۶ دلیل رونق صادرات قیر ایران
آمارهای رسمی گمرک از افزایش حدود ۲۰ درصدی صادرات قیر در نیمه اول امسال حکایت دارد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، سالیانه 4 تا 5/4 میلیون تن قیر در ایران تولید می شود که بیش از نیمی از آن به بازارهای هدف صادر می شود.
یک کارشناس انرژی در خصوص دلایل افزایش صادرات قیر گفت: هماهنگی صورت گرفته بین تولیدکنندگان بزرگ از جمله مهمترین عوامل رونق در تولید و صادرات قیر کشور است.
وی ایجاد خطوط جدید حمل از بندرعباس به بنادر مقصد را از دیگر عوامل افزایش صادرات برشمرد و گفت : خوشبختانه با ایجاد خطوط جدید و برخی سیاستهای جدید، هزینه حمل به کشورهای هدف ازجمله کشورهای شرق آفریقا کاهش یافته است که همین عامل باعث افزایش صادرات قیر در کشورهای آفریقایی شده است.
عباس دهدار بازار های جدید که اخیرا به روی محصولات ایران از جمله قیر باز شده اند را دلیل دیگر رونق صادرات برشمرد.
وی چهارمین دلیل افزایش صادرات را تنوع در تولید و بسته بندی های به روز اعلام کرد و گفت: قیر ایران بصورت سنتی و بصورت بشکه صادر شده که با اتخاذ تدابیری در بسته بندی های جدید، بشکه حذف شده است که همین عامل باعث رشد صادرات به برخی کشورها شده است .
دهدار افزایش نرخ ارز در هفته های اخیر را عاملی برشمرد که باعث رشد صادرات قیر ایران شده است و اظهار داشت: نرخ ارز از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر صادرات کالا و خدمات از کشور است و با توجه به تحولات بازار ارز در ماه اخیر شاهد رونق صادرات هستیم.
به گفته وی تنها در هفته اخیر 50هزار تن قیر در بورس کالای تهران معامله شده است که حدود 47 هزار تن آن به نفت جی اختصاص داشته است.
این کارشناس انرژی پایان بارندگی در کشورهای بزرگ متقاضی قیر ایران از جمله هند را دلیل دیگری رونق صادرات در ماه اخیر برشمرد و گفت: معمولا سه تا چهار ماه از سال در کشورهایی چون هند، سریلانکا و بنگلادش امکان صادرات قیر وجود ندارد که امسال حجم بارندگی ها بیشتر از سالهای قبل بوده لذا پیش بینی میشود که تقاضای قیر در این کشورها بیشتر از سالهای قبل خواهد بود.
وی خواستار اتخاذ تدابیری از سوی نهاد های مسئول به منظور ساماندهی بهتر صادرات قیر و افزایش قیمت این محصول استراتژیک در بازارهای هدف شد.
ارسال نظر