مدير خوزستاني: خوزستان براي من کم است و در حد من نيست
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، چيزي بيش از يک سال از عمر دولت يازدهم ميگذرد، دولتي که دولتمردانش قبل از استقرار در پاستور وعده هاي زيادي به مردم دادند، از وعده هاي سياسي تا اقتصادي، از آزادي بيان تا ايجاد اشتغال و حمايت از قشر ضعيف و کارگر.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاري موج، چيزي بيش از يک سال از عمر دولت يازدهم ميگذرد، دولتي که دولتمردانش قبل از استقرار در پاستور وعده هاي زيادي به مردم دادند، از وعده هاي سياسي تا اقتصادي، از آزادي بيان تا ايجاد اشتغال و حمايت از قشر ضعيف و کارگر. از وعدههايي بودند که حسن روحاني به مردم داد.
وزراي روحاني نيز به ترتيب به مردم وعدههايي دادند، علي ربيعي يکي از اين وزرا بود که در جريان گرفتن رأي اعتماد از مجلس گفت: تقويت تشکلهاي کارگري و کارفرمايي، صيانت نيروي کار، گسترش چتر حمايتهاي اجتماعي در جامعه، کار و توليد بخشي از برنامه ارائه شده من در حوزه روابط کار و اشتغال خواهد بود.
گرچه در ابعاد کشوري وزير کار عملکرد خوبي تاکنون داشته که ميتوان به موضوع بيمه هاي سلامت، همراهي و بازديد از کارگاهها و اماکن حمايتي، بحث تأمين اجتماعي و... اشاره کرد، اما؛ بررسي عملکرد دولت در حوزه هاي استاني علاوه بر اينکه چراغ راهي براي سياستگذاري بهتر مسوولان عالي رتبه دولتي است، نقطه ضعفها را براي بهبود نمايان ميکند.
در اين نوشتار قصد واکاوي عملکرد زير مجموعه هاي وزارت کار در حوزه استان خوزستان را داريم. دليل انتخاب استان خوزستان نيز اين است که اين استان با داشتن 730 هزار کارگر بعد از استان تهران، دومين استان کارگري کشور است.
يک: طبق آمارهاي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي خوزستان بالاترين تلفات و مرگ و مير ناشي از حوادث کار را در کشور دارد. خوزستان در آمار از کار افتادگي در حوادث رتبه دوم و در آمار از کارافتادگي کلي رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است.
دو: وضعيت بسيار بد کارگران پتروشيمي در يک سال گذشته بدتر شده است. رئيس اتحاديه کارگران قراردادي و پيماني پتروشيمي بندر امام مشکلات کارگران مناطق آزاد را ناشي از قانون کار متفاوت اين مناطق ميداند و ميگويد: بعد از تغيير قانون کار مناطق اقتصادي آزاد در سال ۸۵، کارگران بدون پشتوانه حقوقي و تنها متکي به عوايد اقتصادي پيمانکاران مشغول به کار هستند.
وضعيت کارگران خوزستاني به قدري بد و اسفبار هست که حدود هزار نفر از کارگران پيماني پتروشيمي رازي چند ماه گذشته، همزمان با سفر رئيس جمهور به خوزستان، براي چهارمين بار طي دو هفته اخير در مقابل دفتر مرکزي تجمع کرده بودند.
سه: وضعيت کارآفرينان استان خوزستان نيز خوب نيست، سياستگذاريها در استان خوزستان کاملاً عليه توليد است. موانع بيشماري در اين استان به وجود آمده که کاملاً برخلاف حرکت وزارت کار و مجموعه دولت است.
با اين وضعيت و با توجه به مشکلات عديده در اين استان بررسي عملکرد اداره کل تعاون، کار و امور اجتماعي استان در اين مدت جالب توجه است. نکته اول و مهم درباره اين اداره کل، اشتباه فاحش وزير کار است که مديري را در اين اداره به کار گمارده که علاقه اي به هدايت و سکان داري اين اداره ندارد. آقاي وزير را به جريان گزينش مدير کل اداره کار خوزستان ارجاع ميدهيم آنجا که اين مدير، در مراحل گزينش گفته است: من را بايد به عنوان مدير کل اداره کار استان تهران منتصب کنيد و استان خوزستان براي من کم است و در حد من نيست.
قطعاً و مطمئناً اگر آقاي ربيعي فرايند گزينش آقاي مدير را بررسي کند و اين موضوع را نمايان ميشود. آقاي هوشمند صفايي در جلسات متعدد نيز با منت اين موضوع را ذکر ميکند که استان خوزستان براي من کم است، قطعاً شخصي که با اين پيش زمينه وارد خوزستان ميشود هيچ کمکي در راستاي اعتلاي اين استان نميکند.
اين عدم علاقه آقاي مدير به اشتغال در خوزستان از منظر ديگري نيز مشهود است. مدير کل اداره تعاون، کار و امور اجتماعي خوزستان بعد از يک سال از تصدي اين پست تاکنون خانوادهاش را به استان خوزستان منتقل نکرده و هر هفته از روز چهارشنبه تا جمعه را در تهران سپري ميکند. از هزينه اين رفت و آمدها اگر بگذريم که از بيتالمال خرج ميشود، آيا با توجه به وضعيت بسيار بد خوزستان از لحاظ اشتغال و وضعيت کارگران و... گماشتن يک مدير پروازي براي اين استان ميتواند حلال مشکلات باشد. (مستندات اين رفت و برگشت ها در طول يک سال گذشته را ميتوان از فرودگاه اهواز گرفت)
نکته سوم، گرچه انتصاب مديران و مشاوران غير بومي غير قانوني نيست، اما؛ با توجه به اين که استان خوزستان داراي ظرفيتهاي بسياري از لحاظ مديريتي است، انتصاب مشاوران و مديران غيربومي و البته پروازي در اين اداره کل چه دردي را دوا ميکند؟ چه تضميني وجود دارد افرادي که هيچ تعهدي به استان و هم استانيهاي خود ندارند باعث حل مشکلات گردند؟
و اما نکته آخر، يک دهم از مشکلات خوزستانيها که مرتبط با اين اداره کل است در سه بند برشمرده شد، با جستجويي ساده در سايت اداره کل تعاون و کار استان خوزستان، رسانهها، سؤال از نماينده هاي مجلس و بررسي عملکرد اين اداره مشخص ميشود که مسوولين اين اداره به غير از دادن آمار و ارقام از اقدامات دولت گذشته تاکنون هيچ اقدامي صورت ندادهاند.
شرکت در اين جلسه و آن جلسه، آن هم بدون خروجي مفيد و حل مشکلات چه فايده اي دارد. با توجه به اينکه شخص رئيس جمهور و وزير محترم بارها و بارها در نقاط محروم حضور يافتهاند، آيا با توجه به مشکلات فراوان کارگران خوزستاني، آقاي صفايي به جزء اقامت چند روزه در اهواز، به ساير شهرهاي خوزستان سري زدهاند؟ در آخر توصيه اي به مديران اين اداره ميشود که به ميان کارگران شرکتهاي نفتي و پتروشيميها بزنند، به چشم دردها را ميبينند.
درود بر شما. مدیرکل تعاون حدود 7 ماهه که به خوزستان آمده است. چه گونه شما از مدیری که 7 ماه بر سر کار بوده عملکرد 12 ماهه می خواهید؟! متاسفم برای سایت شما و نیز سایت الف که بی گدار به آب زده اید و مطلب سراسر کذب خبرگزاری موج را بدون هیچ گونه بررسی و پرس و جو منعکس کرده اید.
تقاضا می کنم به جای اتهام زنی به مدیری که افتخارش خدمت به مردم خوزستان است و هم در بخش های کار و تعاونی تلاش کرده و مدیر ارزشی و متخصص است، بروید روبه روی آینه بایستید و با وجدان خود صحبت کنید شاید به راه راست هدایت شدید؛ آمین.