به گزارش پارس به نقل از ایسنا پس از بررسی صورتهای مالی سال 92 شرکت مخابرات ایران، سود قطعی پرداختی مبلغ 435 ریال اعلام شد و سهامداران شرکت مخابرات ایران در سال 92 به ازاء هر سهم خود مبلغ 435 ریال سود دریافت می کنند اما مسوولان این شرکت امیدوارند که در سال 93 به سودی بالغ بر 510 ریال به ازاء هر سهم برسند.

 

مدیر عامل شرکت مخابرات ایران با بیان این که شرکت مخابرات ایران در سال 92، 11566 میلیارد تومان درآمد داشته اظهار کرده است: در این سال درآمد تلفن ثابت 12 درصد و درآمد تلفن همراه رشدی 19 درصدی داشته است. این درحالی است که درآمد دیتا در این مدت 64 درصد رشد کرده و به 5.754 میلیارد ریال رسیده است. در حالی که این درآمد در سال 91، 349 میلیارد ریال بود.

 

پوررنجبر هم چنین به سرمایه‌گذاری‌های مخابرات اشاره کرد و افزود: توقع مردم از ما به سرعت در حال افزایش است و ما دیگر نمی‌توانیم با سرویس‌های معمولی رضایت مردم را جلب کنیم.

 

وی پرداخت مخابرات به دولت در سال 92 را هم حدود 3.595 میلیارد تومان اعلام کرد.

 

همچنین در مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت مخابرات ایران که روز گذشته برگزار شد، اعلام شد که از درآمد شرکت مخابرات ایران در سال ۹۲ مبلغ ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان سود خالص شرکت بوده است و سود خالص تلفیقی شرکت مخابرات ایران هم 2 هزار و 300 میلیارد تومان در سال 92 اعلام شد.

 

اما این موضوع هم مطرح شد که شرکت مخابرات ۲۸۰ میلیارد تومان از وزارت اقتصاد طلبکار و ۱۰۰ میلیارد تومان به مالک سهام مدیریتی شرکت بدهکار است. همچنین اعلام شد که این شرکت بخشی از سود دولت و سهامدار عمده (شرکت توسعه اعتماد مبین) را در موعد مقرر پرداخت نکرده است.

 

در مقابل از سوی مسوولان مخابراتی توضیح داده شد که در زمان خرید مخابرات اعلام شد که آنچه مربوط به قبل از خصوصی‌سازی مخابرات بوده است دولت متعهد به پرداخت آن است. 5 سال است که مخابرات 280 میلیارد تومان از وزارت اقتصاد طلبکار است و تکلیف این طلب هنوز مشخص نشده است.

 

همچنین به دلیل طولانی شدن زمان رسیدگی به این طلبکاری علیرغم پیگیری‌های متعدد شرکت مخابرات ایران، در نهایت تصمیم گرفته شده که مخابرات مبلغ 280 میلیارد تومان بدهی خود را از سهم دولت (وزارت اقتصاد) کم و سپس سود دولت را پرداخت کند.

 

این در حالی است که شرکت مخابرات به سهامدار عمده خود نیز بدهکار است و توسعه اعتماد مبین (مالک 50+1 درصد سهام مخابرات) بابت این بدهی به سازمان خصوصی‌سازی در حال پرداخت جریمه است و نیز اعلام شد که بدهی مخابرات به توسعه اعتماد مبین ۱۰۰ میلیارد تومان است.

 

به گزارش ایسنا، همه این موارد در حالی مطرح شد که مدیر عامل مخابرات ایران آبانماه سال 92 با بیان این‌که شرایط جدید شرکت مخابرات شرایطی گذرا محسوب می‌شود، اظهار کرده بود: سر گنج همواره دعواست و شما مدیران مخابراتی، مخابرات را به گنج تبدیل می‌کنید طبیعی است که این گنج هواخواهان زیادی داشته باشد اما مشکل اینجاست که این هواخواهان ارزش این گنج را پایین می‌آورند.

 

وی گفته بود با وجود مشکلات تحریم، با سختی تجهیزات مورد نیاز خود را تامین کردیم تا شبکه ارتباطی کشور را توسعه دهیم اما حالا یک دست داخلی هم ما را تحریم می‌کند.

 

پوررنجبر تاکید کرده بود: اکنون باید هزینه آموزش برخی افرادی که به تازگی آمده‌اند را بدهیم و در مصاحبه‌ها شاهدیم که گاه گفته می‌شود قرار است گوش مخابرات را بگیرند؛ غافل از این که اگر مخابرات درآمدی هم داشته باشد نیمی از این درآمد به دولت اختصاص پیدا می‌کند.

 

وی ادامه داد: آنچه گفته شد مشکلاتی است که اطمینان دارم به زودی و ظرف سه تا چهار ماه آینده برطرف خواهد شد و تصمیماتی درست اتخاذ می‌شود.

 

مدیر عامل مخابرات ایران اظهار کرد: تصمیماتی که گاهی گرفته می‌شود ناشی از آن است که مدیران، اطلاعات درستی ندارند یا این که از آثار تصمیماتی که می‌گیرند اطلاع درستی نداشته و نمی‌دانند چه آثار مهلکی بر اثر این تصمیمات به جا می‌ماند.

 

به گزارش ایسنا، سال گذشته معاون حقوقی امور دولت و مجلس در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کره بود که در سال‌ 91 میزان 9 هزار میلیارد تومان درآمد مخابرات بوده که 6100 میلیارد تومان آن مربوط به همراه‌اول، 2900 میلیارد تومان مربوط به تلفن‌های ثابت، تقریبا 4300 میلیارد تومان آن مربوط به درآمد ایرانسل و 700 میلیارد تومان آن مربوط به سایر اپراتورها بوده است. پیش‌بینی می‌شود درآمد سال 93 به 4 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.