به گزارش پارس به نقل از تسنیم، هاشم یکه زارع مدیرعامل ایران خودرو در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت خودرو و قطعات یدکی تبریز با حضور در جمع خبرنگاران به ارائه توضیحاتی در مورد وضعیت این شرکت پرداخت و اظهار داشت: اعمال تحریم های بین المللی در سالهای اخیر باعث شده است تا حجم تیراژ تولید خودرو به نحو چشم گیری کاهش پیدا کند به گونه‌ای که از مهرماه سال 91 تا شهریور 92 296 هزار دستگاه خودرو تولید شده است و حتی بخشی از این میزان خودروهای ناقص نیز به شمار می‌آید.
 
وی با بیان این مطلب که در حال حاضر تیراژ خودرو به نحو مناسبی افزایش پیدا کرده است، افزود: صادرات تنوع و کیفیت محصولات در دستور کار این شرکت قرار دارد.
 
مدیرعامل ایران خودرو اضافه کرد: برای امسال تولید 600 هزار دستگاه خودرو هدف‌گذاری شده است که به طور حتم به این رقم دست خواهیم یافت. البته در سال 90 حجم تولید خودرو این شرکت 700 هزار دستگاه بود که دلایل این امر را باید فعالیت کارکنان در روزهای تعطیل و اضافه کاری‌های بسیار آنها دانست.
 
یکه زارع با اعلام اینکه هم اکنون به سمت تولید محصولات داخلی پیش می‌رویم، گفت: با طراحی و استفاده از قطعات ایرانی سعی در کسب رضایت مشتریان داریم.
 
وی در رابطه با همکاری ایران خودرو با شرکت‌هایی همانند پژو و رنو نیز افزود: صحبت‌هایی برای همکاری با این دو شرکت مطرح شده است ولی این موضوع به این معنی نیست که اولویت کاری ایران خودرو همکاری با این دو کشور باشد بلکه اولویت ما تولید محصول کاملا ایرانی است. 
 
مدیرعامل ایران خودرو تصریح کرد: شرکت ‌هایی مانند پژو رنو و سوزوکی شریک‌های جدید ایران خودرو در آینده به شمار می‌آیند البته علاوه براین شرکت‌ها یک شرکت جدید غیرآسیایی و غیراروپایی نیز با ایران خودرو در صورت رفع تحریم‌ها همکاری خواهد کرد.
 
یکه زارع با اشاره به اینکه تمام شرکای بین المللی  ایران خودرو می‌توانند براساس فرمول برد برد با این شرکت همکاری و سرمایه گذاری کنند، تصریح کرد: ایران خودرو از سال 94 هر شش ماه یک بار یک محصول جدید و هر سه سال یک خانواده موتور جدید را به بازار عرضه خواهد نمود.
 
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه اولویت کاری این شرکت تولید محصول صد درصد ایرانی است، همکاری با شرکت‌های آسیایی، اروپایی و غیر اروپایی را براساس همین موضوع تعریف خواهیم نمود. البته پیش بینی ما این است که زنجیره محصولات ایران خودرو در آینده کامل تر شود.
 
مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به اینکه کشور چین در سال گذشته 20 میلیون خودرو تولید کرده است، اظهار داشت: با درنظرگرفتن این موضوع که کسی نمی‌تواند به آسانی از بازار خودروهای چینی عبور کند ما نیز معتقدیم با توجه به این موضوع همکاری خود را  با شرکت‌های چینی در اولویت دو و سه خود قرار داده ایم.
 
یکه زارع تصریح کرد: براساس این رویکرد میزان خودروهای چینی در سبد محصولات ایران خوردو بیشتر از 10 درصد تا چهار سال آینده نخواهد بود.
 
وی با اشاره به اینکه یکی از برنامه های این شرکت ارتقای گارانتی محصولات به سه سال است، گفت: ظرف 7 الی 8 ماه آینده همان تحولی که در تیراژ تولید خودرو اتفاق افتاده است در بحث کیفیت نیز ایجاد شده و مشتریان می‌توانند از خودروهای با کیفیت تری استفاده کنند.
 
مدیرعامل ایران خودرو در پاسخ به این پرسش که  سیاست روشن این شرکت در واردات خودور به صورت ‌cbu چیست، گفت: بنده کلا با واردات خودرو به صورت cbu مخالف هستم چرا که این کار را خیانت به صنعت خودرو می‌دانم. البته در حوزه واردات cbu در حال حاضر با چند شرکت محدود فعالیت می‌کنیم اما باید این نکته را متذکر شوم که به هیچ عنوان تمرکز خود را بر واردات خودرو به صورت cbu نخواهیم کرد.
 
*ایران خودرو در تندر 90 هیچ قرارداد جدیدی با رنو نبسته است
 
یکه زارع در خصوص نحوه انعقاد قرارداد ال90 که از سوی برخی نمایندگان مجلس با ابهامات همراه بوده است نیز به توضیحاتی پرداخت و افزود: قرارداد ال90 با شرکت رنوپارس است در همین راستا ایران خودرو مستقیم با شرکت رنو فرانسه کار می‌کند. اما اخیرا این شرکت در رابطه با تندر90 هیچ قراردادی منعقد نکرده است. البته باید این نکته را متذکر شوم که قرار داد پیشین ال90 از سوی سازمان گسترش و نوسازی منعقد شده بود.
 
وی در ادامه صحبت‌های خود خطاب به خبرنگاران این پرسش را مطرح کرد: بنده در اینجا نمی‌خواهم در مبهم بودن یا نبودن قرارداد ال90 صحبتی را مطرح کنم اما از شما می خواهم که با بررسی پاسخ این پرسش بنده را پیدا کنید چطور است ایران خودرو پژو 206 را بدون مشارکت با شرکت پژو در داخل ایران تولید می‌کند اما شرکت های دیگر قادر به تولید تندر 90 در داخل کشور نیستند.
 
مدیرعامل ایران خودرو اضافه کرد: برخلاف توهم های صورت گرفته که شرکت رنو در داخل ایران سرمایه گذاری کرده است باید بگویم در حال حاضر شرکت رنو یک ریال هم در ایران سرمایه گذاری نکرده است.
 
یکه زارع با اشاره به اینکه اگر شرکای بین المللی بخواهند در ایران سرمایه گذاری کنند باید به صورت مشارکتی این اقدام را انجام دهند به عنوان نمونه 50 درصد تولید قطعات در داخل کشور را سرمایه گذاری کنند که همان رویکردهای گذشته در غیرعادلانه بودن مشارکت ها صورت نگیرد.
 
وی با تأکید براینکه سیاست ما براساس شناخت و ارزیابی بازار است تصریح کرد:  ارزیابی‌های ما حکایت از آن دارد که شرکت‌های خودرو ساز چینی تحت عنوان شریک تجاری با توجه به روند صنعت خودروسازی ایران طی 4 تا 5 سال آینده نمی‌توانند کمک موثری را به صنعت خودرو کشور داشته باشند.
 
مدیرعامل ایران خودرو با بیان اینکه در برخی از موارد تعدادی از شرکت‌ها به واردات خودرو به صورت cbu و تعدادی دیگر همان خودرو را به صورت ریکبی وارد کشور می‌کنند گفت: در رویکرد ایران خودرو هدف تولید خودرو در ایران است و اگر بخواهیم در موارد محدود واردات خودرو به صورت cbu را انجام دهیم یکی از شروط ما با رنو این است که خودروهای ‌  هیچ کشور دیگری در ایران وارد نشود. البته نهایی شدن مذاکرات ما با شرکت رنو به نتایج مذاکرات 1+5 بستگی دارد.
 
*نمی توانم جزئیاتی از مذاکرات خود با شرکت پژو را مطرح کنم
 
یکه زارع در ادامه صحبت های خود با اشاره به این مطلب که قیمت دو محصول دانگ فنگ یعنی سدان و کراس اورو زیر 50 میلیون تومان خواهد رسید افزود: زمانی که خودرو دنا به بازار عرضه شود با رعایت کیفیت این محصول به طور حتم بازار خودروهای چینی در ایران کاهش خواهد یافت.
 
وی اضافه کرد: نسخه دوم خودرو دنا ظرف شش ماه آینده و نسخه سوم آن ظرف یک سال آینده عرضه می‌شود به نحوی که بنده قول می‌دهم با ورود این خودرو به بازار هیچ خودرو چینی نمی‌تواند به لحاظ کیفیت و قیمت با دنا مقابله کند. البته خودروی دنا با فاصله 15 میلیونی قیمت نیز با خودرو چینی خواهد داشت که همین موضوع یعنی قیمت مناسب آن به نسبت خودروهای چینی می‌تواند رقیب جدی برای آنها به شمار آید.
 
مدیرعامل ایران خودرو در ادامه صحبت های خود در رابطه با نتایج مذاکرات ایران خودرو با شرکت پژو که هنوز اعلام نشده است نیز، به توضیحاتی پرداخت و گفت: در حال حاضر همچنان مشغول مذاکره با شرکت پژو برای انعقاد قراردادهای جدید هستیم البته دلیلی ندارد که بنده وارد جزئیات شده و موضوع را باز کنم. چرا که عنوان این مطالب باعث می‌شود تا روند مذاکرات به کندی همراه شود.
 
یکه زارع اضافه کرد: ما به دنبال اهدافی هستیم که شاید پژو با آن مخالف است به صورت کلی باید مشارکت‌های جدید به صورت برد برد تنظیم شود. البته یکی از مسائلی که شرکت پژو قبلا با آن مشکل داشت سرمایه گذاری مشترک بود که هم اکنون این قضیه حل شده است. در مجموع اجازه دهید کارها روال خود را پیش بگیرد که امیدواریم در آینده نزدیک به نتایج مناسبی دست پیدا کنیم.
 
وی تصریح کرد: 95 درصد مذاکرات تمام شده است و فقط 5 درصد باقی مانده است.
 
مدیرعامل ایران خودرو در رابطه با این پرسش خبرنگار تسنیم  مبنی براینکه برنامه سرمایه گذاری در پروژه‌های مشترک با برندهای خارجی به چه صورت خواهد بود گفت: عمده سرمایه گذاری ما در بخش گیربکس و قوای محرکه انجام خواهد شد البته در استانداردهای یورو 4 و موتورهای تولید ایران خودرو نیز اقدام به سرمایه گذاری و مشارکت با برندهای خارجی خواهیم داشت.
 
یکه زارع در رابطه با تولید خودروهای برقی و هیدرودی نیز اظهار داشت: کل خودروهای برقی که در اروپا فروخته شده است حدود 30 هزار دستگاه اعلام شده که امسال قرار است برنامه 50 هزار دستگاه در این کشورها انجام شود. این آمار نشان از آن دارد که حجم تولید خودروهای برقی در کشورهای اروپایی نیز زیاد نیست اما در ایران برای تولید خودروهای برقی 5 الی 6 زمان لازم داریم چرا که هنوز زیرساخت مناسبی در کشور برای تولید این کشورها وجود ندارد.
 
وی اضافه کرد: خودروی برقی گران است و دولت برای آنکه مردم تمایل خرید آن را داشته باشند باید سوبسید لازم را به مشتریان ارائه نماید.
 
مدیرعامل ایران خودرو با اشاره به این مطلب که به صورت کلی در ایران خودرو اول ما تمرکز خود را برتولید خودروهای هیبرودی قرار داده و سپس به تولید خودروهای برقی متمرکز می‌شویم اظهار داشت:تولید خودروهای برقی به بازار 5 سال زمان می برد اما خودروهای هیبرودی طی دو یا سه سال آینده راهی بازار خواهند شد.
 
یکه زارع دررابطه با پلت فورم هایی که در دستور کار این شرکت قرار دارد نیز افزود: یکی از پلت فورم‌ها مربوط به گروه cوb و یکی از پلتفورم‌ها برای گروه‌ d وc  است البته این موضوع را متذکر می‌شوم که برای تولید پلتفورم نیازمند شریک نیستیم اما باید این توضیح را اعلام کنم برخلاف برخی موضوعات مبنی براینکه تولید هر پلتفورم هزار میلیارد دلار هزینه می‌برد در حال حاضر برای تولید یک پلتفورم 30 تا 40 میلیون دلار هزینه طراحی غیر از قوای محرکه می‌شود.
 
وی در رابطه با سهم محصولات ایران خودرو در بازار نیز اظهار داشت: سال گذشته سهم این شرکت از بازار زیر 40 درصد است اما امسال به 54 درصد رسیده است به نظر می‌رسد تا سال آینده حداقل سهم محصولات ایران خودرو را در سطح بازار به 40 درصد برسانیم. به عبارتی از سبد سه میلیونی سند چشم انداز یک میلیونو 800 هزار دستگاه اختصاص به محصولات ایران خودرو خواهد داشت.
 
مدیرعامل ایران خودرو در ادامه صحبت های خود با تأکید اینکه از طرف شرکت های رنو وپژو اذیت‌هایی می‌شویم تصریح کرد: هم اکنون 50 دستگاه ال 90 در ایران خودرو و سایپا تولید می‌شود که در صددیم با ارائه محصولات جدید تنوع خودروهای تولید داخل را در سطح بازار افزایش دهیم.
 
یکه زارع در رابطه با اظهارات وزیر صنعت در مورد قیمت خودرو نیز گفت: اظهارات وزیر نشان از آن دارد که وی علاقه زیادی به تولید و صنعت دارد اما به استناد گفته های خود وزیر قیمت خودرو ارتباطی با وزارتخانه ندارد و شورای رقابت با توجه به مستندات و اطلاعات خود که شرکت های خودرو ساز دریافت کرده است اقدام به قیمت گذاری خودرو می‌نماید.
 
وی در رابطه با این موضوع که گفته می‌شود باید در صنعت خودرو خودکفایی صورت بگیرد گفت: خودکفایی در صنعت خودرو حرف درستی نیست چون در تمام دنیا همه خودروسازان بزرگ تمام مراحل تولید قطعات خود را فقط حدود 50 تا 60 درصد را خود انجام داده و ما بقی را با مشارکت‌ها با شرکت‌های دیگر انجام می‌دهد. اما باید بگویم هم اکنون تولید قطعات و مراحل تولید خودرو در ایران 70 درصد خودکفاست.
 
*اتکا به صنعت خودروسازی چین صنعت خودروسازی را با شکست روبرو می‌کند
 
مدیرعامل ایران خودرو در ادامه صحبت‌های خود با تأکید براینکه اتکا به صنعت خودروسازی چین صنعت کشور را با شکست روبرو خواهد کرد گفت: ما قرار است خودروساز شویم حتی اگر تحریم های بین المللی همچنان وجود داشته باشد.
 
یکه زارع در رابطه با تأکید براینکه ایران خودرو تمام قطعات خود را به صورت مستقیم از قطعه سازان خریداری می‌کند و این صحبت که شرکت های قطعه ساز با واسطه قطعه را به ایران خودرو می‌فروشند درست نیست افزود: ما جو فروشان گندم نما نیستیم و تمام قطعات خود را به صورت مستقیم از قطعه سازان می‌خریم.
 
وی در رابطه با این موضوع که کاهش تعرفه واردات قطعات باعث شده تا تولیدکنندگان داخلی قطعه با سرخوردگی روبرو شوند، افزود: زمانی قطعه سازان 1800 قطعه برای هردستگاه خودرو به شرکتر های خودروساز می‌فروختند اما این میزان در حال حاضر به 2400 تا 2500 قطعه رسیده است این ناشن از آن دارد که شرکت های خودرو ساز با قطعه سازان همراه بوده  ضمن رعایت حمایت و حقوق آنها اقدام به سرمایه گذاری می‌نمایند.