آيا به شاغلان در کارگاه هاي خانوادگي بيمه بيکاري تعلق مي گيرد؟
مقرري بيمه بيکاري به شما تعلق نمي گيرد. 11 سال سابقه پرداخت حق بيمه دارم. چه بايد بکنم؟
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- يکي از خوانندگان گرامي پرسشي را مطرح کرده اند. ايشان نوشته اند:« با سلام، مدت چند سال در مغازه نانوايي پدرم کار مي کردم؛ اخيراً به علت اينکه در شغل نانوايي دست زياد شده و پخت خيلي کم است، پدرم مرا از کار اخراج کرد؛ چون نيازي به کارگر نداشت. در خواست مقرري بيمه بيکاري کردم، اما درخواستم رد شد. به من گفتند که چون پيش پدرت کار مي کردي، مقرري بيمه بيکاري به شما تعلق نمي گيرد. 11 سال سابقه پرداخت حق بيمه دارم. چه بايد بکنم؟»
در پاسخ به اين خواننده محترم بايد به اين نکته اشاره کنيم که طبق ماده 188 قانون کار، «اشخاص مشمول قانون استخدام کشوري يا ساير قوانين و مقررات خاص استخدامي و نيز کارگران کارگاه هاي خانوادگي که انجام کار آن ها منحصراً توسط صاحب کار و همسر و خويشاوندان نسبي درجه يک از طبقه اول وي انجام مي شود، مشمول مقررات اين قانون نخواهند بود» همچنين، با استناد به ماده يک قانون بيمه بيکاري که تصريح مي کند:«کليه مشمولين قانون تأمين اجتماعي که تابع قوانين کار و کشاورزي هستند مشمول مقررات اين قانون مي باشند»، در صورتي که در نانوايي پدر شما، کارگران مشغول به کار، منحصراً از اعضاي خانواده شما هستند و فردي غير از اعضاي خانواده در نانوايي مشغول به کار نيست، مسئله اعلام شده از سوي اداره کار در مورد عدم برقراري بيمه بيکاري شما، صحيح به نظر مي رسد. در صورتي که کارگر يا کارگراني غير از شما در نانوايي مشغول به کار هستند که از اعضاي درجه يک خانواده کارفرما، يعني پدر شما، نيستند و براي آن ها حق بيمه رد شده است، شما مي توانيد با استناد به غير انحصاري بودن کار در کارگاه پدرتان به اعضاي خانواده، درخواست برقراري مقرري بيمه بيکاري کنيد. البته تأييد اين مسئله و نيز بررسي رابطه کارگري و کارفرمايي ميان شما و پدرتان، منوط به ارائه مدارک مربوطه و بررسي بازرسان سازمان تأمين اجتماعي است. چرا که حتي با اشتغال فردي غير از اعضاي خانواده در کارگاه، بايد رابطه کارگري و کارفرمايي از طريق نظام پرداخت دستمزد ميان شما و پدرتان برقرار باشد. در غير اين صورت و در صورتي که نانوايي پدر شما يک کارگاه خانوادگي باشد، اگر طي يازده سالي که نزد پدرتان کار کرده ايد، سازمان تأمين اجتماعي 3 درصد حق بيمه بيکاري را در ليست بيمه پدرتان محاسبه و از ايشان دريافت کرده باشد، بايد آن را به عنوان حساب بستانکار پدرتان نزد اين سازمان منظور کند. لازم است يادآوري کنيم که طبق تبصره ماده يک قانون بيمه بيکاري، «گروه هاي زير از شمول مقررات اين قانون[بيمه بيکاري] مستثنا هستند:1 - بازنشستگان و از کارافتادگان کلي؛ 2 - صاحبان حِرَف [حرفه ها] و مشاغل آزاد و بيمه شدگان اختياري؛ 3 - اتباع خارجي» بنابراين در محاسبه حق بيمه پرداختي، براي افراد رديف 2 و 3 اين تبصره، نيازي به پرداخت 3 درصد بيمه بيکاري نيست.
باسلام ،حدود12سال در کارگاه خیاطی خانمم مشقول کار هستم .حالا مامورین بیمه به من گفته اندکه کمک دولت به بنده دیگر تعلق نمیگیرد و واریزی بیمه من ازاد محاسبه میگردد .ایا این یک قانون است درسال95 راهنمایی کنید ممنون.
با سلام حدود15سال خانمم نزد من در خیاطی کار میکند و حال با توجه به قانونی که اعلام شده باید بیمه همسرم را ازاد پرداخت نمایم ولی ایا این عدالت است من هرماه تا بازرس حق بیمه همسرم را امضا نمینمود لیست را از من تحویل نمیگرفتند و مدارک لازم در مورد اشتغال همسرم را اطلاع دارند پس چرا باید ازاد محاسبه گردد در حالی که میگویند اگر همسرتان نبود مشکلی هم در این زمینه نداشتید یعنی همسرم حق زندگی ندارد
باعرض سلام بنده کارگر ساده هستم سال ۱۳۸۳در بستنی فروشی پدر بزرگ کار می کنم بیمه هستم تا سال نود کارگر ماهر بودم آقاجون لیست بیمه کار ساده رد کرده بنده راهنمایی کنید چهار تا فرزند دخترم دارم حقوق یک میلیون می دهد و حق اولاد باید چقدر بدهد وعیدی چقدر بدهد بنده راهنمایی کنید