پايگاه خبري تحليلي «پارس»- شهروند، تلاش خودروسازان اروپایی برای ورود یا بازگشت به بازار ایران نشان می‌دهد آنها بیشتر از خودروسازان داخلی، قدر بازار با پتانسیل‌مان را می‌دانند، آنها بیشتر از آن‌که به سود کارخانه‌شان بیندیشند، به مساله برندینگ و بازارهای جهانی می‌اندیشند، که این خود در ماهیتش سودآوری را نیز گنجانده است. در همین راستا خبر رسیده است که خودروسازان اروپایی نظیر بنز، رنو، پژو و برخی از آمریکایی‌ها نظیر کرایسلر و جنرال‌موتورز درصدد هستند تا اولین شریک جدی ایران در این صنعت آن هم پس از لغو تحریم‌ها باشند.  اولین حرکت در زمینه دعوت از خودروسازان خارجی آذرماه ‌سال گذشته و به ابتکار خودروسازان و قطعه‌سازان داخلی در قالب همایش صنعت ملی خودروی ایران کلید خورد. در آن همایش اگرچه قرارداد پروپا قرصی میان ایرانیان و شرکای خارجی‌شان امضا نشد اما طلسم ورود به ایران و زمزمه‌های جدی‌تر در مورد شراکت تجاری با کشورمان در عرصه بین‌المللی  شکسته شده است. 

رقابت فرانسوی‌ها و آمریکایی‌ها برای حضور در بازار ایران
این رویکرد از جانب کشورهای خارجی ادامه داشت تا این‌که روز گذشته فرانس ۲۴ در خبری در این زمینه نوشت: درحالی‌که ایران و ۶ قدرت جهانی دور نهایی مذاکرات برای دستیابی به توافق جامع تا قبل از انتهای فرصت شش ماهه را آغاز کرده‌اند، شرکت‌های خودروساز فرانسوی تلاش‌های جدیدی را برای از سرگیری فعالیت‌هایشان در ایران شروع کرده‌اند. تلاش پژو و رنوی فرانسه برای تصاحب دوباره جایگاه خود در بازار ایران آغاز شده است و شرکت‌های فرانسوی در این زمینه درحال رقابت با شرکت‌های بزرگ آمریکایی نظیر کرایسلر و جنرال موتورز هستند. 

براساس این گزارش، شرکت‌های مهم خودروسازی یعنی پژو و رنو مشتاق به دست آوردن دوباره بازار خود در ایران هستند، جایی که آنها تا قبل از تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در آن «سالانه تا ۵۰۰‌هزار دستگاه خودرو می‌فروختند.» ماه گذشته، جرومه استول، مدیر اجرایی شرکت رنو اعلام کرد که این شرکت مایل به از سرگیری همکاری خود با شرکت‌های ایران‌‎خودرو و پارس‌خودرو در زمینه مونتاژ خودرو است. 

رویکرد خودروسازان خارجی در قبال بازار خودروی کشورمان به‌گونه‌ای است که گویی آنها ماه‌ها روی این بازار تحقیق کرده‌اند و به شناخت خوبی هم از این صنعت در کشورمان دست یافته‌اند. اروپایی‌ها این را هم دریافته‌اند که مصرف‌کنندگان ایرانی چندان رضایتی از تولیدات انحصاری خودروسازان داخلی ایران ندارند. آنها برای حضور در ایران دو امتیاز استثنایی را مقابل خود می‌بینند. ابتدا این‌که با ورود آنها سیلی از تقاضای خودروهای مرغوب و کلاس اروپایی در میان مصرف‌کنندگان شکل می‌گیرد و از طرفی دیگر، خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی هم که چندان آشنایی با علم روز دنیا در این صنعت ندارند می‌توانند با انتقال تکنولوژی از آنها مشارکت خود را در این سطح بالا ببرند. 

صنعت خودروی داخلی در گیرودار تصویب قوانین اولیه
اتفاقات فوق را در گوشه ذهنتان نگه دارید و حال وقایع داخلی را که در همین زمینه رخ داده است مرور کنید. در آخرین جلسه شورای سیاست‌گذاری خودرو که با حضور وزیر صنعت، خودروسازان و قطعه‌سازان برگزار شد، باز هم بر سر موضوعاتی تکراری بحث شد و آنطور که مشخص است دستاورد شفافی نداشت. در این جلسه، وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت استفاده از قطعات با کیفیت در تولید خودرو گفت: باید از ورود قطعات بی‌کیفیت به منظور ساخت خودرو جلوگیری کرد. 

براساس این گزارش چنانچه در بالا ذکر شد هیچ جزییات جدیدی درخصوص جلسه شورای سیاست‌گذاری خودرو به رسانه‌ها نرسیده است و صنعت خودرویی که این روزها با‌هزار و یک مشکل دست به گریبان است همچنان در جلسات سرنوشت‌ساز خود با مسئولان، موضوعات کلیشه‌ای آیین‌نامه‌های تکراری را مرور می‌کند، مطالبی که تنها از سر رفع تکلیف و تنها لزوم برگزار‌شدن جلسات بر زبان مسئولان جاری می‌شود. 

قیمت‌های جدید خودرو تغییری نخواهد داشت
رضا شیوا رئیس شورای رقابت گفت: جلسات شورای رقابت با شرکت‌های خودروساز برای بررسی بیشتر قیمت انواع خودروها به پایان رسیده است. بر همین اساس، خودروسازان متعهد به اجرای ۵ شرط شورای رقابت و اجرای قیمت‌های جدید خودرو شدند. وی ادامه داد: در روند جلسات مختلف با خودروسازان قیمت خودرو با قیمت‌های اعلامی شورای رقابت که مطابق فرمول جدید بود، تغییری پیدا نکرده است