پاکستان: مایل به ایجاد منطقه آزاد مشترک با ایران هستیم
سفیر پاکستان از تمایل کشور متبوع خود برای توسعه همکاری های مشترک و ایجاد منطقه آزاد مشترک با جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا ، نورمحمد جادمانی روز یکشنبه در دیدار با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: ایجاد منطقه آزاد مشترک در چابهار، می تواند موجب گسترش همکاری های اقتصادی بین دو کشور شود .
وی افزود : تلاش می کنیم مناطق آزاد پاکستان را فعال کنیم و می توانیم از تجارب ایران در این زمینه استفاده کنیم .
سفیر پاکستان در ایران متذکر شد: با توجه به مشترکات مذهبی ، فرهنگی و مرز مشترک؛ بسیار مشتاق گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
وی خاطرنشان کرد : با توجه به مزایای موجود در منطقه آزاد انزلی، می توانیم محصولات نساجی خود را از این طریق، به جمهوری آذربایجان بفرستیم.
جادمانی تاکید کرد : منطقه آزاد انزلی، فرصت خوبی برای کشور ما است تا بازرگانان ما از امتیازات این منطقه استفاده کنند و ما آنها را به این امر تشویق می کنیم .
وی افزود : گیلان بسیار زیباست و در منطقه آزاد انزلی نیز مزایا و فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری وجود دارد که تجار ما می توانند از آنها استفاده کنند.
سفیر پاکستان در ایران پس از گفت و گو با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، از بندر در حال احداث کاسپین در این منطقه ، شهرک های صنعتی موجود و محدوده تجاری بازدید کرد.
کشور پاکستان بر اساس برآورد سال 2012 با بیش از 180 میلیون نفر جمعیت، ششمین کشور پرجمعیت دنیاست و کشوری در حال توسعه محسوب می شود. نوع حکومت این کشور جمهوری پارلمانی فدرال است؛ اردو و انگلیسی زبان های رسمی این کشور، اسلام آباد پایتخت و کراچی بزرگترین شهر پاکستان است.
با وجود اینکه در سال 1947 این کشور بسیار فقیر بود، نرخ رشد اقتصادی پاکستان در طول چهار دهه بعد از آن، بهتر از میانگین جهانی بوده است.
بیشترین سهم بازار سرمایه یا بورس پاکستان را نساجی ، مخابرات، نرم افزار، خودرو، سیمان، کود، فولاد و ساخت کشتی تشکیل می دهند.
منطقه آزاد انزلی تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه دریای خزر است ؛ کشورهای حاشیه دریای خزر ، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
معافیت مالیاتی 20 ساله بر درآمد و دارایی از تاریخ بهره برداری هرگونه فعالیت اقتصادی، امکان فعالیت بانک ها و موسسات مالی بیمه ای در این منطقه ، علاوه بر مزایای قانونی همچون امکان مالکیت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی تا میزان 100 درصد در منطقه از اقدامات سازمان در خصوص خلق مزایا و معافیت های جدید برای فعالان اقتصادی تولیدی ، فعال سازی پروژه های راکد عمرانی ، بورس کالای منطقه و رونق فضای تجاری با اجرای مصوبه کالای همراه مسافر اقدامات موثری است که زمینه ساز رونق فضای کسب و کار در محدوده منطقه شده است.
ارسال نظر