مسیر متفاوت واردات نفت چین و هند از ایران از زمان توافق ژنو
توافق هسته ای ژنو بین ایران و پنج+یک باعث شد ایران در سطح حدود یک میلیون بشکه در روز به صادرات نفت ادامه دهد و در عین حال هیچ نفتکشی به دلیل حمل نفت ایران تحریم نشود.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا ؛ این توافق همچنین در چین و هند با استقبال روبرو شد تا هر دو آنها از فرصت توافق ژنو استفاده و برای بخش قابل توجهی از تقاضای نفت خود روی ایران حساب کنند.
این در حالیست که آمار واردات نفت در ژوئیه 2014 نشان می دهد چین و هند در زمینه وابستگی به نفت ایران مسیر متفاوتی را طی کرده اند بطوریکه چین از زمان امضای این توافق واردات نفت خود را از ایران افزایش داده ولی هند کاهش داده است.
چین در نیمه اول امسال واردات نفت از ایران را به رقم بی سابقه ای رسانده است. واردات نفت خام این کشور از ایران در شش ماه اول امسال روزانه 630 هزار بشکه بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل 48 درصد افزایش یافته است.
این بیشترین مقدار نفتی است که چین تاکنون در یک دوره شش ماهه از ایران وارد کرده است.
ایران همچنین در نیمه اول امسال حدود 10 درصد واردات نفت چین را تامین کرده است.
افزایش واردات نفت چین از ایران با دوره شش ماهه توافق هسته ای ایران و غرب همزمان شده است.
از زمان حصول توافق موقت آمریکا فشار کمتری را روی چین برای کاهش وابستگی نفتی به ایران وارد کرده است.
این در حالیست که هند برعکس چین وابستگی خود را به نفت ایران طی این دوره کاهش داده است.
ایران در حال حاضر تنها 5.8 درصد تقاضای نفت هند را تامین میکند. هند کاهش واردات از ایران را با افزایش واردات از کشورهایی نظیر کلمبیا و مکزیک جبران کرده است.
هند در سال مالی منتهی به 31 مارس 2014 مقدار 11 میلیون تن نفت خام از ایران وارد کرده در حالیکه واردات این کشور از ایران در سال مالی قبل 13.14 میلیون تن بود.
توافق هسته ای با ایران در نوامبر 2013 امضا شد ولی در ژانویه 2104 اجرایی شد. ممکن است واردات نفت هند از ایران در سال مالی آتی افزایش یابد. هند به دلیل وضعیت بین المللی ناپایدار خود نسبت به وابستگی بیش از حد به نفت ایران محتاط بوده و طی سالهای گذشته منابع واردات نفت خود را متنوع کرده است.
ارسال نظر