وعده وزیر اقتصاد درباره نوسانات قیمت ارز
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با توجه به توان بانک مرکزی به نظر می رسد شاهد جهش قیمت ارز مشابه آنچه در گذشته تجربه کردیم، نخواهیم بود.
به گزارش پارس به نقل از ایرنا، علی طیب نیا روز شنبه در حاشیه تودیع و معارفه رییس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیرعامل بانک توسعه صادرات در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که این نگرانی وجود دارد که افزایش نرخ ارز نقدینگی را مجددا جذب این بازار کند، افزود: نوساناتی که در بازار ارز رخ می دهد و تغییراتی که در قیمت نفت حاصل شده تاثیر معنی داری در بودجه ارزی و منابع و مصارف کشور ندارد، هرچند در حال حاضر شرایط کشور مناسب است و با توان بانک مرکزی به نظر می رسد شاهد جهش قیمت ارز مشابه آنچه که در گذشته تجربه کردیم، نخواهیم بود.
وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال که چرا تبعات مثبت رشد اقتصادی 4 درصدی در بازار مشهود نیست، گفت: در بحث رشد اقتصادی تناقضی در موضوع صادرات غیرنفتی و نرخ رشد اقتصادی مشاهده نمی شود، ضمن آنکه بانک مرکزی این نرخ را براساس روش ها و شیوه های استاندارد بین المللی و به همان روش های گذشته حساب های ملی، محاسبه کرده و خوشبختانه فرایند خروج از رکود از سال 92 شروع شده و در زمستان سال پیش، سرمایه گذاری و رشد مثبت را در کل کشور شاهد بوده ایم به نحوی که در برخی از فعالیت های کلیدی شاهد افزایش تولید بوده ایم.
طیب نیا ادامه داد: این روند در بهار و تابستان امسال ادامه یافته و خوشبختانه براساس آمار بانک مرکزی در شش ماه اول امسال نسبت به 6 ماهه اول سال 92 مجموعه تولیدات کشور 4 درصد افزایش داشته که خبر مسرت آفرین برای اقتصاد بعد از دو سال و خروج از رشد منفی است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: این نرخ رشد اقتصادی نشان دهنده تولید به معنای رسیدن تولید سطح فعلی به سطح قبلی نیست، ضمن آنکه در گذشته تولید ما 10 درصد کاهش یافته و مربوط به رکود بود لذا حدود دو سال طول می کشد تا تولید بتواند به حداکثر میزان رشد قبلی خود برسد اما خوشبختانه این فرایند آغاز شده آن هم در شرایطی که تحریم ها وجود دارد و توانسته ایم در این شرایط به تحریم ها غلبه کنیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم گفت: توانستیم تورم را از 40 به 17 درصد کاهش دهیم.
وی ادامه داد: آنچه در چند سال گذشته بر نرخ ارز تاثیر داشته باشد حجم زیاد نقدینگی بوده به طوری که پتانسیل قیمت ارز روی هم انباشته شده و به یکباره آزاد شد و در شرایط فعلی نگران افزایش قابل ملاحظه نرخ ارز نیستیم زیرا ممکن است نوسان محدودی در این بازار مانند سایر بازارها رخ دهد اما به نظر می رسد بهترین بازار برای سرمایه گذاری مردم بازار سرمایه بوده زیرا قیمت سهام در حداقل ممکن قرار دارد و همه کارشناسان معتقدند تمام سهام ها در کف قیمتی قرار دارند، ضمن آنکه برخی از محدودیت ها و مشکلات در دولت رسیدگی و تصمیم گیری می شود.
وی پیش بینی کرد: روزهای خوبی برای بازار سرمایه بوجود آید و توسعه این است کسانی که علاقه مند به پیشرفت و توسعه کشور هستند و می خواهند منافع مناسب ببرند بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سهام است.
طیب نیا در پاسخ به سوال دیگری درخصوص اینکه آیا با توجه به کاهش قیمت نفت دولت در بودجه 94 تجدید نظری برای قیمت نفت خواهد کرد یا خیر، گفت: قیمت هایی که در حال حاضر برای قیمت نفت وجود دارد بودجه 94 را مدیریت می کند و در این خصوص نگرانی نداریم.
وزیر اقتصاد افزود: طی سال های گذشته در بازار سرمایه اقدامات موثر و مفیدی صورت گرفته و ارزش بازار سهام به شدت افزایش یافته کمااینکه تعداد سهامداران نیز تقویت شده است. هم اکنون اشخاص حقیقی به صورت موثر در بازار سرمایه فعالیت می کنند.
طیب نیا ادامه داد: ابزارهای نوین در بازار سرمایه طی سال های قبل معرفی شده، همچنین سامانه های الکترونیک به صورت جدی در دستور کار بازار سرمایه قرار گرفته است. این بازار، مشارکت جدی در اجرای اصل 44 قانون اساسی داشته است.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه هم اکنون مردم در کنار نرخ ارز و نرخ سود به شاخص کل بورس هم حساسیت نشان می دهند، گفت: این موضوع هم مهم و هم ارزشمند است و تا حدودی موجب دردسر برای همکاران ما در سازمان بورس و وزارت اقتصاد شده چرا که هر زمان شاخص مثبت شود همه دعا می کنند ولی خدا نکند چند واحد شاخص کم شود، آن زمان نفرین ها و احیانا به مسببان آن سرازیر می شود.
طیب نیا با تاکید بر اینکه هنوز بازار سرمایه به جایگاه واقعی خود نرسیده است، افزود: هنوز بازارهای ما بانک محور هستند و ما باید سیاست هایی را به کار بگیریم تا بنگاه های اقتصادی از طریق بازار سرمایه تامین مالی انجام دهند.
وی با اشاره به انتظاراتی که دولت از بازار سرمایه دارد، گفت: بازار سرمایه باید با تقویت الزامات حاکمیت شرکتی و حمایت از سهامداران اطمینان و اعتماد را نسبت به بورس افزایش دهد؛ کمااینکه در سبد شرکت های پذیرفته شده در بورس نیز باید تنوع ایجاد شود نه آنکه چند بخش خاص نقش اصلی را در بازار سرمایه به عهده بگیرند.
طیب نیا افزود: بازار سرمایه برپایه اعتماد و عدالت ادراک بنا شده بنابراین هر عاملی که به این عدالت خدشه وارد کند پایه های این بازار را می لرزاند. بنابراین شفافیت و جلوگیری از رانت اطلاعاتی و ارتقاء استانداردها باید در دستور کار بازار سرمایه قرار گیرد.
وزیر اقتصاد ارتباط با کانون های تخصصی مردم نهاد را از دیگر انتظارات دولت از بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: من از زمانی که وزیر شده ام ارتباطم را با بخش خصوصی افزایش داده ام که نمونه آن فعال شدن جلسات شورای گفتگو است.
وی درباره وابستگی کشور به درآمدهای نفتی نیز اظهار داشت: با نوسان قیمت نفت درآمدهای ارزی کشور نیز دچار نوسان می شود از همین رو برای قطع وابستگی به درآمدهای نفت باید سهم صادرات غیرنفتی افزایش یابد که این موضوع در اقتصاد مقاومتی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
طیب نیا با بیان اینکه توسعه صادرات غیرنفتی و جایگزینی فرآورده های نفت خام جزو برنامه های دولت است، گفت: باید جلوی خام فروشی نفت گرفته شود. این راهبردی موسوم به جایگزینی صادرات است که افزایش بهره وری و کیفیت محصولات بدون توسعه صادرات امکانپذیر نیست.
وی گفت: بانک توسعه صادرات بین دو مقوله تامین مالی و توسعه صادرات ارتباط خوبی ایجاد کرده و امیدواریم این وضعیت در آینده بیش از پیش تقویت شود.
طیب نیا افزود: در بانک های توسعه ای هدف اصلی سودآوری نیست بلکه توسعه صادرات و کمک به رشد اقتصادی است. در برنامه های دولت نیز تقویت جایگاه و نقش بانک توسعه صادرات به صورت جدی دیده شده از همین رو افزایش سرمایه بانک و سپرده گذاری در صندوق توسعه ملی در دستور کار قرار گرفته است.
ارسال نظر