واردات برق روی دست صادران زد!
در سال ۹۲ صادرات برق کشور به ۱۱.۴ میلیارد کیلووات ساعت بالغ شد که نسبت به سال ۱۳۹۱، ۴.۴ درصد افزایش داشت. واردات برق نیز با ۱۲.۵ درصد افزایش به ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت رسید.
به گزارش پارس به نقل از "برق نيوز"، طبق گزارش منتشر شده از سوی اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی درباره تحولات اقتصادی کشور، در سال ۱۳۹۲ تولید برق کشور با ۴.۳ درصد رشد نسبت به سال گذشته بالغ بر ۲۵۸.۷ میلیارد کیلووات ساعت شد. از کل برق تولید شده در کشور، ۸۵.۸ درصد به نیروگاه های تحت مدیریت وزارت نیرو و ۱۴.۲ درصد به سایر موسسات اختصاص داشت.
در این سال، بیشترین میزان تولید برق توسط نیروگاه های گازی و چرخه ترکیبی (۱۲۰ میلیارد کیلووات ساعت) و کمترین میزان تولید توسط نیروگاه های برقآبی، دیزلی و بادی (۱۴.۸ میلیارد کیلووات ساعت) صورت گرفت. در این سال بیشترین رشد تولید برق به نیروگاه های برقآبی، دیزلی و بادی با ۱۶.۳ درصد رشد اختصاص داشت و از تولید برق توسط نیروگاه های بخاری ۱.۶ درصد کاسته شد.
در سال ۱۳۹۲، مصرف برق با ۵.۵ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۹۱ به ۲۰۶ میلیارد کیلووات ساعت رسید. در این سال بیشترین رشد مصرف برق به بخش خانگی با ۷.۱ درصد رشد اختصاص داشت. رشد مصرف برق در بخش صنعتی ۵.۲ درصد بود. در این سال مصرف برق بخش های کشاورزی و تجاری به ترتیب ۶.۸ و ۵.۹ درصد افزایش یافت. بخش عمومی با عدم تغییر و بخش روشنایی معابر با کاهش ۱.۴ درصدی مواجه شد. بیشترین سهم مصرف برق مربوط به بخش صنعتی با ۳۴.۳ درصد و سپس بخش خانگی با ۳۲ درصد بود.
در سال مورد بررسی، صادرات برق کشور به ۱۱.۴ میلیارد کیلووات ساعت بالغ شد که نسبت به سال ۱۳۹۱، ۴.۴ درصد افزایش داشت. واردات برق نیز با ۱۲.۵ درصد افزایش به ۲.۵ میلیارد کیلووات ساعت رسید. به این ترتیب خالص صادرات برق کشور با ۲.۳ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۱ به ۸.۹ میلیارد کیلووات ساعت رسید.
در سال مورد بررسی، برق وارداتی از کشور ترکمنستان تأمین شد و حدود ۶۸ درصد از صادرات برق به عراق صورت گرفت.
ارسال نظر