اعطای جایزه ملی کیفیت به خودروسازان
انجمن مدیریت کیفیت اعلام کرد بنا دارد با هزینه خودروسازان و بر مبنای خوداظهاری این شرکتها، جایزه ملی کیفیت به خودروهای داخلی اعطا کند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، در شرایطی که خودروهای داخلی در ردههای پایینی از کیفیت قرار دارند و همین مسئله نارضایتی مصرفکنندگان را به همراه داشته است، یک تشکل زیرمجموعه شورای ملی استاندارد اقدام به اعطای جایزه به خودروسازان کرده که در این فرآیند، شرکتهای خودروساز بر مبنای اظهارات خود و با پرداخت هزینه میتوانند جایزه دریافت کنند.
به این ترتیب، خودروسازان با پرداخت هزینه و ارائه گزارش از عملکرد خود، میتوانند جایزه کیفیت آن هم با عنوان "ملی" دریافت کنند.
فرآیند اعطای این جایزه "ملی" طوری است که از نظر کارشناسان، هر نوع ارزیابی که هزینه آن از محل پرداخت شرکتها و بر مبنای خوداظهاری آنها صورت گیرد، چندان قابل اطمینان نخواهد بود.
فرزین انتصاریان، رییس انجمن مدیریت کیفیت ایران در یک نشست خبری در این مورد اظهار داشت: تندیس طلایی به شرکتی تعلق خواهد گرفت که فاصله زیادی با شرکت BMW نداشته باشد و تندیس برنز نیز به شرکتی اعطا میشود که در سطح منطقه و کشور جایگاه مناسبی داشته باشد.
به گفته وی، هزینه ارزیابی در فرآیند جایزه ملی کیفیت از شرکتهای خودروساز دریافت میشود.
وی با بیان اینکه جایزه ملی کیفیت خودرو تحت نظارت شورای ملی استاندارد اعطا میشود، افزود: خودروسازان ایرانی به طور متوسط 250 تا 300 امتیاز از 1000 امتیاز را دریافت میکنند که فاصله زیادی با کیفیت مورد نیاز در صنعت خودروسازی دارد.
انتصاریان در پاسخ به این سوال فارس که در شرایطی که شما از شرکتهای خودروساز هزینه دریافت میکنید و مبنای کارتان، خوداظهاری این شرکتها است، چطور باید به صحت و سقم این اطلاعات و جایزه اعطا شده به شرکتهای خودروساز اطمینان کرد؟ گفت: ما اطلاعات خودروسازان را با ارزیابیهای خود مطابقت میدهیم.
وی ادامه داد: مدل ارزیابی در فرایند جایزه ملی کیفیت خودرو بیشتر منطبق با مدلهای بینالمللی مانند EFQM است و البته این مدل با توجه به زیرساخت صنعت کشور بومی شده است.
در این نشست شکرخدایی، رئیس کمیته ارزیابی جایزه ملی کیفیت نیز در این نشست اظهار داشت: 10 تا 15 درصد نتیجه ارزیابی کیفی خودروها به کیفیت محصول اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه در اعطای جایزه ملی کیفیت خودرو، خودروسازان را وادار میکنیم تا اظهار کنند که چه اقداماتی انجام میدهند، گفت: تیم ارزیابی در 8 سطح جایزه ملی کیفیت خودرو را اعطا میکنند که این سطوح شامل اهتمام به کیفیت، اشتهار یک، دو، سه و چهار ستاره و سه تندیس است.
به گفته وی، تیمهای سه تا 7 نفره وضعیت شرکتهای خودروساز را بررسی میکنند و علاوه بر تهیه گزارش طی بازدید از سایتهای خودروسازها و مطابقت دادن اظهارات خودروسازان، شکایات و مسائل خارج از اظهار خودروسازان را نیز بررسی میکنند.
شکر خدایی با بیان اینکه سالنهای مونتاژ شرکتهای خودروساز ایرانی معمولاً امتیازی بین 350 تا 450 دریافت میکند، گفت: سالن سمند حدود 400 امتیاز دریافت میکند و بالاترین امتیاز مربوط به سالن تندر 90 با 503 امتیاز بوده است.
به گفته وی، شرکتهای قطعهساز امتیازی در حدود 300 دریافت میکنند و امتیاز خدمات پس از فروش خودروسازان معمولاً کمتر از 200 است.
وی ادامه داد: سالنهای تولید خودروسازان ایرانی معمولاً 150 امتیاز از متوسط جهانی پایینتر است.
ارسال نظر