به گزارش پارس، چند روزیست دیگر عوارض صادرات فله‌ای زعفران برداشته شده که از نگاه فعالان این بخش، این موضوع می‌تواند در افزایش صادرات زعفران اثر قابل توجهی داشته باشد. با این حال برخی نیز این موضوع را قبول ندارند. 


به گفته فرشید منوچهری، رئیس شورای ملی زعفران چند روزیست که دیگر بابت صادرات زعفران در بسته‌های بیش از 30 گرمی عوارضی دریافت نمی‌َشود. 

هرچند به گفته او این لغو عوارض صادرات زعفران در میزان این صادرات تاثیر چندانی ندارد اما نائب رئیس شورای ملی زعفران اعتقاد دارد که این اقدام بر صادرات زعفران تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت. 

طبق آمارهای محسن احتشام، نایب رئیس شورای ملی زعفران سال گذشته 137 تن زعفران به ارزش بیش از 200 میلیون دلار از ایران صادر شد که با احتساب پیش‌بینی رشد 30 درصدی آن در سال جاری برآورد می‌شود در امسال حدود 178 تن زعفران صادر شود. 

از نگاه نایب رئیس شورای ملی زعفران با رشد 20 تا 30 درصدی تولید زعفران در امسال، برداشته شدن عوارض صادرات فله‌ای زعفران هم در رشد صادرات این محصول تاثیر به‌سزایی خواهد گذاشت. 

وی به اقتصاد نیوز گفت: در چند سال گذشته که تعرفه صادرات به صورت غیرکارشناسی وضع و اعمال شد؛ نه‌تنها ایران، بازار صادراتی جدیدی به دست نیاورد، بلکه کشور بازارهای صنعتی زعفران را نیز از دست داد. 

این صادرکننده برتر کشور معتقد است: با حذف عوارض صادرات زعفران، محدویت‌ها و هزینه‌های سربار صادرکنندگان به شدت کاهش می‌یابد و از همه مهمتر کالا براساس نیاز بازار هدف صادر خواهد شد. 

این در حالی است که در چند سال گذشته اغلب صادرکنندگان زعفران مجبور بودند برای تامین نیاز کشور در هنگام صادرات زعفران به صورت فله‌ای 25 درصد عوارض بپردازند. 

به گفته احتشام عمدتا کشورهای عربی زعفران 50 گرمی می‌خرند و بازار اروپا زعفران 0.25 گرمی یا نیم گرمی و بازار چین نیز زعفران سیری از ایران می‌خرد. 

براین اساس در سال‌های گذشته که عوارض صادراتی اعمال شد از نگاه برخی کارشناسان بحث برندسازی تقریبا رشدی نکرد. اما نایب رئیس شورای ملی زعفران امیدوار است با حذف عوارض توسعه بازارهای هدف و برندسازی در صنعت زعفران رشد کند.