آغاز ذخیرهسازی دلار در پستوها
گشتی در بازار ارز، از هجوم عدهای افراد سودجود و سوداگر که در انتظار تلاطمات ارزی برای کسب سود هستند، حکایت دارد و برخیها ذخیرهسازی دلار را به امید منفعت آغاز کردهاند.
به گزارش پارس به نقل از مهر، اگر این روزها گشت و گذاری در چهارراه استانبول ( مرکز ارزفروشان تهران) بزنید، می بینید که بازار خرید و فروش ارز دوباره بسیاری ها را به این بازار کشانده تا شاید دوباره بتوانند سودی کسب کنند و از بازاری که کمی با افزایش قیمت مواجه شده است، پولی را نصیب خود کنند.
این در حالی است که تاحدود یک ماه پیش بازار ارز در آرامش به سر می برد، اما پس از اعلام قیمت ارز دلار در بودجه 94 و نتایج مذاکرات، افزایش نسبی قیمت دلار در بازار ارز، برخی ها را به طمع کسب سود دوباره به این بازار کشاند و این عده از افراد سودجو در انتظار افزایش و جهش دوباره نرخ ها هستند، در حالیکه پیش بینی می شد این افراد پس از مدت کوتاهی از بازار خارج شوند، اما همچنان در انتظار به سر می برند.
سودجویان در انتظار تکرار تلاطمات ارزی گذشته
در عین حال، در شرایط فعلی بازار سرمایه که برخیها به دلیل عدم رونق سایر بازارها، سرمایه های خود را وارد این بازار کرده بودند و انتظار داشتند با تغییراتی که در ایی بازار ایجاد میشود، رونقی در بورس ایجاد شود و سودی کسب کنند، با مایوس شدن از این روند گویا سرمایه های خود را وارد بازار ارز کرده اند و در انتظار این هستند که در این سه ماهه پایانی سال، از ناحیه کاهش قیمت نفت و تاثیر آن در نرخ دلار و رکورد بورس، منفعتی را برای خود رقم بزنند.
کسادی بازارهایی مثل بازار مسکن هم از سوی دیگر منجر به ورود دوباره دلالان و واسطه گران به بازار ارز شده است و آنها به سوی این بازار روانه شده اند تا بتوانند بار دیگر اتفاقات سال 91 را دوباره تکرار کنند.
گشتی در مرکز ارزفروشان تهران نشان می دهد که برخی ها با سرمایه های کم به هوای کسب سود وارد این بازار شده اند.
جذابترین بازار کدام است؟
سرمایه های مردم اعم از خرد و کلان که به دلیل عدم رونق بازارهای موازی مانند، مسکن، بورس و غیره سرگردان مانده اند در حال سرازیر شدن به بازار ارز به طمع کسب سود است و از سوی دیگر نرخ های سود بانکی که چندان جذاب نیست هم نتوانسته مردم را برای سرمایه گذاری در بانکها به سوی خود بکشاند و در این بین برخی ها بهترین مکان برای سرازیر شدن سرمایهها را بازار ارز میدانند.
یکی از فروشندگان در صرافی در میدان فردوسی به خبرنگار مهر گفت: این روزها میزان تقاضا و درخواست برای خرید ارز دلار بالا رفته است و برخی ها این ارز را خریداری کرده و ذخیره سازی می کنند و با نگهداری آن در انتظار افزایش قیمت در ماههای پایانی سال و یا در سال 94 هستند.
همواره در سالهای اخیر ثابت شده است که نوسان های بازار ارز که البته ریشه منطقی هم ندارند، باعث شده است که عده ای افراد سودجو و سفته باز و دلال به این بازار هجوم آورند و با سرمایه گذاری ها در این بازار، جریان هایی سوداگرانه ایجاد کنند که تاثیر مثبتی بر اقتصاد کشور ندارد.
در این بین، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره وضعیت بازار ارز عنوان می کند: نرخ ها در بازار ارز یک نرخ تعادلی است و تنها با دخالت هایی که گاها در آن می شود دچار نوسان می شود. ما نگاه کاملا منطقی به قیمت ارز در بازار آزاد داریم و عوامل بنیادین خود باید به طور معمول تعدیل لازم را اعمال کند و بسته به شرایط بتدریج باعث تغییر قیمت شود.
نوسانات ارزی ریشه منطقی ندارد
وی تغییر ناگهانی در قیمت ارز در بازار آزاد را منطقی ندانست و تصریح کرد: بانک مرکزی برای انضباط بازار برنامه هایی را در دست اجرا دارد، همچنین نرخ تعیین شده ارز در بودجه 94 یک نرخ محاسباتی است که به هیچ وجه تعهدی نسبت به تحقق آن وجود ندارد. ممکن است شرایط به گونه ای شود که این نرخ محقق نشود و یا اندکی تغییر داشته باشد که ارتباطی با بازار ندارد.
سیف با اشاره به تعیین نرخ ارز در بودجه سال جاری بر پایه 2650 تومان، عنوان کرد: اکنون که 9 ماه از سال گذشته است، نرخ آن به 2690 تومان رسیده و بررسی ها نشان می دهد که طی 7 ماه گذشته این نرخ از 2520 تا 2530 تومان برخودار بوده است.
از سوی دیگر، مسئولان بانک مرکزی بارها اعلام کرده اند که این بانک به عنوان متولي حفظ ارزش پول ملي و نهاد سياستگذار ارزي، اهتمام بسيار جدي نسبت به کاهش تلاطمهاي بازار ارز و حفظ نوسانات آن در محدوده قابل قبولي حول روند نرخ ارز مورد حمايت متغيرهاي بنيادين دارد.
به هر حال این وضعیت هشداری جدی به مسئولان است نسبت به اینکه هنوز اقتصاد با وجود کاهش تورم، از رونق کافی برخوردار نیست و سرمایه ها هر آن ممکن است که وارد بازار ارز شده و باعث ایجاد تلاطمات بزرگی در اقتصاد کشور شود.
ارسال نظر