به گزارش پارس به نقل از مهر،صنعت برق ایران تابستان سال جاری یک رکورد جدید و تاریخی مصرف را به نام خود ثبت کرد به طوری که روز شنبه چهارم مرداد ماه ساعت ۱۵:۲۴ با مصرف ۴۸ هزار و ۵۲۷ مگاوات برق در کل کشور رکورد مصرف برق ایران شکسته شد.

در شرایط فعلی هر چند ظرفیت تولید برق ایران از مرز ۷۲ هزار مگاوات عبور کرده است؛ اما از هفته های پایانی تیر ماه تا اواسط شهریور ماه سال جاری هموراه مدیران صنعت برق کشور با بحران خاموشی های تابستانی دست و پنجه نرم کردند.

با این وجود به استثنای چند مورد خاموشی پراکنده در سطح شبکه برق در روزهای گرم و طاقت فرسای تابستانی شبکه برق ایران در روزهای پیک مصرف به خوبی مدیریت شد تا عملا کشور با خاموشی‌های برنامه ریزی شده و گسترده روبرو نشود.

از سوی دیگر چهارم مرداد ماه امسال در حالی پیک مصرف برق کشور رکوردزنی کرده است که مسئولان توانیر از وقوع چندین نوبت مشکلات فنی در سطح شبکه و تاسیسات برقی کشور در ایرتن روز خبر داده اند.

عبدالرسول پیشاهنگ با بیان اینکه سامانه‌ها و تاسیسات صنعت برق ازجمله ترانسفورماتورها، نیروگاه‌ها، خطوط انتقال وابستگی زیادی به آب و هوا و شرایط محیطی دارند و با افزایش دمای هوا، بازده این تاسیسات کاهش پیدا می‌کند، گفت: ظرفیت نامی نیروگاه‌ها در دمای معینی (۲۵ درجه سانتی‌گراد) تعریف شده است و در صورت افزایش دمای هوا از ظرفیت آن کاسته می‌شود به‌طوری که در برخی مناطق کشور دمای هوا حتی به ۵۰ درجه می‌رسد که در این صورت نیروگاه نمی‌تواند ظرفیت موردنظر را تولید کند.

معاون هماهنگی تولید توانیر با بیان اینکه هم اکنون حدود یک سوم تولید برق مربوط به تامین بار سرمایش می‌شود، گفت: در تابستان امسال شرایط بسیار سختی را در صنعت برق سپری کردیم زیرا ظرفیت موردنیاز افزایش تولید در طول سال‌های گذشته محقق نشده بود و امسال به‌جای ورود پنج‌هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی به‌دلایل مختلف همچون شرایط بد اقتصادی و ...، تنها حدود دو هزار مگاوات محقق شد.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه در تابستان سال‌جاری واحدهای موجود کمبود تولید را جبران کردند به‌طوری که واحدهای حرارتی هفت درصد درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش تولید داشته‌اند، گفت: براساس اطلاعات هواشناسی، خبر داده شد که روزهای ۴ و ۵ مردادماه امسال دمای هوا به‌شدت افزایش می‌یابد که با آگاهی از این موضوع روزهای پنج‌شنبه و جمعه (۲ و ۳ مردادماه) به‌طور شبانه‌روزی تمام دست‌اندرکاران در پست‌های خود مستقر بوده و واحدها را برای ۴ و ۵ مردادماه آماده کردند.

او ادامه داد: متاسفانه در روز ۴ مردادماه که بیشترین مصرف برق در کشور رقم خورده است، دو حادثه غیرمترقبه در دو نیروگاه بزرگ کشور موجب خروج ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات از مدار بهره‌برداری شد که در نهایت تا پیش از پیک ظهر دوباره این واحدها به مدار وصل شدند.

پیشاهنگ گفت: معمولا مدت زمان اتصال دوباره این واحدها در جهان ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از وقوع حادثه است که با تلاشی که صورت گرفت، حداکثر ظرف مدت پنج ساعت به شبکه سراسری وصل شدند که کار بزرگ و جهادی صورت گرفته است.

او گفت: قطعی‌های پراکنده برق در تابستان به‌دلیل کمبود تولید انرژی نبوده و ناشی از حوادث بوده است که غیرقابل اجتناب است اما تلاش شده است که مشکلات در اسرع وقت و کمترین زمان برطرف شود.

شرکت مدیریت شبکه برق ایران امروز با انتشار گزارش کوتاهی اعلام کرد: پیک مصرف برق کشور در روز شنبه ۲۲ شهریور ماه به ۴۲ هزار و ۱۵۴ مگاوات در ساعت ۱۴:۲۰ دقیقه رسیده است.

به عبارت دیگر روز گذشته پیک مصرف برق کشور در مقایسه با چهارم مرداد ماه بیش از ۶ هزار مگاوات کاهش یافته است.

بر این اساس پیش بینی می شود با ورود به فصل پائیز و زمستان و کاهش دمای هوا متوسط مصرف برق به روند رو به کاهش خود ادامه دهد تا عملا خیال مدیران صنعت برق و وزارت نیرو ازخاموشی های تابستانی تا سال آینده آسوده شود.

مسئولان وزارت نیرو، یکی از دلایل جهش مصرف برق تابستانی کشور را دستگاه های سرمایشی به ویژه کولرها اعلام کرده و تاکید می کنند: حدود ۱۵ هزار مگاوات افزایش مصرف برق به دلیل روشن شدن کولرها در فصل تابستان است.