به گزارش پارس به نقل از فردا، در حالی که همه چیز در بازرهای اقتصادی کشور از مسکن گرفته تا خودرو و کالاهای اساسی نشان از رکود بازار دارد، رئیس بانک مرکزی به تازگی اعلام کرده که کشور به طور کامل از رکود اقتصادی خارج شده است. ولی الله سیف در حاشیه مراسم بزرگداشت هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران در خصوص نرخ تورم و وضعیت رکود گفته: خوشبختانه برنامه ریزی‌های انجام شده دولت تدبیر و امید برای دومین سال در حال تحقق است و دستاوردی خیلی بزرگ‌تر از آنچه پیش بینی می‌کردیم در آخر اسفند خواهیم داشت.
 
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه پیش بینی ما تورم ۲۵ درصدی برای ابتدای امسال بود افزوده: ولی با دستاوردهایی که حاصل شد در فصل دوم سال ۲۰ درصد را مبنا قرار دادیم. الان می‌توانم قاطعانه بگویم تورم حداکثر ۱۶ درصد خواهد بود که در آخر اسفند پس از محاسبه آن را اعلام می‌کنیم.
 
سیف همچنین تاکید کرده: علاوه بر این رشد اقتصادی کشور نشان دهنده خروج کامل اقتصاد از رکود و شروع رشد اقتصادی است که امیدواریم در آینده استمرار پیدا کند و به درصدهای بالاتری دست پیدا کنیم. با این حال اما نگاهی به وضعیت تولید، اشتغال و وضعیت بازارهای مهم مانند بازارهای سرمایه، مسکن و... نشان می‌دهد خروج از رکود آن هم به طور کامل هنوز در کشور اتفاق نیافتاده است.
 
محمد خوش‌چهره کار‌شناس مسائل اقتصادی در خصوص اظهارات ولی الله سیف در خصوص خروج کامل از رکود اقتصادی به خبرنگار فردا گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی کشور و با توجه به امار‌ها وشاخص‌های اقتصادی که رسما از سوی نهاد‌های دولتی منتشر شده است، خروج کامل از رکود هرگز محقق نشده است.
 
این کار‌شناس اقتصادی ادامه داد: خروج از رکود علایمی دارد که وضعیت فعلی نشانی از آن ندارد به عنوان مثال وقتی بر اساس آمار و اخبار حال تولید در کشور مساعد نیست و ۵۰ درصد واحد‌های تولیدی فعال، زیر ظرفیت خود تولید می‌کنند، نمی‌توان گفت خروج از رکود در اقتصاد اتفاق افتاده است و تولید هنوز بیمار است.
 
خوش چهره همچنین درباره نشانه‌های وقوع رشد اقتصادی به خبرنگار فردا گفت: بر اساس تعاریف، رشد اقتصادی، دلالت بر افزایش تولید یا درآمد سرانه ملی دارد. اگر تولید کالا‌ها یا خدمات به هر وسیله ممکن در یک کشور افزایش پیدا کند، می‌توان گفت که در آن کشور، رشد اقتصادی اتفاق افتاده‌است و اگر خلاف این باشد رشد اقتصادی محقق نشده است.
 
او ادامه داد: افزایش سرمایه گذاری و به تبع آن افزایش اشتغال و کاهش بیکاری از مولفه‌های رشد اقتصادی و به تبع آن خروج از رکود اقتصادی است اما نرخ رشد بیکاری ما ۱۲ درصد بوده و در حال حاضر ۱۰ درصد شده است که این نشانی از رشد اقتصادی و خروج از رکود ندارد. خوش چهره با اشاره به مولفه های اقتصاد کلان تاکید کرد: از دیگر مولفه‌های اقتصاد کلان که بر رسد اقتصادی تاثیر دارد افزایش سطح مصرف یا رشد مصرف عمومی است و این در حالی است که دیده می‌شود به دلیل گرانی‌های اخیر بسیاری از کالاهای مصرفی از سبد خانوار‌ها حذف شده‌اند.
 
این کار‌شناس اقتصادی با اشاره به آمار رشد اقتصادی ۴ درصدی اضافه کرد: از سوی دیگر سرعت گردش پول و میزان افزایش واحدهای تولیدی نیز از مولفه‌های مهم دیگر رشد اقتصادی است که پیشرفتی در آن‌ها دیده نمی‌شود و به نظر می‌رسد رشد اقتصادی ۴ درصدی که بانک مرکزی اعلام کرده، تنها در بخش‌های محدود اقتصادی اتفاق افتاده و مربوط به کل اقتصاد کشور نیست.
 
خوش چهره در پایان تاکید کرد: در هر حال آثار رشد اقتصادی و خروج از رکود باید میان مردم و در دل بازار‌ها دیده شود اما گلایه‌های مردم نشان می‌دهد چنین امری محقق نشده است و حتی کاهش نرخ تورم هم احساس نمی شود و به همین دلیل است که نمی توان قاطعانه اظهار نظر کرد که از رکود اقتصادی خارج شده ایم.