به گزارش پارس به نقل از مهر، حسن روحانی رئیس جمهور امروز در دیدار با پژوهشگران یکی از استراتژیک ترین کارهای دولت را متنوع سازی محل صدور نفت اعلام کرده و گفته است: جاسک به عنوان مرکز دوم صادرات ایران تعیین شده است.

با توجه به اهمیت موضوع، خبرنگار مهر از جزئیات اجرای استراتژیک ترین اقدام نفتی دولت تدبیر و امید از شرکت ملی نفت ایران کسب اطلاع کرد.

سید پیروز موسوی امروز در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت احداث پایانه نفتی در بندر جاسک با بیان اینکه متنوع کردن پایانه های صادرکننده نفت ایران از خلیج فارس به دریای عمان یکی از دستاوردهای اجرای این طرح است، گفت: افزایش ظرفیت ذخیره سازی طلای سیاه و قدرت چانه زنی در مبادلات نفتی با کشورهای مختلف از دیگر دستاوردهای اجرای این پروژه است.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران با تاکید بر اینکه ایجاد پایانه نفتی جاسک مسافت تحویل نفت به مشتریان ایران را کاهش می دهد که این موضوع کاهش هزینه‌های صادرات نفت را برای کشور به همراه دارد، تصریح کرد: قرار است با احداث خطوط لوله ای از پایانه نفتی نکا در حاشیه دریای خزر و مناطق نفت خیز جنوب، نفت به پایانه جاسک منتقل و صادر شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون زمن مورد نیاز برای احداث این پایانه نفتی در بندر جاسک خریداری شده است، اظهار داشت: این احتمال وجود دارد که در صورت تبدیل بندر جاسک به مناطق آزاد تجاری، این پایانه نفت در منطقه آزاد تجاری و اقتصادی احداث شود.

وی با اشاره به تکمیل تمامی مراحل مطالعاتی برای ساخت پایانه نفتی جاسک، بیان کرد: در صوت تمایل شرکت ملی نفت ایران احتمال ارائه فراخوان به منظور شناسایی سرمایه گذاران بخش خصوصی و خارجی ساخت این پایانه نفتی وجود دارد.

موسوی هزینه سرمایه گذاری برای ساخت پایانه نفتی جاسک شامل مخازن ذخیره سازی، اسکله‌های تخلیه و بارگیری، گوی شناور و تاسیسات ساحلی و دریایی را حدود ۲.۵ میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: در این پایانه نفتی قرار است ۲۰ میلیون بشکه ظرفیت جدید ذخیره سازی نفت خام ایجاد شود.

مدیر عامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران در پایان با بیان اینکه ساخت سه گوی شناور نفتی هم این پایانه پیش بینی شده است، تاکید کرد: علاوه بر این در ساخت مخازن نفتی این پایانه از تکنولوژی‌های جدید استفاده خواهد شد.