به گزارش پارس ، شدت مصرف انرژی در ایران ۹ برابر ژاپن و نروژ، هفت برابر کشورهای پیشرفته صنعتی، حدود پنج برابر ترکیه، سه برابر عربستان و چهار برابر متوسط جهان است.

از این رو قطعی‌های گاز زمستانی و خاموشی‌های برق تابستانی حاکی از آن است که ایجاد بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز و بالغ بر ۷۱ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق پاسخگوی نیازهای تامین انرژی کشور نیست.

از سوی دیگر با اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها و افزایش قیمت حامل های مختلف انرژی به ویژه برق و گاز طبیعی تاکنون منجر به اصلاح الگوی مصرف توسط مشترکان نشده به طوری که متوسط مصرف برق از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۱۰ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است.

بر این اساس بیژن زنگنه وزیر نفت هفته آینده طرحی ۱۰۰ میلیارد دلاری را به شورای عالی اقتصاد به ریاست دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به منظور مدیریت مصرف انرژی ارائه می کند.

بیژن ‌زنگنه در تشریح طرح های آماده ارائه وزارت نفت به شورای عالی اقتصاد، گفت: تعدادی از طرح‌های بند "ق" تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ تا کمتر از ۱۰ روز آینده به شورای اقتصاد ارائه می شود.

وزیر نفت تصریح کرد: براساس این بند وزارت نفت اجازه دارد تا سقف ١٠٠ میلیارد دلار برای اجرای طرح‌های نفت وگاز، بهینه‌سازی، کاهش مصرف انرژی در بخش‌های مختلف صنعت با اولویت صنایع انرژی بر، حمل ونقل عمومی، استفاده از سی.ان.جی و تولید خودروهای کم مصرف با رعایت سیاست‌های کلی اصل ٤٤ قانون اساسی قرارداد منعقد کند.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با اشاره به اختصاص ۲۰ میلیارد دلار اعتبار برای تعدادی از طرح‌های بند "ق" تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳، اظهار داشت: این طرح‌ها بیشتر در زمینه بهینه سازی مصرف انرژی در حوزه حمل‌ و نقل ریلی، مترو، چاه‌های آب کشاورزی و بهبود، بهینه سازی موتورخانه‌های ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری است.

پیش بینی می شود در صورت موافقت شورای اقتصاد با این پیشنهاد وزارت نفت، پیش از زمستان سالجاری طرح بهينه‌سازي مصرف انرژي موتورخانه‌ها با هدف صرفه‌جويي روزانه ۱۳ ميليون مترمکعب گاز طبيعي در حدود ۶۰۰ هزار موتورخانه کشور اجرايي ‌شود.