پايگاه خبري تحليلي «پارس»- دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: متولی نظارت بر عطاری ‌ها، منطقاً باید سازمان غذا و دارو باشد.

سيد مهدي سجادي دبیر انجمن داروسازان ایران در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس»، اظهار داشت: سازمان غذا و دارو، کالای سلامت محور به مردم ارايه می‌کنند واز طرف ديگر عطاری‌ها به هیچ وجه نباید از قالب عرضه گیاهان دارویی خارج شوند، یعنی عطاری محل عرضه داروهای گیاهی، داروهای مکمل و مکمل‌ های تغذیه‌ای نیستند فقط باید در حد محصولات گیاهان دارویی و طب سنتی ما، با توجه به آموزش‌ هایی‌که می بینند بتوانند این محصولات را ارايه کنند.

وي درخصوص طرح برخي راه حل ها مبني بر ايجاد داروخانه هاي گياهي گفت: راه حل ساماندهی عطاری‌ها، تاسیس داروخانه‌های گیاهی نيست و به هیچ وجه راه حل درست و منطقی نیست. 

وي افزود: باید عطاری ‌های موجود راضابطه‌ مند کنیم و با برگزاری دوره‌های آموزشی برای کسانی که دست اندکار این حرفه هستند، آنها را ضابطه‌مند کنیم . 

سجادي اضافه كرد: متأسفانه به دلیل نبود نظارت و اینکه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به طور مستقیم در این امر دخیل نیستند، ما شاهد این هستیم که با تبلیغات بسیار کاذب، محصولات غیر مجاز و قاچاق در عطاری‌ها عرضه می‌کنند و کسی هم پاسخگو نیست. این درحالی است که  داروخانه محلی است که حتماً با مسئولیت فنی دکتر داروساز به بیمار ارائه خدمت می‌دهد، تحصیلات آکادمیک برای عرضه محصولات دارویی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی دارند. 

دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به تبليغات اغواكننده داروخانه ها گفت: تبلیغاتی که روی شیشه عطاری‌ها هست حالت عوامفریبانه دارد، یعنی وقتی می‌بینید آنجا نوشته شده است داروی کاهش فشار خون، کاهش چربی خون، داروی از بین بردن چربی‌های اضافه بدن و... متأسفانه تعدادی از آنها با توجه به اینکه ممکن است که آگاهی عمومی درباره این بیماری‌ها کم باشد مردم به سمت خود می‌کشند.

وي افزود: بعضی از این عطارباشی ‌ها افرادی هستند که خیلی مطمئن دارو تجویز می‌کنند، در صورتی که ما حتی در داخل داروخانه‌ها نمی ‌بینیم که دکتر داروساز سرخود دارو تجویز کند اماعطارباشی ‌ها خیلی راحت بابت هر موضوعی که بگویید خیلی محکم و با اعتماد به نفس تجویز و تبلیغ می‌کنند.

سجادي اضافه كرد: محصولاتی عرضه می‌شود که نه مجوز بهداشت دارد حتی ممکن است از کشور‌های حاشیه خلیج فارس به‌صورت قاچاق وارد کشور شده باشند و عوارض داشته باشند، یعنی مخصوصاً محصولاتی که به‌صورت موضعی مصرف می‌شوند بشدت می‌توانند سبب حساسیت‌های پوستی، ریزش مو شوند، اینها را باید از طریق رسانه‌های عمومی فرهنگ‌سازی شود.

دبیر انجمن داروسازان ایران تصريح كرد: مردم را بايد آگاه کرد که آیا واقعا شما در مراجعه و گرفتن این محصولات از عطاری ‌ها آیا شاهد تغییر درمانی بودید؟ آیا واقعاً می‌دانید که چه چیزی دریافت کردید کپسولی که پر کردند وبه شما دادند آیا از مواد داخل آن کپسول اطلاعی دارید؟ آیا تأییدسازمان غذا و دارو را دارد؟