به گزارش پارس؛ پیرحسین کولیوند با حضور در غرفه تسنیم در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها با اشاره به تقویت تجهیز ناوگان امداد هوایی کشور که از مهمترین اقدامات سازمان امداد و نجات به حساب می‌آید که بودجه آن را مجلس مصوب و در آینده تخصیص خواهد یافت، اظهار داشت: تا ۲ ماه آینده ۳ فروند بالگرد به ناوگان امداد هوایی اضافه می‌‌شوند و تا پایان سال نیز خریداری ۵ فروند بالگرد که از جدیدترین نوع بالگردهای امداد هوایی جهان هستند محقق خواهد شد.

مجلس ایمن در برابر زلزله

وی در حین توضیح درباره تقویت ناوگان امدادی ایران که با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به غرفه تسنیم مصادف شد، درباره مقاومت ساختمان مجلس شورای اسلامی در برابر زلزله عنوان کرد: ساختمان مجلس از نظر زلزله بسیار امن است زیرا جدا از نوع سازه‌های ساختمانی آن؛ باید این مسئله را نیز یادآور شد که نواحی و مناطق مجلس بر روی گسل‌های قوی زلزله قرار ندارد.

پدافند غیرعامل در حوزه امداد

کولیوند با اشاره به اقدامات مدیریت جدید این سازمان طی ۹ ماه گذشته بیان داشت: یکی از مهمترین اقدامات سازمان امداد و نجات که به همراه تحول در جمعیت هلال احمر دنبال می‌کنیم بحث پدافند غیرعامل است. در این راستا توسعه تجهیزات امدادی را نیز سرلوحه کار خود قرار دادیم ولی با رویکرد جدید در صدد آن هستیم تا استان‌های کشور در اقدامات امدادی به طور مستقل عمل کنند. به طوریکه در زمین‌لرزه ماه‌های گذشته و همچنین حوادث برف و کولاک استان‌های شمالی تمام اختیارات امدادی را به استان‌های مربوطه واگذار کردیم تا خود استان‌ها به یک بلوغ امدادی ارتقاء‌ یابند و مانند گذشته وابسته به پایتخت نباشند.

روانشناسی اسلامی در امداد و نجات

وی در ادامه به برنامه‌های آموزشی و تخصصی سازمان امداد و نجات که با پیوست فرهنگی مواجه شده است، اشاره کرد و گفت: در تمام استانها آموزش‌های تخصصی امدادی با مولفه‌های فرهنگی را مدنظر داریم تا مولفه‌هایی مانند نکات اخلاقی، احکام، جست‌وجو و نجات و امدادگری با ارتقای سبک زندگی و همچنین، بهره‌گیری از روانشناسی اسلامی در امداد و نجات را داشته باشیم. زیرا از مهمترین اقدامات امدادی حمایت‌های روحی - روانی برای آسیب‌دیدگان حوادث است.

طرح جهادی امدادگران روستایی و محلات

رئیس سازمان امداد و نجات در ادامه به طرح جهادی امدادگران روستایی و محلات اشاره کرد و افزود: این طرح را از استان ارومیه شروع کردیم و همین هفته در همدان نیز آغاز به کار می‌کنیم تا بتوانیم ۷۰ درصد کشور را تحت پوشش طرح جهادی امدادگران روستایی و محلات قرار دهیم که بسیار پرمحتواتر از طرح دوام سازمان مدیریت بحران کشور است.

ساخت انیمیشن‌های امدادی

کولیوند که به عنوان یکی از نخستین میهمان‌های غرفه خبرگزاری تسنیم در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها حضور یافته بود به ارتقای آموزش‌های همگانی سازمان امداد و نجات اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری و آمادگی در حوادث باید آموزش‌های همگانی ارتقاء یابد، بنابراین رسانه‌ها نیز می‌توانند در این راستا نقش موثری ایفا کنند. براین اساس تولید انیمیشن جست‌وجو و امداد و نجات را با رویکرد پیشگیری، آمادگی و ریکاوری در حوادث را کلید زده‌ایم.

امدادگران هسته‌ای

وی به برنامه‌های سازمان امداد و نجات برای تربیت و ارتقای امدادگران هسته‌ای نیز اشاره کرد و گفت: هم اکنون نیز ۱۰۰ امدادگر هسته‌ای آموزش دیده‌اند و در پی تفاهمنامه‌ای که با رئیس سازمان هسته‌ای کشور آقای دکتر صالحی خواهیم داشت کارهای تحقیقاتی و استراتژی را براساس فعالیت‌های علمی - امدادی دنبال خواهیم کرد.

حوادث کشور تجزیه می‌شود

کولیوند عنوان کرد: براین اساس مرکز بین‌المللی تحقیقات امداد و نجات نیز با همکاری پروفسور علی گرجی رئیس مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان شروع کردیم تا بتوانیم هر حادثه و اتفاقی که در حوزه بحران رخ می‌دهد براساس حوادث مشابه خارجی تجزیه و تحلیل کنیم و تمام این تجارب را مستند می‌کنیم و در اختیار نهادهای مرتبط قرار می‌دهیم.

چاپ کتاب «سید امداد» خاطرات رهبری از یک زلزله

رئیس سازمان امداد و نجات در ادامه به چاپ چندین کتاب در حوزه امدادی اشاره کرد و گفت: یکی از این کتاب‌ها عنوانش سید امداد است که تجارب رهبر معظم انقلاب در حوزه امدادگری را به نگارش درخواهیم آورد زیرا به گفته معظم‌له ایشان در زلزله‌ طبس نقش موثری در کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان داشتند زیرا در آن زمان مردم به شیر و خورشید اعتماد نداشتند و آیت‌الله خامنه‌ای در آن زمان با توصیه‌های موثر خود بر روی منبرها برای جمع‌آوری کمک‌ها جهت آسیب‌دیدگان اقدامات موثری داشتند.

کولیوند تصریح کرد: کتاب بعدی با عنوان کتاب یاس امداد در خصوص حضرت زهر (س) به عنوان امدادرسان واقعی دشت نینوا است که از اقدامات و تلاش‌های این بانوی بزرگ اسلام در حوزه امدادی یاد می‌شود.

برگزاری دوره‌های ویژه امداد بین المللی

رئیس سازمان امداد و نجات در پایان به ارتقای آموزش‌های نیروهای «ایثار» هلال احمر اشاره کرد و افزود: براین اساس هر ماه با همکاری یکی از کشورهای مطرح امدادی دوره‌ها و آموزش‌های بین‌المللی را در مرکز تحقیقاتی سازمان امداد و نجات به اجرا خواهیم گذاشت که در جدیدترین اقدام با شرکت isara که یک شرکت بین‌المللی مطرح امدادی است این دوره را برگزار می‌کنیم.