پايگاه خبري تحليلي «پارس»- قائم‌ مقام بانك مركزي گفت: مردم فريب 2درصد سود بالاتر را نخورند و به ريسك‌هاي احتمالي موسسات غير مجاز مالي توجه داشته باشند.

اكبر كميجاني قائم‌ مقام بانك مركزي در گفتگو با پايگاه خبري تحليلي «پارس» اظهار داشت: ادامه فعاليت مؤسسات غيرمجاز براي جامعه ريسك ايجاد مي‌كند و ريسك زيادي را به‌ صورت غيرعادي براي سپرده‌گذاران بالا مي‌برد.

وي افزود: در حال حاضر بيش از 30 بانك و مؤسسه اعتباري داراي مجوز در كشور داريم و مردم نبايد فريب 2درصد سود بالاتر اين مؤسسات را بخورند و به ريسك‌هاي احتمالي توجه داشته باشند.

قائم‌ مقام بانك مركزي در مورد ساماندهي موسسات غير مجاز مالي گفت: تلاش‌ها براي سامان ‌دادن به اين مؤسسات در جريان است و نياز به حمايت ساير قوا دارد و همكاري و همراهي مجلس، قوه قضاييه و نيروي انتظامي مي‌تواند بسيار مؤثر باشد. 

كميجاني افزود: سردار احمدي‌مقدم، فرمانده نيروي انتظامي گفته است كه اين نهاد آماده همكاري است، ان‌شاءالله اين اعلام همكاري‌هاي نظري، به اعلام همكاري عملي منجر شود و در سايه تعامل و همكاري بين نهادهاي مسئول با بانك مركزي بتوانيم اين مؤسسات را به نظم درآوريم.

قائم‌ مقام بانك مركزي در مورد راهكار داخلي بانك مركزي گفت: بخشي از راهكار ما استفاده از همان الگوي قبلي ادغام مؤسسات كوچك با مؤسسات بزرگ است، به شرطي كه ادغام آنها امكان داشته باشد و مقررات را رعايت كنند، مجوز فعاليت داده مي‌شود.

كميجاني افزود: در غيراين صورت راهكار ديگري در نظر داريم و مصمم هستيم تا به فعاليت اين مؤسسات انضباط ببخشيم و زير چتر نظارتي بانك مركزي درآيند.

به گفته قائم‌ مقام بانك مركزي؛ با تلاشهايي كه انجام شد در 2سال اخير 2مؤسسه اعتباري كوثر و عسكريه موفق به دريافت مجوز رسمي فعاليت از بانك مركزي شده‌اند و تحت پوشش نظارتي اين بانك قرار دارند.

كميجاني افزود: در حال حاضر حدود 14مؤسسه بزرگ در حال فعاليت بدون مجوز داريم كه برخي از آنها مراحل اخذ مجوز را طي مي‌كنند.

قائم‌ مقام بانك مركزي درخصوص برخي شايعات در مورد عدم برخورد با موسسات غير مجاز گفت: مشكل اينجاست كه فعاليت اين مؤسسات در سال‌هاي اخير شكل گرفته و جا افتاده است و از اين منظر كه احساس مي‌كنند با تعداد زيادي سپرده‌گذار مواجه هستند براي خود تضمين ايجاد مي‌كنند و شايد از تعداد سپرده‌گذاران به نوعي سوءاستفاده مي‌كنند. البته ما در برخورد مراحل قانوني را طي و قاطعانه در مرحله آخر برخورد كرده و مي كنيم.