و بنابراین دکل‌های حفاری که ساخت آنها شروع خواهد شد، با ارتفاع ۳۵۰ فوت در عمق دریا است که با تامین مالی صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن ساخته می شود.

امروز قرارداد ساخت ۵ دستگاه دکل حفاری دریایی ۳۵۰ فوتی برای اولین بار در کشور به امضا رسید که ارزش این پروژه یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار است و تامین مالی آن از محل آورده بخش‌خصوصی و منابع صندوق توسعه ملی و بانک صنعت و معدن تامین می شود. بر این اساس با توجه به برنامه ریزی و طراحی صورت گرفته، بومی سازی ساخت دکل اول ۵۸ درصد است که تا دکل پنجم به ۸۴ درصد خواهد رسید.

طراحی، مهندسی و ساخت این دکل‌ها به صورت کاملا بومی و توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده و دارای گواهینامه دانش فنی ساخت طبق استاندارد جهانی و دارای تائید از یک شرکت آلمانی است.

بر این اساس، حدود ۲ هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در کشور ایجاد می شود که مدت زمان انجام پروژه ۴۲ ماه برای ساخت ۵ دکل است.