به گزارش پارس به نقل از اعتماد ؛ ركن‌الدين جوادي با بيان اينكه سهم ۵/۱۴ درصدي شركت ملي نفت ايران از درآمد‌هاي نفت در شرايطي كه قيمت نفت به نصف كاهش يافته است، كمك چنداني به تامين نيازهاي اين صنعت نمي‌كند، گفت: سهم ۵/۱۴ درصدي شركت ملي نفت ايران از درآمد‌هاي نفتي با توجه به كاهش قيمت نفت، كمك چنداني به تامين نيازها نمي‌كند و بايد راهكارهاي ارايه شده از سوي صنعت نفت به مجلس توسط نمايندگان بررسي و در بودجه ۹۴ و برنامه ششم توسعه اقتصادي لحاظ شود.

اين‌ گفته‌ها در حالي است كه كاهش قيمت نفت كماكان ادامه دارد. در حالي كه روز گذشته بازار جهاني تعطيل بود، اما در روز شنبه قيمت نفت اوپك به ۴۵ دلار رسيد. اين قيمت نسبت به روزهاي قبل حدود يك دلار افزايش داشت، زيرا در روزهاي قبل، قيمت طلاي سياه به ۴۴ دلار رسيده بود.

به‌گزارش مهر، مديرعامل شركت ملي نفت ايران هدف بازديد اعضاي كميسيون انرژي و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي از ميدان مشترك پارس جنوبي را آشنايي هر چه بيشتر با صنعت نفت عنوان كرد و گفت: كساني كه در ارتباط مستقيم با نفت، توسعه و سرمايه‌گذاري دارند با آشنايي بيشتر مي‌توانند راجع به نيازهايي كه توسط شركت ملي نفت ايران بيان شده است، تصميم بگيرند و به گشودن فضاي مالي اين شركت براي تحقق تعهدات توسعه‌يي و توليدي كمك كنند.

معاون وزير نفت با بيان اينكه كميسيون انرژي، كميسيون تخصصي نفت است و بيشترين اشراف را در اين حوزه دارد، گفت: در طول بازديد اعضاي اين كميسيون از فازهاي در حال توسعه پارس جنوبي، جلسه‌يي مشترك پيرامون فعاليت‌ها و تلاش‌هاي صورت گرفته يك سال اخير پارس جنوبي و برنامه‌هاي آتي اين ميدان برگزار شد تا نمايندگان مجلس به طور خاص در جريان فعاليت‌ها قرار گيرند و بدانند اگر مجلس حمايت خاص نكند، با توجه به محدوديت‌ها، طرح‌هاي توسعه‌يي با كندي پيشرفت مواجه خواهند شد. اين مقام مسوول با بيان اينكه سال گذشته در كمترين دماي زمستان حدود ۱۶۰ ميليون متر مكعب كسري گاز وجود داشت، گفت: امسال با وارد شدن گاز طرح توسعه فازهاي ۱۲، ۱۵ ، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبي با كمبود انرژي قابل ملاحظه‌يي مواجه نخواهيم بود و اين حاصل تلاش همكاران مختلف در صنعت نفت است.

مديرعامل شركت ملي نفت ايران يادآور شد: امسال با توجه به اضافه شدن حدود ۱۲۰ ميليون متر مكعب گاز به شبكه سراسري، بخش بزرگي از كسري گاز سال گذشته جبران مي‌شود. جوادي تامين نياز فوري كشور به گاز، نرخ بازگشت يكساله سرمايه‌گذاري و برداشت از ميدان مشترك را از مزيت‌هاي سرمايه‌گذاري در ميدان گازي پارس جنوبي عنوان كرد و گفت: اگر برداشت از اين ميدان با كندي پيش رود ممكن است گاز و ميعانات به سمت كشور رقيب حركت كند.

به گفته اين مقام مسوول با توجه به شرايط ياد شده، ضرورت دارد مجلس شوراي اسلامي ايران به ميدان پارس جنوبي نگاه ويژه‌يي داشته باشد تا طرح‌هاي توسعه‌يي اين ميدان متناسب با زمان، تامين مالي مورد نياز شوند.

كاهش ۱۰۰ميليارد دلاري درآمد ارزي ايران
در عين حال محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز گفته است: «تحريم‌هاي سه سال اخير مانع صادرات هزار ميليون بشكه نفت خام و كاهش صد ميليارد دلاري درآمد نفتي ايران شد. در سال‌هاي اخير ما با دو نوع تحريم روبه رو بوده‌ايم كه نخستين آن مربوط به تحريم كمي نفت ايران بوده كه براساس آن صادرات نفت از روزي بيش از دو ميليون بشكه به يك ميليون بشكه كاهش يافت كه براين اساس، بيش از هزار ميليون بشكه نفت خام ايران در چاه‌ها محفوظ مانده و صادر نشده است. اما تحريم دوم مربوط به تحريم قيمتي است كه در ماه‌هاي اخير باعث كاهش قابل توجه قيمت‌ها شده است.»

وي تصريح مي‌كند: «امريكا تحريم اول را با كمك شوراي امنيت و تحريم دوم را با همكاري عربستان و تعدادي از ديگر توليدكنندگان حوزه خليج فارس اجرا كرد. اگر كاهش قيمت‌ها تا سه سال آينده ادامه داشته باشد، صد ميليارد دلار ديگر از درآمد نفتي ايران كاهش خواهد يافت.»رضايي با اشاره به مقاومت ملت ايران در مقابل فشارها، مي‌افزايد: «مردم ايران در مقابل فشارهايي كه متحمل مي‌شوند، قيام مي‌كنند كه از جمله آنها مي‌توان به انقلاب در مقابل استبداد و قيام در مقابل تهاجم ارتش بعثي صدام اشاره كرد. ما قادر هستيم كه سومين فشار ظالمانه غرب عليه ملت ايران يعني تحريم اقتصادي را نيز ناكام بگذاريم.»

وي با بيان اينكه منطقه مسجد سليمان به يك منطقه ويژه انرژي تبديل مي‌شود، اظهار داشت: «طرح‌هايي مانند كارخانه آلومينيوم‌سازي با استفاده از فاينانس و منابع مالي چيني اجرا خواهد شد. در صورت همكاري مطلوب شركت‌هاي چيني اين امكان وجود دارد كه با استفاده از موقعيت ايران در عراق زمينه سرمايه‌گذاري مشترك ايران و چين در عراق فراهم شود.»

رضايي در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به تفاوت تعامل انگليس و چين با مردم ايران و منطقه مسجد سليمان افزود: « ۱۰۷ سال پيش دولت انگليس وارد اين منطقه شد و با برداشت ذخاير نفتي تنها ۱۵ درصد درآمدها را به ايران واگذار كرد اما دولت چين قصد دارد در منطقه مسجد سليمان سرمايه‌گذاري كرده و علاوه بر منابع مالي، فناوري و تكنولوژي را نيز وارد كند. ملت ايران همكاري‌هاي دولت چين در سال‌هاي اخير را فراموش نخواهد كرد، در مذاكرات ايران با ۱+۵، چيني‌ها بيشترين همكاري با ايران را داشتند. با وجود اينكه پول ايران در بسياري از كشورها بلوكه شده اما هيچكدام از آنها امكان استفاده از اين پول را براي ايران فراهم نمي‌كنند در حالي كه چيني‌ها آن را به صورت فاينانس در اختيار ايران قرار مي‌دهند.»