ایران جایگاه نخست تولید ماهی قزلآلای جهان
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حالی که ایران جایگاه نخست تولید ماهی قزلآلای جهان را دارد، تنها ۵۰ درصد تخم این نوع ماهی در کشور تولید میشود.
به گزارش پارس به نقل از فارس، مهدی خلج رئیس سازمان دامپزشکی کشور امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که چرا سالانه حجم زیادی تخم ماهی قزلآلا و ماهی خالدار از کشورهای بهرغم اینکه تولیدکننده نخست ماهی قزلآلا در جهان هستیم، وارد میشود؟ گفت: سالانه 700 تا 800 میلیون قطعه نیاز به تخم ماهی قزلآلا هست که 400 میلیون قطعه آن در کشور تولید میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این سازمان تعیین کننده میزان تخمماهی وارداتی نیست، سازمان شیلات کشور تعیین میکند که چه میزان واردات تخم ماهی انجام شود.
وی در پاسخ به اینکه امسال چه میزان تخم ماهی از چه کشورهایی و به چه ارزشی و توسط چند نفر وارد شده است، گفت: کشورهای فرانسه، اسپانیا و لهستان مبداء وارداتی این نوع تخم ماهی است، اما فعلاً آماری برای ارائه وجود ندارد.
خلج گفت: سازمان دامپزشکی کشور تنها از کشورهایی که آلوده به بیماری نیستند، وارد میکند و باید وارد کننده اسناد بهداشتی کشور مبداء را ارائه کند.
خلج گفت: واردات این نوع تخم ماهی با توجیه اینکه این نوع ماهیها سریعالرشد هستند و صفات اصلاحی در آنها ایجاد شده است، وارد میشوند.
وی تاکید کرد: نظر سازمان دامپزشکی هم این است که از تولیدات تخمماهی داخل استفاده شود و حتی در جلسهای که یک ماه گذشته با سازمان شیلات داشتیم، این موضوع را تاکید کردیم.
در ادامه کاظم عبدی مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان در پاسخ به فارس که چند نفر واردات تخم ماهی را انجام میدهند، گفت: 3 نفر واردات از فرانسه، یک نفر از اسپانیا و یک نفر از لهستان واردات انجام میدهند و تعدادی هم افرادی هستند که در سطح کمتر واردات انجام میدهند.
عبدی در پاسخ به اینکه چرا بهرغم نظر موسسه تحقیقاتی شیلاتی کشور، واردات تخم ماهی انجام میشود، گفت: اتفاقاً همین موسسه باعث واردات میشود، چرا که در سال 83 قرار بود این موسسه اصلاح روی ماهی قزلآلا را آغاز کند که نکرد، بنابراین برای تأمین نیاز، مجبور به واردات هستیم.
وی در پاسخ به سئوال فارس که برخی کشورهایی که واردات تخمماهی انجام میشود در سایت سازمان بهداشت جهانی دام آلوده هستند، گفت: تنها معیار، سایت سازمان بهداشت جهانی دام نیست و معیارهای دیگری نیز وجود دارد.
عبدی همچنین تصریح کرد: مجوزهای صادره از سوی سازمان دامپزشکی 72 ساعته است و احتمال دارد در مقطعی واردات از یک کشور ممنوع و در زمان دیگر آزاد باشد.
مدیرکل دفتر بهداشت و مبارزه با بیماریهای آبزیان تصریح کرد: بهرغم داشتن کارت بازرگانی، اجازه واردات به هرکسی داده نمیشود و کارشناسان مربوطه صلاحیت واردات از کشورها را بررسی میکنند.
ارسال نظر